Σάββατο, 4 Μαΐου 2024, 06:01:03

ΑΛΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Αφιέρωμα "FIRE VANADIUM" και συνέντευξη τους

FIRE VANADIUM 

fire vanadium

 

 

 

 

Οι Fire Vanadium είναι ένα ελληνικό συγκρότημα που κινείται στο χώρο του

heavy metal και υπάρχει εδώ και 22 χρόνια. Εχουν παίξει πολυάριθμα lives

με μεγάλα ονόματα της ελληνικής metal σκηνής

fire 
vanadium

Οι Fire Vanadium είναι ένα ελληνικό συγκρότημα που κινείται στο χώρο του heavy metal και υπάρχει εδώ και 22 χρόνια. Εχουν παίξει πολυάριθμα lives με μεγάλα ονόματα της ελληνικής metal σκηνής, όπως Spitfire,Wisdom,Crush κ.α. και έχουν κυκλοφορήσει ένα πολύ καλό demo.Τώρα ανανεωμένοι συνεχίζουν να παίζουν και να μας χαρίζουν απλόχερα την πολύ καλή μουσική τους κάνοντας φοβερές συναυλίες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Παρακάτω σας παραθέτω την βιογραφία του συγκροτήματος όπως είναι γραμμένη στην επίσημη ομάδα του στο facebook:

 

vanadium1
vanadium 

ΤΟ 1988 ΟΙ ΦΙΛΟΙ Κ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΣΠΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΤΥΜΠΑΝΑ)Κ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ (ΠΛΗΚΤΡΑ) ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ (ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ) ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΒΕΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ...ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΒΡΟΥΝ Κ ΑΛΛΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. Ο ΗΛΙΑΣ ΚΟΝΤΑΚΟΣ (ΚΙΘΑΡΑ) Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΕΚΛΗΣ (ΦΩΝΗΤΙΚΑ) Ο ΛΟΥΚΑΣ ΚΟΝΤΟΒΟΥΝΙΣΙΟΣ 2η ΚΙΘΑΡΑ) Κ Ο ΚΩΣΤΑΣ... (ΜΠΑΣΟ) ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΛΑΙΣΙΩΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ Κ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ Κ ΕΤΣΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ STORMBRINGERS. ΟΙ STORMBRINGERS ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΕΝΑ HARD ROCK ΥΦΟΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕ ΑΡΚΕΤΕ ΛΑΙΒ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ Κ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.

ΤΟ 1990 ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΤΟ ΜΠΑΣΣΟ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΧΑΡΗΣ ΓΕΡΟΥΛΑΚΗΣ Κ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΜΗΝΕΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΟΝΤΑΚΟΥ (ΚΙΘΑΡΑ) ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗΣ Κ ΟΙ ΔΥΟ ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΜΕΤΑΛ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΠΑΝΤΑΣ ΑΛΛΑ Κ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤHΣ ΣΕ FIRE VANADIUM. THN IΔΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΠ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΤ-2 "ΣΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ" (ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 1990-ΙΟΥΝΙΟΣ 1991) ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΠΑΘΛΟ ΥΨΟΥΣ 1000000 ΔΡΑΧΜΩΝ. ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 1991 ΕΡΧΑΙΤΕ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΝΤΑ Κ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ 10ΗΜΕΡΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ "ΜΩΛΟΝ ΛΑΒΕ" RECORDS ΣΤΟ ΡΟΔΟΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ SPITFIRE Κ ΤΟΥΣ TRADE MARK. ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1991 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ROCK CLUB ΗΧΟΧΡΩΜΑ ΣΑΝ ΣΟΛΟ ΜΠΑΝΤΑ Κ ΣΑΝ SUPPORT BAND ΣΤΟΥΣ CRUSH Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΕΚΛΗΣ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΝΤΑ Κ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΑ ΦΩΝΗΤΙΚΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΣ.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΠΑΝΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΣ - ΦΩΝΗΤΙΚΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗΣ - ΚΙΘΑΡΕΣ ΧΑΡΗΣ ΓΕΡΟΥΛΑΚΗΣ - ΜΠΑΣΣΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ - ΠΛΗΚΤΡΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΣΠΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΕΧΡΙ Κ ΣΗΜΕΡΑ. ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 1992 ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ DEMO ΤΗΣ ΜΠΑΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "FIRST OFFICIAL DEMO" ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ΑΠΟΣΠΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣΑΠΟ ΚΟΙΝΟ Κ FANZINES Κ ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ. ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΛΑΜΠ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Κ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ MYSTERY - POWER CREW - POWER DROPS - CRUSH Κ ΑΛΛΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΜΠΑΝΤΕΣ. ΤΟΝ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ 1993 ΗΧΟΓΡΑΦΕΙΤΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΝΑ SINGLE ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ Κ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΝΤΑ. ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ Η ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ Κ ΕΤΣΙ ΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1994 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ, ΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ POWER DROOPS Κ ΔΥΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΚΛΑΜΠ BORIO Κ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ QUALY SOUND ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ SPITFIRE Κ ΑΛΛΕΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΜΠΑΝΤΕΣ. ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΜΠΑΝΤΑΣ ΕΙΤΕ ΜΑΖΙ {ΑΝΤΩΝΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ,ΧΑΡΗΣ σε ΕΞΟΡΙΣΤΟΥΣ - WISDOM - SPITFIRE - KRAMA - COFFE SHOP) ΕΙΤΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ LAVA) ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗ. Η ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΦΙΛΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΝ ... ΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ. ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2003 ΓΙΝΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ Κ ΦΟΡΤΙΣΗ ΣΤΟ HARD ROCK KAFE ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟ REUNION LIVE ΤΩΝ FIRE VANADIUM ΟΠΟΥ Κ ΗΤΑΝ Η ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

                               

vanadium2
 vanadium 
			reunion

Για νέα, πληροφορίες, φωτογραφίες και οτιδήποτε άλλο θέλετε να μάθετε για την μπάντα πηγαιντε στο :

http://www.facebook.com/pages/FIRE-VANADIUM/108217495866765?ref=nf

Σε αυτό το σημείο σας παραθέτω μια συνέντευξη που μου παραχώρησε ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Μιχάλης Κοντογιωργης.Ο Μιχάλης είναι ένας από τους καλυτέρους Έλληνες κιθαριστές με 25 χρόνια παρουσίας στον χωρο,εχοντας συμμετάσχει σε πολλά και πολύ καλά συγκροτηματα,αλλα όλα αυτά θα μας τα πει ο ίδιος αναλυτικα.Εμεις τον  ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη, που πολύ ευγενικά και πρόθυμα μας έδωσε και πάμε να τον ακούσουμε προσεκτικά.

1.Ποτε άρχισες να ασχολησαι με την μουσική;

Aν θυμάμαι καλά το 1982 όταν καταστάλαξα στην κιθάρα και ξεκίνησα μαθήματα με τον Γιάννη Γαλανη.

2.Ποιο ήταν το πρώτο σου συγκρότημα;

Το πρώτο μου γκρουπ ήταν το 1984 με φίλους και συμμαθητές, οι SHIT, κινούμασταν σε hard/heavy φόρμες της εποχής SAXON,ACCEPT,FASTWAY και αλλά.

3.Ποτε και από ποιους έγιναν οι Fire Vanadium και λίγα λόγια για την πορεία τους;

Οι Fire Vanadium ξεκίνησαν από τον Αντώνη Ασπροπουλο κ Χρηστό Δημητριάδη, αν θες μπες όμως στην σελίδα κ δες το βιογραφικό θα έχεις μια ολοκληρωμένη άποψη http://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/FIRE-VANADIUM/108217495866765?ref=ts.

4.Ποτε σταματήσατε και πως πρόεκυψε η συνεργασία με τον Δημήτρη Κατή και τους Εξόριστους;

Εκείνη την περίοδο δέχτηκα την πρόταση από τον Δημήτρη μέσω ενός κοινού μας φίλου του Γιάννη Κουτουβου, ήταν τότε που έπρεπε να πάει στην Σερβία για την συναυλία και θεώρησα ότι ήταν ένα σκαλοπάτι επάνω για μένα το να συνεργαστώ με τον Δημήτρη και έτσι έφυγα. Τα παιδιά δεν μπήκαν στην διαδικασία εύρεσης νέου κιθαρίστα γιατί Fire Vanadium ήταν και είναι πάνω από όλα ΦΙΛΟΙ και η μπάντα έπρεπε να υπάρχει μόνο από εμάς, όποτε κ σταματήσαμε!!!!

5.Τι θυμάσαι από εκείνη την περίοδο;

Ήταν φανταστικά τέλεια μπορώ να πω, πολλά lives, στούντιο ,νέο cd (H γένια των άριστων) στο στούντιο του Τζωννυ Βαβούρα (ΘΕΟΣ) κ καλή παρέα, ο Δημήτρης ξέρεις είναι παρεξηγημένο άτομο αλλά άμα τον γνωρίσεις είναι πολύ καλό παΐδι και ωραίος τύπος, βεβαία στους Εξόριστους πηρά μαζί μου και 2 πρώην των Fire Vanadium τον Χάρη κ τον Αντώνη.

6.Με τι ασχολήθηκες μετά;

Έπαιξα με τους SPITFIRE μέσω του Αλέξη για ένα χρόνο με κορυφαία στιγμή το 1996 όταν και  παίξαμε support μπάντα στους IRON MAIDEN στο κλειστό του Περιστεριου, και μετά παίζαμε κάθε Π.Σ. στο GATE club στην Αθήνα στο Κουκάκι.Στην συνεχεία πρόεκυψαν για λίγο οι HOLY PROMISES με τον Χάρη από FIRE VANADIUM και ΕΞΟΡΙΣΤΟΥΣ στο μπάσο και την Μαίρη Τασουλη ex-DARK NOVA στα πλήκτρα και την φωνάρα τον Μιχάλη Σμαρο ex-FORTRRES UNDER SIEGE στα φωνητικα.Καναμε κάποια lives αλλά η φωνάρα το έριξε στα σκυλάδικα και που να βρεις μετά τέτοιον. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ παίζαμε το I WANT OUT κ δεν ξεχώριζες ποιος το λέει, μετά έπαιξα με τους WISDOM για αρκετά χρόνια με lives και αλλά πολλά, αλλά λογω παιδιού ο ένας, παντριας ο άλλος και μουρλας που έχουν κάποιοι στον εγκέφαλο όλα τα ωραία χαλανε κάπως.

7.Με τους Raindream πως πρόεκυψε η συνεργασία και λίγα λόγια για αυτό.

Οι RAINDREAM..... Ήταν δημιούργημα δικό μου με μελή από FIRE VANADIUM και WISDOM κάναμε πολλά live και ένα demo με τίτλο MIRACLE το όποιο δέχτηκε πολύ καλές κριτικές επίσης παίξαμε support στους PRAYING MANTIS στο UNDERGROUND αλλά και αυτή η προσπάθεια πήγε χαμένη όπως πήγαν τόσες άλλες σε όλα τα γκρουπ στην Ελλάδα, κάποιος θα υπάρχει μέσα στην μπάντα που τα γαμαει όλα και σε ξενερώνει μετά ώστε να μη κάνεις τίποτα, να τα διαλύεις.

8.Ποτε και πως πρόεκυψε η επανένωση των Fire Vanadium;

Οι FIRE VANADIUM είναι πάνω από όλα φίλοι και έτσι το 2005 κάναμε ένα live μετά από 10 και πλέον χρόνια στο Hard Rock Cafe στον Πειραιά με πάνω από 250 άτομα κοσμο.Μιλαμε δεν μπορούσα να παίξω από το στριμωξίδι και έτσι από τότε δειλά δειλά φτάσαμε στο τώρα το όποιο είναι και πιο ζωηρό.

9.Τωρα που έγινε η επανένωση των Εξόριστων σκεφτεσε να συμμετάσχεις και εσύ σαν guest;

Κοιτά μου το πρότεινε ο Δημήτρης σαν κανονικό μέλος αλλά αρνήθηκα, έχω περιορισμένο χρόνο και δεν μπορώ να έχω και 2η μπάντα από πίσω.

10.Πες μου μερικές πληροφορίες για τα υπόλοιπα μελή των Fire Vanadium;

Αυτή την στιγμή μόνο ο Χάρης έχει και άλλη μπάντα , ελληνικό ροκ, που ασχολείται και πάνε και πολύ καλά τους ΕΜΜΟΝΟ ΓΚΡΙΖΟ,οι υπόλοιποι μόνο FIRE VANADIUM .

11.Μελλοντικα σχέδια;

Σιγά σιγά καινούρια δουλεία από Σεπτέμβρη και μετά, κάναμε ένα λαιβ στο ΜΠΑΤ ΣΙΤΥ που πήγε πολύ καλά και τώρα παλεύουμε μήπως και προλάβουμε ένα live μέσα στο καλοκαίρι, βλέπεις ο τραγουδιστής και ο πληκτρας θα γίνουν μπαμπάδες τώρα σε 3-4 μέρες ο ένας και σε 1 μηνά το πολύ ο άλλος όποτε δεν ξέρω αν προλάβουμε, το σίγουρο όμως είναι ότι τον Νοέμβριο που κλείνουμε 20 χρόνια μπάντα θα δώσουμε ένα live εικοσαετίας με όλα τα δικά μας κομμάτια πάλαια και νέα και όλες τις διασκευές, μιλάμε για πάνω από 3 ώρες πρόγραμμα αλλά ακόμη δεν έχουμε πει που να το κάνουμε.

Σε αυτό το σημείο ευχαριστούμε και πάλι τον Μιχάλη Κοντογιωργη για την υπέροχη και αναλυτική συνέντευξη του και του ευχόμαστε ότι καλύτερο σ'αυτόν και το συγκρότημα του!

 

κείμενo Λεωνίδας Σγούρδας