Κυριακή, 5 Μαΐου 2024, 13:50:38

HEAVY AND SOUTH (FLASHBACK)

WARLORD - "And The Cannons Of Destruction Have Begun"… (1984)

WARLORD
And The Cannons Of Destruction Have Begun…
1984
(Metal Blade)

SIDE I: Beginning/ Lucifer’s Hammer, Lost And Lonely Day, Black Mass, Soliloquy.
SIDE II: Aliens, MCMLXXXIV, Child Of The Damned, Deliver Us.

WARLORD: Damien King II (Rick Cunningham) – Vocals, Destroyer (Bill Tsamis) – Guitars, Archangel (Dave Warty) – Bass, Thunder Child (Mark Zonder) – Drums and Sentinel (Diane Kornarens) – Keyboards.
Produced by Thunder Child (Mark Zonder).


Αυτό το Καλιφορνέζικο, θρυλικό Heavy Metal συγκρότημα με ιδρυτές τον Ελληνικής καταγωγής Bill Tsamis (Destroyer) και τον Mark Zonder (Thunder Child), σχηματίστηκε το 1981.
Αν και φάνηκε από τότε που ξεκίνησε πως θα είχε μπροστά του ένα χρυσό, λαμπρό μέλλον, ποτέ δεν κατάφερε να αποκτήσει πλατιά αποδοχή, πέρα από κάποιες εξαιρέσεις.
Το 1981 κυκλοφορούν το πρώτο τους demo, ενώ το 1982 το δεύτερο με τίτλο “Lordian Wind”, που ήταν η αφορμή για το δισκογραφικό συμβόλαιο.
Το συγκρότημα από την αρχή τράβηξε την προσοχή, τόσο του κοινού όσο και των μουσικών κριτικών, με το μοναδικό σε εκτελεστικό επίπεδο, μίνι άλμπουμ τους, το "Deliver Us" που κυκλοφορεί το 1983, και τώρα αποτελεί ένα απόκτημα (όπως και το παρών LP) συλλεκτικής αξίας.
Το "And The Cannons Of Destruction Have Began…" αβίαστα θα το αποκαλούσαμε αριστούργημα που συγκίνησε όλους τους fans της σκληρής μουσικής.
Η μουσική του σχήματος βασιζόταν στα καθαρά lead φωνητικά και τις ποικιλόμορφες και φοβερά μελωδικές κιθάρες, οι οποίες όμως ποτέ δεν ακούγονταν "κιτς" ή σκόπιμα εμπορικές. Το ύφος των Warlord κυμαίνεται κάπου μεταξύ των Rainbow και των Rush, συν κάποιες δόσεις κιθάρας, σε στιλ Randy Rhoads και Ritchie Blackmore.
Συνθέσεις βασισμένες σε αστραφτερά μουσικά θέματα, συνδυάζουν Αναγεννησιακή μουσική με ατμόσφαιρα θλιμμένης φαντασίας.
Το συγκρότημα δυστυχώς, ποτέ δεν μπόρεσε να διατηρήσει ένα σταθερό line up, με αποτέλεσμα να μην δώσουν ποτέ συναυλία μπροστά σε κόσμο.
Γι’ αυτό το λόγο κυκλοφορούν ταυτόχρονα με τον δίσκο και ένα video με ακριβώς τα ίδια τραγούδια.
Το συγκεκριμένο LP είναι πια κλασικό, ορχηστρικό υψηλής ποιότητας Heavy Metal που δεν έχασε τίποτα απ’ τη γοητεία του με το πέρασμα του χρόνου.
Όλα τα τραγούδια είναι ένα προς ένα μοναδικά, απίστευτα και πάντα θα με συγκινούν όταν θα τα ακούω, όπως την πρώτη φορά. Είναι λοιπόν, πραγματικά ντροπή αλλά και απαράδεκτο το γεγονός πως δεν βγήκαν ποτέ οι Warlord στο προσκήνιο, γιατί αν είχε γίνει κάτι τέτοιο, θα μπορούσαν να εγγυηθούν στο μέλλον, για κάποιους πολύτιμους δίσκους που θα έκαναν τη δισκοθήκη μας να λάμπει!
Δυστυχώς δεν είχαμε κάποια συνέχεια έτσι το συγκρότημα διαλύεται και ο Mark Zonder βρίσκει με τους Fates Warning την αναγνώριση που του άξιζε.
Το 1995 ο Bill Tsamis συγκροτεί τους Lordian Gurd, με πιο χριστιανικές αναζητήσεις και θέματα παρμένα από την αποκάλυψη, και όλα αυτά με γυναικεία φωνητικά. Οι Lordian Gurd χρησιμοποιούν πολλά τραγούδια από παλιά demos των Warlord.
Σαν Lordian Gurd κυκλοφορούν 2 albums, ενώ ένα τρίτο με τίτλο “The Holy Empire” δεν βγαίνει ποτέ αφού το σχήμα διαλύεται.
Το 2001 οι Warlord ξαναφτιάχνονται με Tsamis/ Zonder ενώ τραγουδιστή αυτή τη φορά τον Joacim Cans (Hammerfall), έτσι το 2002 είχαμε μια νέα δουλειά από τους Warlord με τίτλο “Rising Out Of The Ashes”.

Δισκογραφία WARLORD
Deliver Us [1983]
And The Cannons Of Destructions Have Begun… [1984]
Thy Kingdom Come, Best Of [1986]
Best Of [1989]
Rising Out Of The Ashes [2002]
Δισκογραφία LORDIAN GURD
Lordian Gurd [1995]
Sinners In The Hand Of An Angry God [1997]
 
 
Ηλίας Κωστόπουλος.