Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 14:43:28

ΑΛΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Aφιέρωμα TARGET

TARGET

Πολλές μάντες δεν πήραν το κομμάτι της δημοσιότητας που τους άξιζε εαν και ηταν αρκετά καλές. Μια απο αυτές είναι και η αμερικάνικη μπάντα των TARGET απο το Μέμφις του Τενεσί. Ενα πενταμελές γκρούπ που ανήκει στο μουσικό ιδίωμα του Southern Rock το οποίο διαμορφώνεται στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Η μπάντα αποτελείται από τον τραγουδιστή Jimi Jamison, τον κιθαρίστα Paul Cannon,τον Buddy Davis στα πλήκτρα, τον Tommy Cathey στο μπάσο και τον ντράμερ David Spain .
Όπως και οι περισσότερες μπάντες της εποχής τους, η μπάντα δημιούργησαν τη φήμη τους,με μια λίστα καλών τραγουδιών τους και το κοινό τους κάνωντας συνεχώς πολλές συναυλίες.
Τελικά η σκληρή δουλειά τους απέδωσε καρπούς, καθώς γύρω στα τέλη του 1975 εντοπίζονται και τελικά υπεγράφουν από την A & M Records.
Το ομότιτλο ντεμπούτο άλμπουμ των TARGET κυκλοφόρησε το 1976 και παράληλα κάνουν συναυλίες ανοίγοντας για μπάντες όπως οι KISS και οι BLACK SABBATH.
Οι FREE και οι Lynyrd Skynyrd επηρέασαν τον ήχο τους και τους βοηθησε στα live αλλά για κάποιο λόγο αυτό δεν μεταφράζεται σε μεγάλο κύκλο πωλήσεων που είχαν ελπίσει.

Το 1977 κυκλοφορούν το δεύτερο άλμπουμ, τους με την επωνυμία "Captured" και ο ήχο της μπάντας αλλάζει και γίνεται λίγο πιο πολύπλοκος και "επεκτατικός",άκνωντας μίγη φιαφόρων ειδών.Εεκίνη την περίοδο η μπάντα βγήκε σε περιοδεία για μια ακόμη φορά, με τους BOSTON .
Ωστόσο,η δισκογραφική τους, A&M, δεν φάνηκαν να εντυπωσιάζονται από τα στοιχεία των πωλήσεων για το άλμπουμ τους και βγάζουν την μπάντα από το ρόστερ τους.
Το γκρούπ Στόχος αγωνίστηκε αλλά δεν έκλεισε συμβόλαιο σε άλλη εταιρεία μέχρι τις αρχές του 1980, που η μπάντα των TARGET κλείσουν τηνμουσική τους πορεία.
Κέρδισαν πολλούς πιστούς οπαδούς στην διάρκεια της ενεργής δράσης τους και συνέχισαν να αποσπούν το ενδιαφέρον του κοινού με κάποιες περιστασιακές επανενώσεις τους

Σήμερα, αυτά τα πρωτότυπα άλμπουμ είναι αρκετά σπάνια και θα πρέπει να πληρώσει κάποιος πάνω απο 50 δολλάρια ανάλογα με την κατάσταση του βινυλίου.
Μετά τη διάλυση της μπάντας ,ο τραγουδιστής Jimi Jamison σχημάτισαν ενα νεο γκρούπ τους COBRA μαζί με τον αργότερα κιθαρίστα των ASIA και των KROKUS Mandy Meyer. Οι Cobra κυκλοφόρησαν ένα μόνο άλμπουμ,το «First Strike» το 1983, πριν από την απομάκρυνση τον Jamison που πηγαίνει στους SURVIVOR.

Τα τραγούδια του άλμπουμ είναι μόνο πέντε οπως διακρίνεται παρακάτω και τα 4 είναι διασκευές απο Bad Company, ZZ Top και Steve Miller .Η εγγραφή δεν είναι πολύ καλή αλλά πληροφορίες λένε οτι ηταν μια προεγγραφή που εγινε για μια ραδιοφωνική εκπομπή

tracks

01. Memphis, Tennessee
02. Movin' On
03. Love That Just Won't Quit
04. Your Cash Ain't Nothin' But Trash
05. La Grange

 

Σάββας Συνοδινός