Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 13:57:58

Επερχόμενες Συναυλίες

<<  Μάιος 2024  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Small Blues Trap-Live at “LIFE JAZZY BAR” (review)

Στις 15 Γενάρη 2011, οι Small Blues Trap εμφανίστηκαν στο LIFE JAZZY BAR στην Πετρούπολη, ένα συμπαθητικό μαγαζί με σωστή διακόσμιση, εξαιρετικά φιλικό προσωπικό και σοβαρό κόσμο με υψηλά κριτήρια αισθητικής. Τα μικροπροβλήματα του ήχου κατά τη διάρκεια του sound check ρυθμίστηκαν γρήγορα χάρη στης γρήγορη επέμβαση του ιδιοκτήτη του μπαρ που έσπευσε αμέσως να ικανοποιήσει τις ηχητικές απαιτήσεις της βραδιάς.

Στις 15 Γενάρη 2011, οι Small Blues Trap εμφανίστηκαν στο LIFE JAZZY BAR στην Πετρούπολη, ένα συμπαθητικό μαγαζί με σωστή διακόσμιση, εξαιρετικά φιλικό προσωπικό και σοβαρό κόσμο με υψηλά κριτήρια αισθητικής. Τα μικροπροβλήματα του ήχου κατά τη διάρκεια του sound check ρυθμίστηκαν γρήγορα χάρη στης γρήγορη επέμβαση του ιδιοκτήτη του μπαρ που έσπευσε αμέσως να ικανοποιήσει τις ηχητικές απαιτήσεις της βραδιάς. Ο ήχος ήταν εξαιρετικός, ούτε πολύ δυνατός ώστε να ενοχλεί τους θαμώνες ούτε όμως και υποτονικός ώστε να περνάει απαρατήρητος.

Οι Small Blues Trap είναι για μια απο τις σημαντικότατες μπάντες για το μέλλον του μπλουζ στην εγχώρια σκηνή. Ένα συγκρότημα που δεν είναι copy-paste κανενός. Πλάθουν το μπλουζ όπως αυτοί γνωρίζουν προσθέτοντας συστατικά που τους κάνουν πραγματικά να ξεχωρίζουν.

Ο front man Παύλος Καραπιπέρης, ένας πολύ εμπνευσμένος και δημιουργικός νέος άνθρωπος, ξέρει πραγματικά να καλλιτεχνεί. Ξέρει να τραγουδά και να συγκινεί με τη μοναδική τραχιά του φωνή, να συνεργάζεται άψογα με τα υπόλοιπα παιδιά, τα φιλαράκια του που τον πλαισιώνουν και όλοι μαζί να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Εκπληκτικά καλοί και όλοι οι υπόλοιποι. Ο Παναγιώτης Δάρας, ο κιθαρίστας του σχήματος, ένα πραγματικά προικισμένο παιδί με ήθος και σεμνότητα φαίνεται και αυτός να οριμάζει πάρα πολύ. Μεστό αλλά δυνατό παίξιμο χωρίς φανφάρες και ποζεριές. Έχουμε ξαναπεί, πως το ταλέντο του Παναγιώτη φάνηκε από το τελευταίο CD του συγκροτήματος το RED SNAKES and CAVE BATS.

Πολύ καλός και ο Λευτέρης ο Μπέσιος ο μπασίστας αλλά και ο Στάθης Ευαγγελίου στα τύμπανα.Η χτεσινή βραδιά ήταν αρκετά βήματα μακριά από το ιδίωμα που αρέσκονται να παίζουν τα παιδιά, το DARK BLUES. Έδειξαν πως η μουσική τους γκάμα έχει εξαιρετικά διευρυνθεί και με περισσή άνεση μπορούν να μετατραπούν σε μια εξαιρετική jump blues μπάντα με ρυθμό και ενέργεια παρακινώντας τους θαμώνες να χορέψουν στη μουσική τους.

¨Επαιξαν κομμάτια που θύμιζαν ZZ TOP με έντονα boogie στοιχεία. Αυτό όμως που προσωπικά εμένα με συγκινεί όποτε τους βλέπω σε σχέση πάντα με τη σκηνική τους παρουσία αλλά και τη συμπεριφορά τους γενικότερα, είναι η σεμνότητά τους. Βαρεθήκαμε τους ποζεράδες και τα εκωφαντικά σόλα τους, βαρεθήκαμε τους κιθαρίστες-"αθλητές", βαρεθήκαμε όλους τους copy-paste καλλιτέχνες που μονάχα διασκευάζουν χωρίς να δημιουργούν, χωρίς να έχουν κάτι το ουσιαστικό να πουν στον κόσμο.

Αξιοσημείωτη η παρουσία του δημοσιογράφου και front man των Blues Report Νίκου Τσιαμτσίκα. Ο Νίκος είνα μια πολύ μεγάλη μπλουζ ψυχή. Ένας άνθρωπος με εξαιρετικές ευαισθησίες, διάθεση για δημιουργία και διάθεση να προσφέρει στο συγκεκριμένο μουσικό είδος. Το τζαμάρισμα του Νίκου με τους SBT πραγματικά θα μου μείνει αξέχαστο.

Μη χάνεται λοιπόν τους Small Blues Trap.Να τους ακολουθείτε οταν μπορείτε και δεν θα χάσετε γιατί το μέλλον τους ανήκει.

Σάββας Συνοδινός