Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 08:51:59

ΑΛΛΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τα "Περσινά Ξινά Σταφύλια"

 

persina_ksina_stafylia

 

Τα "Περσινά Ξινά Σταφύλια" είναι μία παρέα φίλων από τη Βέροια. Το 2000, γνωρίζονται οι Γιάννης(κιθάρα), Μανώλης(φωνή), Χάρης(πλήκτρα) και στο θρυλικό υπόγειο του τελευταίου, σχηματίζουν τους "Εκτός Εαυτού", μία garage-punk μπάντα, με ελληνόφωνο στίχο. Ωστόσο, η ιδέα και το υλικό για το συγκρότημα, υπήρχε από τα τέλη της δεκαετίας του 90'.

Το 2003, κι ενώ έχουν περάσει αρκετά μέλη από το σχήμα, έρχονται: οι "Ίδης" στο μπάσο και "Momos" στα τύμπανα. Ηχογραφούν στα «πρόχειρα» ένα Demo με 5 κομμάτια (χωρίς τα κατάλληλα μέσα ηχογράφησης), για να ακολουθήσουν τα πρώτα live στην πόλη, μαζί με άλλα τοπικά group.

Στη συνέχεια, η μπάντα σκορπίζει (λόγω δουλειών, σπουδών κλπ.), κι έτσι, έρχεται μία περίοδο αδράνειας. Παρά τις δυσκολίες της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης που τους χώριζε, αποφασίζουν να συνεχίσουν τη φάση, ενώ μετονομάζονται σε "Έξω Φρενών", λόγω συνωνυμίας.

Το Καλοκαίρι του '06, έρχονται οι μεγάλες αλλαγές στο συγκρότημα. Αλλάζουν για τρίτη φορά όνομα, αυτή τη φορά σε "Περσινά Ξινά Σταφύλια", το οποίο και διατηρούν τελικά. Γράφουν καινούργια τραγούδια και νέα μέλη έρχονται: o "Blood" στην τρομπέτα και o "2.10" στα κρουστά και την κιθάρα, βάζοντας παράλληλα στον ήχο τους, στοιχεία από Ska και Reggae.

Η Θεσσαλονίκη γίνεται πλέον, ο νέος τόπος συνάντησης της μπάντας και πραγματοποιούν σποραδικά συναυλίες (σε πανεπιστήμια, πάρκα, στέκια, κλπ.), μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Την άνοιξη του 07', ηχογραφούν ένα Demo με τρία κομμάτια, για να ακολουθήσουν συναυλίες, μέχρι και το επόμενο καλοκαίρι, μαζί με ένα νέο μέλος, το Δήμο στα κρουστά. Όμως. το Σεπτέμβριο του 2008, ο στρατός, οι δουλειές και οι σπουδές, τους χωρίζουν για ακόμη μία φορά. Τον Ιανουάριο του 2010, ύστερα από μια δεύτερη μεγάλη παύση, έρχεται ο "Cozy" στο άλτο σαξόφωνο, η παρέα ξαναενώνεται, μεγαλώνει σε 8 άτομα και ξεκινάνε όλοι μαζί πρόβες, πίσω στη γενέτειρα της μπάντας, τη Βέροια.