Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 20:17:17

SOUTHERN ROCK ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

To album "Nuthin’ Fancy" τέσσερις δεκαετίες αργότερα...

To 'Nuthin’ Fancy' τέσσερις δεκαετίες αργότερα.

Κυκλοφόρησε πριν 41 χρόνια ακολουθώντας τον επιτυχημένο δεύτερο δίσκο των Lynyrd Skynyrd, 'Second Helping'. Αποτελείται από 8 πολύ δυναμικά κομμάτια (δέκα, αν μετράτε και τις ζωντανές εκτελέσεις των “On The Hunt” και “Railing Song”, τα οποία περιλαμβάνονται στην νέα έκδοση) τα οποία επιδεικνύουν τον αυθεντικό ροκ ήχο του συγκροτήματος. Το άλμπουμ αποτελεί ένα σημείο τομής για τους Lynyrd Skynyrd καθώς για πρώτη φορά συμπεριλήφθηκαν στο Top 10 των αμερικάνικων άλμπουμ στο Billboard.

Να σημειώσουμε πως η ημερομηνία κυκλοφορίας του 'Nuthin’ Fancy' σηματοδοτεί το επίσημο ντεμπούτο του καινούριου ντράμερ Artimus Pyle, την τελευταία συμμετοχή του κιθαρίστα Ed King, τουλάχιστον μέχρι το 1991, καθώς και την πρώτη προσπάθεια του συγκροτήματος να επεκταθεί στην Ευρώπη?

Ένα μουσικό κληροδότημα Ο Stephen Thomas Erlewine της Allmusic σχολίασε την παρακαταθήκη του δίσκου λέγοντας «Τα περισσότερα ροκ συγκροτήματα θα έκαναν τα πάντα για ένα τόσο δυνατό και επιτυχημένο άλμπουμ» και συμφωνούμε απολύτως.

Το Nuthin’ Fancy αποδεικνύει το ταλέντο του Ronnie Van Zant στη στιχουργική και το έντονα συναισθηματικό τραγούδι με το “Am I Losing”, ενώ αναδεικνύει τον βετεράνο κιθαρίστα Gary Rossington ο οποίος κλέβει την παράσταση στο “On The Hunt”.

Έχουν περάσει τέσσερις δεκαετίες από την κυκλοφορία του δίσκου και παρόλο που ο τίτλος χιουμοριστικά υπαινίσσεται πως δεν πρόκειται για κάτι το ιδιαίτερο, γνωρίζουμε πολύ καλά πως αυτό δεν ισχύει – είναι ένα από τα καλύτερα άλμπουμ του συγκροτήματος και ανυπομονούμε για 41 ακόμα χρόνια τέτοιων ροκ επιτυχιών!

 

Για το Southernrock.gr Γωγώ Στρέκλα /Σάββας Συνοδινός.