Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 17:43:43

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

smallmusictheatre

smallmusictheatre
                                         μικρό μουσικό θέατρο

τηλ. +30 211 2260574  mob. +30 6972617467

www.myspace.com/smallmusictheatre          
 

Το Μικρό Μουσικό Θέατρο (SMALL MUSIC THEATRE)

 ως διοργανωτικός φορέας έχει προγραμματίσει μία σειρά μουσικών παραστάσεων και δρώμενων με ιδιαίτερο χαρακτήρα και με γνώμονα την διαχρονική  σχέση του με τη μουσική στις πιο ιδιοσυγκρασιακές της εκδοχές, σε διαφορετικούς κατά περίσταση χώρους οι οποίοι θα ανακοινώνονται κάθε φορά.

Στο πλαίσο που περιγράφηκε παρουσιάζει

 


Vanishing  Twins (France)

&

Burgundy Grapes (Athens)

Μελωδικός Μινιμαλισμός και Fairy/Acid Folk από την εύθραυστη και  γοητευτική φωνή της Γαλλίδας  Jeanne Madic  (φωνή, ακορντεόν, κιθάρα) που βρίσκεται πίσω από το όνομα Vanishing Twins. Μας  διηγείται ιστορίες για φαντάσματα εκτυλίσσοντας πανέμορφα νωχελικά θέματα στο διατονικό ακορντεόν

&

 

το αθηναϊκό ντουέτο των Burgundy Grapes (Γιώργοs  Κολυβάs και Αλέξανδροs Μιαούληs) με τη συμμετοχή guest μουσικών ειδικά για τη συγκεκριμένη εμφάνιση,  σε κομμάτια από τον καινούριο δίσκο που βρίσκεται στο στάδιο της μίξης, από το EP "Lagero" που κυκλοφόρησε στην Triple Bath το Φεβρουάριο και από το ομότιτλο ντεμπούτο τους (2005, Outlandish Recordings)

Σε μια σπάνια εμφάνιση

Τρίτη 22 Δεκέμβρη ’09 ,

σε ένα  μοναδικό χώρο:

Το τουρκικό ΧΑΜΑΜ  της οδού Δημοφώντος 97, στα Άνω Πετράλωνα,

(Πλησίον σταθμού Πετραλώνων Ηλεκτρικού),


κτισμένο τα τέλη του 18ου αιώνα και διατηρημένο στην αυθεντική του μορφή, ένας  σπάνιος διάκοσμος  με ιδιαίτερη ακουστική και φυσικό ηχητικό βάθος,  με  τα ίχνη από τα απομεινάρια των τοιχογραφιών στο διακριτικό φως των κεριών!

Πριν τη συναυλία θα προβληθούν φιλμάκια ειδικά φιλοτεχνημένα από τη Jeanne Madik για τη περίσταση!

τηλ. 211 2260574, 6972617467

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21.30   -  ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 ΕΥΡΩ

Vanishing Twins

To project της Jeanne Madic (φωνή,κιθάρα,διατονικό & χρωματικό ακορντεόν, field recordings) μεγαλωμένη μεταξύ Παρισιού και Tennessee  (Η.Π.Α), έχει ζήσει για χρόνια στη Γλασκώβη ενώ τελευταία είναι εγκατεστημένη στο Παρίσι. 

Περνώντας σταδιακά από τα σινεματικά ambient ηχοτοπία στα μονοπάτια της μίνιμαλ φολκ τραγουδοποιίας με χαρακτηριστική πάντα τη πρωτοκαθεδρία του ήχου του ακορντεόν και με φωνή που κομίζει μια πολύ αναγνωρίσιμη εκφραστική αισθαντικότητα, μας διηγείται πραγματικές ιστορίες για φαντάσματα!

Μετά τη συμμετοχή της στο άλμπουμ EN/OF n°33” των PIANO MAGIC, αυτό τον καιρό τελειώνει τις ηχογραφήσεις της πρώτης της ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς με τίτλο  "For  Joëlle" σε μορφή εφτάιντσου βινυλίου  για τη Fragile Famile Records από το Σικάγο. Η κυκλοφορία του θα συνοδευτεί με ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ στην ίδια εταιρεία με τίτλο "Musique pour Μonstres".  «Η Joëlle είναι ένα φάντασμα που με κυνηγάει από τότε που ήμουν παιδί! Είναι από εκείνα τα φαντάσματα ανθρώπων που πέθαναν πολύ νωρίς ή δε πρόλαβαν να γεννηθούν.  Είναι πολύ περισσότεροι από μας και αρκεί να κλείσεις τα μάτια σου και να απελευθερώσεις τη ψυχή σου για να τους δεις. Όταν παίζω μουσική γίνομαι ένα μαζί τους!» μας εξομολογείται η Jeaane και δεν έχουμε κανένα  λόγο να μην τη πιστέψουμε…

Η Jeanne θα προβάλλει μικρής διάρκειας φιλμ  με υλικό που προέρχεται από τη φωτογραφική της  δραστηριότητα, εκθέματα της οποίας φιλοξενούνται στη Galerie Plume I στο Παρίσι

 

Burgundy Grapes

Οι Burgundy Grapes, το ντουέτο των Γιώργου Κολυβά  και Αλέξανδρου Μιαούλη, κινούμενο μακριά από τις εφήμερες και αγοραίες  επιταγές  δημιουργεί   διαχρονική μουσική, προϊόν νηφάλιας ενδοσκόπησης παρά επιτηδευμένης συμπόρευσης με τα επίκαιρα,  παραμένοντας  ταυτόχρονα εύληπτη και απαιτητική.

 Μελωδικά θέµατα σε μινιμαλιστικές αναπτύξεις, οι διακριτικές χροιές της κλασσικής κιθάρας, του  µαντολίνου, του τσέλου και του βιολιού,   τα περάσματα της slide κιθάρας που μας ταξιδεύουν  σε Road Movie διαδρομές, είναι   µερικές από τις ηχοχρωματικές συνιστώσες  της  μουσικής των Burgundy Grapes. Οι πρώτες τους ηχογραφήσεις  που παρέμεναν στο συρτάρι για 10 και πλέον χρόνια ηχούν σαν εκείνο που αργότερα περιγράφηκε διεθνώς ως acid folk, ενώ ο πρώτος τους ομώνυμος δίσκος βρέθηκε ανάμεσα στους δίσκους  της χρονιάς, αποσπώντας κολακευτικά σχόλια πολλών ονομάτων από τη διεθνή σκηνή και με αναμεταδώσεις από ραδιοφωνικούς σταθμούς σε Ελλάδα, Βέλγιο, Η.Π.Α., αποδεικνύοντας έτσι ότι η αίσθηση της επικαιρότητας δεν αποτελεί προνόμιο εκείνων που τη κυνηγάνε.

Με  εκφραστικές φόρµες που ποικίλουν από την  alternative country µέχρι τη σαουντρακική χροιά του Yann, οι B.G. μετά τη πρόσφατη κυκλοφορία του e.p. “Lagero από τηn TRIPLE BATH,  έχουν προ των χειρών  έτοιμο το υλικό για το δεύτερο τους  άλμπουμ,  με συμμετοχές  μουσικών από την αφρόκρεμα της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής (Νίκος Βελιώτης/τσέλλο, Φώτης Σιώτας /βιολί, Κώστας Κακούρης/Πιάνο, Γιώργος Τσιατσούλης /ακορντεόν), ενώ την ιδιαίτερη ενορχήστρωση συμπληρώνουν αυτοσχέδια έγχορδα,  theremin,  μεταλόφωνα.

Η πρόσφατη συμμετοχή του πιανίστα Γιώργου Κατσάνου (Eos Quartet, Λένα Πλάτωνος) στα πριόνι με δοξάρι, μεταλλόφωνο & ιδιόφωνα,  στις ζωντανές εμφανίσεις του σχήματος, μουσικού του οποίου η αισθητική και νοοτροπία συνάδει πλήρως με αυτή των B.G., συμβάλλει αποτελεσματικά στην αποκατάσταση της δισκογραφικής εικόνας  του σχήματος σε ζωντανές εμφανίσεις.

Χώρος: XAMAM (Δημοφώντος 97,Άνω Πετράλωνα,Στάση Πετράλωνα του Ηλ.)
Έναρξη: 21:30
Είσοδος:10 Ευρώ