Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 02:24:02

ΜΟΥΣΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ 10 BLUES album ΤΟΥ 2009

Blu. Black

 1.Charlie Musselwhite - 'Rough Dried: Live At The Triple Door' (Henrietta Records)

 Το RoughDried: LiveAtTheTripleDoor ένα εξαιρετικό άλμπουμ με σχεδόν όλα τα είδη του Blueς να εμφανίζονται στο προσκήνιο. House-rocking που σπάει κόκαλα, αργό σπαρακτικό μπλουζ που καθηλώνει τους ακροατές του, ρυθμικό μπλουζ κλπ. ΕυκαιρίαστουςνεόκοπουςτουBlues ναγνωρίσουντοτεράστιομουσικόμέγεθοςπουλέγεται Charlie Musselwhite.

 Rough-Dried-Live-At-The-Triple-Door-cover

 

2.Corey Harris - 'blu.black' (Concord Music)

Blu. Black

Αφροαμερικάνικη ξενάγηση στους κόσμους του- blues, soul και gospel που θυμίζει τα ακούσματα Τζαμαϊκανών μουσικών τη δεκαετία 50-60  που αργότερα γέννησαν τη reggae. Ένα πολύ εμπνευσμένο άλμπουμ που ενδεχομένως να στεναχωρήσει τους καθαρόαιμους λάτρεις του blues.

 

 3. Dave Perkins - 'Pistol City Holiness' (Lugnut Records)

Dave Perkins : Pistol City Holiness

Ένας πολλά υποσχόμενος καλλιτέχνης με πλούσιο συνθετικό ταλέντο και τρομερές κιθαριστικές τεχνικές που ξεκινούν από το Δέλτα του Mississippi για να καταλήξουν στον διαχρονικό βωμό του blues, το Chicago.

  

4. Duke Robillard - 'Stomp! The Blues Tonight' (Stony Plain Records)

Stomp! The Blues Tonight

Ένα καταπληκτικό άλμπουμ που θυμίζει περισσότερο rockin'-n-rollin' παρά blues.  Ένα ταξίδι στο παρελθόν, στην εποχή της αθωότητας με τον εξαιρετικό και γνωστό σε όλους μας Duke να συνομιλεί με τον γνωστό μοναδικό του τρόπο με την κιθάρα του. Εμπλουτισμένο με εξαιρετικά πνευστά, αποτελεί ένα σύνολο γρήγορων ρυθμών που κάνουν τον ακροατή να θέλει να σηκωθεί και να χορέψει.


5. John Nemeth - 'Love Me Tonight' (Blind Pig Records)

Product Details 

Ένας εξαιρετικός τραγουδιστής με τεράστιες φωνητικές δυνατότητες πλαισιωμένος από εξαιρετικούς μουσικούς που τον συνοδεύουν στα όρια του blues με τη soul. Ο Nemeth είναι εξαιρετικός συνθέτης και στιχουργός πράγμα που διαφαίνεται ξεκάθαρα και στο παρόν άλμπουμ μιας και έχει γράψει 10 από τα 11 τραγούδια τoυ CD.


6. Nick Moss and the Flip Tops - 'Live At Chan's Combo Platter No. 2' (Blue Bella)

Nick Moss & the Flip Tops : Live At Chan's: Combo Platter No. 2 

ONickMossandtheFlipTopsείναι μία πολύ αξιόλογη μπάντα που ακούραστα περιοδεύει σε εκατοντάδες διαφορετικά μέρη και δημιουργώντας ένα συμπαγές, πιστό και ενθουσιώδες κοινό. Αυτό είναι ένα Liveδείγμα της δουλειάς τους αρκετά αντιπροσωπευτικό. Εύκολα κανείς παρατηρεί τη διαφορά του NickMossandtheFlipTops από αντίστοιχα συγκροτήματα. Ο NickMossandtheFlipTops δεν επιτρέπουν στην ηλεκτρική κιθάρα να κυριαρχήσει και δίνουν αξιόλογο χώρο στη φυσαρμόνικα και το πιάνο να «δέσουν» και να δημιουργήσουν ένα αξιόλογο μουσικό σύνολο.

  

7. Otis Taylor - 'Pentatonic Wars And Love Songs' (Telarc Records)

MI0000891141

Ο μπλουζίστας Otis Taylor που συνήθως αντλεί τα θέματά του από τον κοινωνικό ρατσισμό, την αδικία, τη φτώχεια και τα ναρκωτικά αυτή τη φορά μας ξεναγεί στους ρομαντικούς δρόμους του έρωτα και της αγάπης. Μία εξαιρετική δουλειά από έναν πολύ εμπνευσμένο καλλιτέχνη που χρησιμοποιεί το Blues σαν όχημα μετάβασης σε υψηλές πανανθρώπινες αξίες.

 

8. Robert Cray - 'This Time' (Nozzle Records/Vanguard)

TheRobertCrayBand-ThisTime-2009

Μία εξαιρετική συλλογή από blues, bluesysoul, blues-rock και jazzyblues που καταδεικνύει τα τρομερά κιθαριστικά προσόντα αλλά και τις συνθετικές δυνατότητες του RobertCrayπου εξακολουθεί να παραμένει σεμνός και αξιοπρεπής καλλιτέχνης που σέβεται το κοινό του αλλά πρωτίστως τα μέλη του συγκροτήματός του επιτρέποντάς τους να ξεδιπλώσουν και το δικό τους ταλέντο.

 9. Rod Piazza & the Mighty Flyers - 'Soul Monster' (Delta Groove Music)

Soul Monster

Μπορεί να μην είναι τόσο διάσημος, μπορεί να μην εμφανίζεται τακτικά σε περιοδικά που ασχολούνται με το blues, είναι όμως εξαιρετικά διαχρονικός και ικανός μουσικός που μπορεί εύκολα να κάνει το ακροατήριο να σηκωθεί από την καρέκλα του και να χορέψει μέσα σε μια πολύ ζεστή μουσική ατμόσφαιρα με στοιχεία από blues και R&B. Το SoulMonster  είναι μία εξαιρετική δουλειά που ο χρόνος αδυνατεί να αλλοιώσει.

 10. Ronnie Earl and the Broadcasters - 'Living In The Light' (Stony Plain Records)

 

 

 

 

 

 

 Ένα εξαιρετικό άλμπουμ από τον παλιό μας γνώριμο Ronnie Earl που πέρα από καταπληκτικός κιθαρίστας είναι και εξαιρετικός showman. Πλαισιωμένος από κορυφαίους μουσικούς ο Ronnie Earl μας χαρίζει απίστευτες στιγμές κεφιού με το Living In The Light.