Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 01:00:20

BLUES ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Aφιέρωμα στον TAB BENOIT

Ο TAB BENOIT δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός στην Ελλάδα. Ίσως γιατί δεν ανήκει στην ομάδα των μίμων SRV. Παίζει με μια Fender Telecaster τα δικά του τραγούδια γιατί πέρα από πολύ καλός κιθαρίστας είναι και εξαιρετικός συνθέτης και τραγουδοποιός. Οι ποιοτικοί οπαδοί του μπλουζ, τον εκτιμούν ιδιαιτέρως για τη μουσική του, το λυρισμό των τραγουδιών του, τους πολύ ανθρώπινους στίχους του και το στυλ του που κυμαίνεται μεταξύ Swamp blues, soul blues και Chicago style blues. H φωνή του είναι εξαιρετική και συνδυάζεται αρμονικά με το παίξιμό του στη κιθάρα.

benoitΠαίζει με μια Fender Telecaster τα δικά του τραγούδια γιατί πέρα από πολύ καλός κιθαρίστας είναι και εξαιρετικός συνθέτης και τραγουδοποιός. Οι ποιοτικοί οπαδοί του μπλουζ, τον εκτιμούν ιδιαιτέρως για τη μουσική του, το λυρισμό των τραγουδιών του, τους πολύ ανθρώπινους στίχους του και το στυλ του που κυμαίνεται μεταξύ Swamp blues, soul blues και Chicago style blues. H φωνή του είναι εξαιρετική και συνδυάζεται αρμονικά με το παίξιμό του στη κιθάρα.

Γνήσιος Cajun γόνος, γεννήθηκε 17 Νοεμβρίου του 1967 στο Baton Rouge της Λουϊζιάνα. Είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένος με την προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής που γεννήθηκε και μεγάλωσε.Ο Benoit αποφοίτησε απο το  Vandebilt Catholic High School στη  Houma,της Λουϊζιάνα τον Μαιο του 1985 .Το 2003  έφτιαξε έναν οργανισμό για την προστασία των υγροτόπων της περιοχής του ("Voice of the Wetlands.").

 

 

ben0900

 

Στη διάρκεια της καριέρας του, (το ξεκινημά του το 1992) είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες του blues όπως οι Jimmy Thackery ,Charlie Musselwhite και οι  Double Trouble-το rhythm section με τον μπασίστα Tommy Shannon και τον ντράμμερ  Chris Layton της μπάντας του  Stevie Ray Vaughan, αλλά και με τους Junior Wells, Willie Nelson, Billy Joe Shaver, James Cotton, Cyril Neville, Kim Wilson απο τους "the Fabulous Thunderbirds", Henry Gray, και με Jimmy Hall των "Wet Willie".Ο Tab επίσης έχει τρεις υποψηφιότητες για βραβεία Grammy 

Ο Tab Benoit ζει μία απλή ζωή κοντά στη φύση, κάνοντας τη δική του μουσική και προσπαθώντας να αφυπνίσει τους συμπολίτες του για την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Διατηρεί ένα μουσικό καφενείο στην περιοχή που μεγάλωσε, το Lagniappe Music Cafe στη Λουϊζιάνα.

Εν ολίγοις, ανήκει στην κατηγορία των πολύ ποιοτικών καλλιτεχνών που απευθύνονται σε ώριμα και με υψηλή αισθητική ακροατήρια.

 

Δισκογραφία

    • Tab Beniot - Live In Nashville DVD Release Date Not Determined
    • Night Train To Nashville CD (2008)
    • Fever For The Bayou CD (2005)
    • Whiskey Store CD (2002)
    • Brother To The Blues CD (2006)
    • Sea Saint Sessions CD (2003)
    • Power Of The Pontchartrain CD (2007)
    • Whiskey Store Live CD (2004)
    • These Blues Are All Mine CD (1999)
    • Wetlands CD (2002)

κείμενο: Δημήτρης Επικούρης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

No any anniversary today

flashback

Φιλικά sites

Facebook