Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 20:19:32

ΑΛΛΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

"A Wilhelm scream"

A Wilhelm scream

  a_wilhelm_scream_photo_1_by_alex_batten_

Η πορεία του Punk-rock συγκροτήματος A Wilhelm Scream ξεκινάει '91-'92  από το New Bedford της Μασαχουσέτης, όταν μέλη της σημερινής σύνθεσης σχημάτισαν τους Adam's Crack.

Το 2002 μετονομάζονται στο σημερινό τους όνομα και εν συνεχεία  υπογράφουν συμβόλαιο με την Nitro Records του Dexter Holland,τραγουδιστή των Offspring .

Το όνομα τους (A Wilhelm Scream) αποτελεί μια αναφορά στο γνωστό ηχητικό εφέ από το χώρο του Hollywood.

 

Η πρώτη τους κυκλοφορία με την Nitro Records έγινε το 2004 με τίτλο "Mute Print", μια κυκλοφορία που κυριολεκτικά τάραξε τα νερά της παγκόσμιας Punk-Rock σκηνής.

Ο σκοπός του συγκροτήματος σε αυτό το δίσκο ήταν να χωρέσουν όσο το δυνατόν περισσότερες μελωδίες  ώστε να μπορούν όμως να  παίζονται τα τραγούδια  και ζωντανά, ίδια και αναλλοίωτα. Eτσι ένας υπερβολικά γρήγορος, τεχνικός και δυναμικός δίσκος, με παραγωγούς δυο Θρύλους του Punk-Rock Bill Stevenson και τον Jason Livemore από τους Descendents/All  ήταν γεγονός.

 

Ένα χρόνο αργότερα , το 2005, η Nitro Records κυκλοφορεί το album τους Ruiner , το οποίο δουλεύτηκε εξολοκλήρου στο van κατά την διάρκεια της περιοδείας τους , ενώ αρχικά ηχογραφήθηκε σε κασετόφωνο προτού ηχογραφηθεί κανονικά.

Η προώθηση του δίσκου υποστηρίχθηκε από την πρώτη τους ευρωπαϊκή περιοδεία μαζί με τους Lagwagon και στην συνέχεια με τους Less Than Jake.

Το 2007 επιστρέφουν για τρίτη φορά στα Blasting Room Studios για την ηχογράφηση του Carrer Suicide, το οποίο κυκλοφόρησε πάλι από την Nitro.

Το Carrer Suicide ακολούθησε την επιτυχημένη συνταγή των δυο προηγούμενων δίσκων με μόνη βασική διαφορά ότι κάθε κομμάτι του νέου δίσκου έπρεπε να πληρει την εξής προϋπόθεση : ...να είναι υπερβολικά γρήγορο!!! Συνεπώς πολλά τραγούδια απορρίφτηκαν για αυτόν τον λόγο..

Αυτή η νέα κυκλοφορία ταξίδεψε τους A Wilhelm Scream σε 18 χώρες ,ενώ έπαιξαν σε πολλά ευρωπαϊκά Φεστιβάλ ,όπως το Groez-Rock και μοιράστηκαν την σκηνή με τους Rise Against, Lawrence Arms και τους Strung Out !

Ακολούθησε ένα αναγκαίο, μικρό διάλειμμα και τον Ιούνιο του 2009 το συγκρότημα ανακοίνωσε την ηχογράφηση του νέου τους E.P.

Η νέα δισκογραφική τους δουλειά θα κυκλοφορήσει από τη νεοσύστατη εταιρία Paper + Plastic ( του  Drummer των Less Than Jake  και συνιδρυτή της Fuel By Ramen Records,Vinnie Fiorello) και αποκλειστικά στην Ελλάδα από την Playfalse Records .

Ήμερα κυκλοφορίας για την νέα τους δουλεία  θα γίνει την ίδια μέρα για Αμερική , Αυστραλία και Ελλάδα , στις 20 Νοεμβρίου.

Το E.P θα αποτελείται από 5 νέα ακυκλοφόρητα τραγούδια, μιξαρισμένα από τον Matt Bayles ο οποίος έχει δουλέψει με καλλιτέχνες όπως Isis, Soundgarden, Pearl Jam, Botch, Mastodon, The Fall of Troy, Minus The Bear, Burnt by the Sun and Norma Jean.

 

 

 

A Wilhelm Scream:

 

Nuno Pereira: Φωνητικά

Trevor Reilly: Κιθάρα, Φωνητικά

Mike Supina : Κιθάρα

Brian j.Robinson : Μπάσο, Φωνητικά

Nicholas Pasquale Angelini : ντραμς