Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 12:07:09

ΑΛΛΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

Oι "ΩΡΙΩΝΕΣ"

oriones15_sef2011

 

ΩΡΙΩΝΕΣ    WWW.ORIONES.GR

Βασίλης Αβραμίδης (τραγούδι-κιθάρα)

Σάκης  Αβραμίδης  (ντράμς-τραγούδι)

Γιάννης Νικολάου  (μπάσo-φωνητικά)

Πόλλις Αδαμαντόπουλος (όργανο)

Τζίνα Αβραμίδου (τραγούδι)

Τάσος Αβραμίδης (κιθάρα).

Το  συγκρότημα   ΩΡΙΩΝΕΣ ιδρύθηκε  το 1978.  Στην μακρόχρονη ιστορία του και με  την πλούσια δισκογραφία  του έχει προσφέρει σημαντικά ακούσματα στην    Ελληνική  ροκ αλλά και ποπ   σκηνή. Το σύνθετο μουσικό στυλ που εκφράζει σήμερα το group, περικλείει στοιχεία σύγχρονης ελληνικής  και ξένης ροκ  και ποπ μουσικής  χωρίς  όμως να  περιορίζεται σ΄ αυτά, καθώς  συμπληρώνεται από πρωτότυπες συνθέσεις των μελών του group στη νέα δουλειά τους,  η οποία είναι  εμπλουτισμένη με συνθέσεις παλαιότερων προσωπικών  τους δίσκων και ηχογραφήσεων.

Το 1978 στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ , «Να η ευκαιρία» το συγκρότημα κερδίζει το Α΄  βραβείο σύνθεσης και στίχου με  το τραγούδι που είχε τίτλο "Κουρδιστά  Ανθρωπάκια" και το οποίο  κυκλοφόρησε σε δίσκο 45 στροφών από την Λύρα το  1979  σε...κόκκινο βινύλιο

Το 1985 κυκλοφορούν   το "Lady C".

Το 1987 κυκλοφορούν  το "RAINY DAY" ένα ακόμα MAXI SINGLE που ακούστηκε στο festival του MIDEM το 1988 και αγοράστηκε από Πορτογαλία και Ισπανία.

Το 1989 κυκλοφόρησαν το  LP που είχε τίτλο "BABYLON" . 

Το 1993  ένα νέο  άλμπουμ "ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ".

Το 1998 συμμετέχουν  σε  ένα διπλό CD  με τίτλο ‘Στους δρόμους του Ροκ’ που κυκλοφόρησε από  την Λύρα  μαζί με Σαββόπουλο, Παπαθανασίου, Σπανουδάκη, Νοστράδαμο,  Πελόμα Μποκιού, Μπουρμπούλια κ.α.

Το  2008 ένα νέο άλμπουμ με τίτλο  ‘οριακή διαδρομή’, από την alpha records.

 

oriones-galatsi123_2011

 

Το 2010 ένα άλμπουμ αποκλειστικά σε βινύλιο με τίτλο ‘ΚΥΚΛΟΣ’,  με   ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις περιόδου 1978-1982.

Και τέλος το 2011 ένα νέο CD με τίτλο ‘ΔΕΣΜΩΤΗΣ’ , που θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες

Έχουν ακόμη γράψει την  μουσική επένδυση  και  έχουν  εμφανιστεί σε δεκάδες Ελληνικές ταινίες, καθώς και σε τηλεοπτικές εκπομπές.  Τα τραγούδια  τους έχουν ακουστεί από όλους  σχεδόν τους Ραδιοφωνικούς σταθμούς (Κρατικούς και ιδιωτικούς) και  πολλά  έντυπα έχουν ασχοληθεί αφιερωματικά με το συγκρότημα.

Από  το  2005  προστέθηκε   στους ΩΡΙΩΝΕΣ  η 22άχρονη Τζίνα Αβραμίδου , και   από το Γενάρη του 2008  ο  18χρονος Τάσος Αβραμίδης , προσφέροντας φρεσκάδα, ζωντάνια και   μεγαλύτερη  ποιότητα στο συγκρότημα. 

Οι  εμφανίσεις  του συγκροτήματος τόσο  οι πρωταγωνιστικές όσο και οι συμμετοχικές  είναι  εξαιρετικά πολλές.    

Μεγάλες συναυλίες, με τους POLL στο γήπεδο  Παναχαϊκής, με τον Ρόμπερτ Γουίλιαμς στο γήπεδο Σπόρτιγκ,  μεγάλη  συναυλία  που διοργάνωσε  ο ΑΝΤ1  Κύπρου to 2000 στην Λεμεσό μπροστά σε 20000 κόσμο  και  πολλές δεκάδες άλλες συναυλίες  σε πολιτιστικές εκδηλώσεις των Δήμων.

Το 2008  έκαναν μια μεγάλη εμφάνιση στο ΚΥΤΤΑΡΟ, μαζί με τον Μάνο Ξυδούς, καθώς και  με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στη γιορτή μπύρας στο ΣΕΦ(13-9-2008). Το 2009 με την Ελεονόρα Ζουγανέλη  στην  παραλία Γλυφάδας, και στις 9-9-2009 με τον Γιάννη Ζουγανέλη στην γιορτή μπύρας στο ΣΕΦ.

Το 2010 και το 2011 εμφανίστηκαν μαζί με τον Πάνο Μουζουράκη  στο Αττικό άλσος και στο άλσος Βεϊκου αντίστοιχα.

Επίσης, την 18-6-2009, οι Ωρίωνες έγιναν και επίσημα διεθνείς , κάνοντας μια μεγάλη εμφάνιση στα Τίρανα, προσκεκλημένοι της VODAFONΕ , στο ετήσιο SUMMER PARTY , που διοργανώνει η VODAFONΕ στη γειτονική χώρα.

Σχετικά πλάνα και φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στο www.youtube.com,, στο www.facebook.com,  καθώς και στο site του συγκροτήματος www.oriones.gr