Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 08:51:04

BLUES ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

Paul Butterfield Blues Band


Γεννήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου του 1942 στο Chicago, Illinois και πέθανε στις 3 Μαΐου του 1987 στο  Los Angeles, California.Εξαιρετικός αρμονικίστας που έχοντας ανακαλύψει το μπλουζ από την πρώτα του εφηβικά χρόνια, τα αναζήτησε στις νέγρικες γειτονιές στο Σικάγο. Στα 16 ανέβαινε στο πάλκο συνοδεύοντας τους θρύλους του μπλουζ Otis Rush, Magic Sam, and Howlin' Wolf που έπαιζαν σε διάφορα κλαμπ στο Σικάγο.

Paul Butterfield Blues Band
Γεννήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου του 1942 στο Chicago, Illinois και πέθανε στις 3 Μαΐου του 1987 στο  Los Angeles, California.
Εξαιρετικός αρμονικίστας που έχοντας ανακαλύψει το μπλουζ από την πρώτα του εφηβικά χρόνια, τα αναζήτησε στις νέγρικες γειτονιές στο Σικάγο. Στα 16 ανέβαινε στο πάλκο συνοδεύοντας τους θρύλους του μπλουζ Otis Rush, Magic Sam, and Howlin' Wolf που έπαιζαν σε διάφορα κλαμπ στο Σικάγο.
Το 1963 φγτιάχνει τη δική του μπάντα με κιθαρίστα τον Elvin Bishop, ντράμμερ τον Sam Lay και μπασίστα τον Jerome Arnold. Ήταν η πρώτη μπάντα που περιείχε λευκούς και μαύρους καλλιτέχνες μαζί στο Σικάγο.
Το 1965, έρχεται στη μπάντα ο κορυφαίος κιθαρίστας Mike Bloomfield και ο κημπορντίστας Mark Naftalin.
 Η μπάντα γνωρίζει μέρες μεγάλης δόξας και παίζει support στη μνημειώδη συναυλία του Bob Dylan το 1965 στο Newport Folk Festival. Αργότερα, η μπάντα αρχίζει να προσεγγίζει και τη τζαζ και για το λόγο αυτό εντάσσει  τον David Sanborn στο σαξόφωνο. Αν και εμφανίστηκε στο φεστιβάλ του Woodstock, η μπάντα αρχίζει να φθίνει από πλευράς δημοτικότητας στα μέσα της δεκαετίας του 1970.

Τραγούδια Ορόσημο (αν και διασκευές): "I Got My Mojo Working," "Blues With a Feeling," "Born in Chicago," "Shake Your Money Maker," "Mellow Down Easy," "Two Trains Running"