Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 22:57:43

ΑΛΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Magic De Spell

magicdespell26 Ένα γκρούπ που ξεκίνησε-δημιουργήθηκε στο Μπραχάμι με Punk ύφος και αγγλόφωνο στίχο περίπου το 1980. Μέλη τους ήταν ο Αλέξης Κυριακάκης στα φωνητικά ο Θοδωρής Βλαχάκης στα τύμπανα, ο Γιώργος Σκαρλάτος στο μπάσο. Μετά από ένα χρόνο έκαναν την πρώτη δισκογραφική δουλειά (σινγκλ) τους με τίτλο EP Nightmare

magicdespell26

¨Ένα γκρούπ που ξεκίνησε-δημιουργήθηκε στο Μπραχάμι με Punk ύφος και αγγλόφωνο στίχο περίπου το 1980. Μέλη τους ήταν ο Αλέξης Κυριακάκης στα φωνητικά ο Θοδωρής Βλαχάκης στα τύμπανα, ο Γιώργος Σκαρλάτος στο μπάσο. Μετά από ένα χρόνο έκαναν την πρώτη δισκογραφική δουλειά (σινγκλ) τους με τίτλο EP Nightmare με τους (Θοδωρής Βλαχάκης στα ντράμς, Γιώργος Σκαρλάτος στο Μπάσσο Γιώργος Αλαχούζος στήν κιθάρα και ο Αλέξης Κυριακάκης) στα φωνητικά στην ελληνική ανεξάρτητη εταιρία «Happening»

Αργότερα συμμετείχαν με δύο τους τραγούδια το «End Of Nirvana» και το City Is Burning» στην συλλογή «Happening ΄82». Νέο μέλος στο γκρούπ ως τραγουδιστής είναι o Ηλίας Ασλάνογλου το έτος 1982-83.

Νέα κυκλοφορία για το 1983 το album που τιτλοφορείται «A Body In A Snare» ,και ένα χρόνο αργότερα το «Kiss The Mirror». Για το 1985 κυκλοφορούν και το «Cpt Blind». Πολλά live έπαιζαν σε διάφορα μέρη και με ελληνικά, άλλα και ξένα γκρούπ ενδεικτικά αναφέρουμε τους (Godfathers, και τους Stranglers). Επίσης το 1991 ένα διπλό album κάνει την εμφάνιση του με τίτλο «A Story» «The Best And The Rest. Μία ακόμη συμμετοχή σε συλλογή με τίτλο «ΡΟΔΟΝ Live»

 

Σταθμός στην ιστορία του γκρούπ είναι το 1993 όπου κυκλοφορούν το υπέροχο με ελληνικό στίχο Lp με τίτλο «Διακοπές στο Sarajevo» με παραγωγό τον γνωστό μπασίστα των Stranglers J.J.Burnel. Να πούμε βέβαια ότι ο κιθαρίστας είναι ο Νίκος Γεωργούλης. Μια διασκευή που έκαναν σε ένα τραγούδι του διάσημου και υπέροχου Γ. Ζαμπέτα «Ο μαθητής», έδωσε στο γκρούπ την ευκαιρία να γίνουν ευρέως γνωστοί, αφού πήγαν στο mtv, και επίσης η αντιπολεμική επιτυχία τους «Sarajevo(Φώναξε)» την εποχή που έγιναν τα γεγονότα στην Γιουγκοσλαβία, έκανε και τις περισσότερες πωλήσεις με αριθμό 20.000 περίπου .»¨Άλλη μια μεγάλη επιτυχία για το 1995 ξεκίνημα στην εταιρεία Εros Music ένα καινούργιο cd Lp «Νίψον Ανονήματα Μη Μόναν Όψιν» παραγωγός και πάλι ο J.J.Burnel (και μάλιστα τότε γνωρίζω από κοντά και το συγκρότημα σε ένα live που δόθηκε για το promotion του δίσκου). Επίσης μια νέα δισκογραφική δουλειά ένα mini album "Ο Φόβος Έχει Όνομα" για την επόμενη χρονιά και που κυκλοφόρησε μόνο σε CD και περιέχει μόνο πέντε κομμάτια. Ένα από αυτά μια «περίεργη» διασκευή της "Μπαταρίας" του Νικόλα Ασιμου και ένα οργανικό κομμάτι την "Απόδρασης της Χελώνας".Μία αποχώρηση το 1997 για τον τραγουδιστή του συγκροτήματος, Ηλία Ασλάνογλου και μια αλλαγή πλεύσης για το γκρούπ, αφού για το καλοκαίρι του 1998 κυκλοφορεί ένα νέο LP με πιο ποιητική φόρμα το «Τραμπάλα Στις Ταράτσες Ετοιμόρροπων Σπιτιών» που περιέχει την επιτυχία «Εμένα Οι Φίλοι Μου» πού είναι μελοποίηση της Κατερίνας Γώγου από το βιβλίο της "3 κλικ αριστερά", Εδω πρέπει να πούμε ότι τραγουδιστής είναι ο Κώστας Βούλγαρης.

 

Επίσης τον Μάρτη του 2000 κάνουν νέο δίσκο με τον τίτλο "Κόκκινο". Συνεχίζοντας τις μελοποιήσεις αυτή την φορά σε ποίημα του Κώστα Καρυωτάκη «Gala» και κάνουν και μία ακόμη διασκευή σε ένα παλιότερο κομμάτι του Διονύση Σαββόπουλου το «Βιετνάμ γιε γιε»

Τις επόμενες χρονιές κάνουν live σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό (Γερμανία). Μία ακόμη ανανέωση στο γκρούπ αποχωρεί ο Νίκος Μαϊντάς και στο συγκρότημα προσχωρεί ο Αντρέας Λυγερός.

Τον Μάρτιο του 2005 Τάσος Νισσόπουλος απεβίωσε ο κιθαρίστας του γκρουπ. «Ο Τελευταίος Επιζών» ο νέος δίσκος του συγκροτήματος το 2005.

Σήμερα η σύνθεση του συγκροτήματος είναι:

  • Κώστας Βούλγαρης - φωνή
  • Θοδωρής Βλαχάκης - τύμπανα
  • Νίκος Γεωργούλης - κιθάρες, φωνητικά
  • Βασίλης Νισόπουλος - Μπάσο
  • Δημήτρης Μποτής - πλήκτρα
Δισκογραφία
1981
Nightmare (EP)
1982
Happening '82 (Συλλογή Rock Συγκροτημάτων) Βινίλιο
1983
A Body In A Snare (LP Βινίλιο)
1984
Kiss The Mirror (LP Βινίλιο)
1985
Cpt Blind (LP Βινίλιο)
1991
A Story The Best And The Rest (double LP Βινίλιο)
1992
Ρόδον Live (Συλλογή rock – συγκροτημάτων – LP Βινίλιο-CD)
1993
Διακοπές στο Sarajevo (LP)
1995
Νίψον Ανονήματα Μη Μόναν Όψιν (LP Βινίλιο-CD)
1996
Τέρμα Το Διάλειμμα (EP-CD)
1997
Ο Φόβος Έχει Όνομα (miniLP)
1998
Τραμπάλα Στις Ταράτσες Ετοιμόρροπων Σπιτιών (LP)
2000
Κόκκινo (LP)
magicdesp-epizon
2005
O Τελευταίος Επιζών

 

 

Κείμενo: Σάββας Συνοδινός