Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024, 06:20:20

BLUES ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

O Fats Domino

O Fats Domino άρχισε να παίζει σε ηλικία 14 ετών.Η μουσική του συνδιάζει το κλασσικο « boogiewoogie” πιάνο με ρυθμό και γεύση από τη Ν.Ορλεάνη και ρίζες από R&B και Jazz, που εκφράζονταν μέσα από την καλή του φωνή και την θερμή του παρουσία.

O Fats Domino άρχισε να παίζει σε ηλικία 14 ετών.Η μουσική του συνδιάζει το κλασσικο « boogie woogie” πιάνο με ρυθμό και γεύση από τη Ν.Ορλεάνη και ρίζες από R&B και Jazz, που εκφράζονταν μέσα από την καλή του φωνή και την θερμή του παρουσία.

Ο Domino έφτασε στο ζενίθ της δημοσιότητας στη δεκαετία του πενήντα και στις αρχές της δεκαετίας του εξήντα, χτυπώντας κατ επανάληψη τα R&B charts με τα πρωτότυπα τραγούδια του( συχνά τα έγραφε σε συνεργασία με τον manager Dave Bartholomew) ξεπερνώντας και τα pop charts.

Εκανε τον ρυθμό και τη μουσική Blues ευπρόσδεκτη στο ευρύ κοινό, αφου το στυλ του αντιπροσώπευε την πιο ήσυχη πλευρά του φάσματος, σε αντίθεση με τους ένθερμους ρόκ καλλιτέχνες  όπως ο Little Richard.

Ως ερμηνευτής το ντροπαλό και θελκτικό και ζεστό του χαμόγελο αντανακλούσε στην διάθεση της μουσικής του.Η μεγάλη δημοσιότητα του Domino βοήθησε την μαύρη μουσική να προσεγγίσει λευκό κοινό.

Τα περισσότερα από τα πολυάριθμα hits του έχουν καθιερωθεί ως κλασσικά κομμάτια.

Τραγούδια Oρόσημο:” Walkin’to New Orleans,” “Blueberry Hill,””Ain’t It a Shame,”
“ I’m Walkin”, “ Blue Monday”, “ The Fat Man”.