Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 19:22:45

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

After Show DJ Set by DJ NOIZ THURSDAY 24/12 @ MYGA!

After Show DJ Set by DJ NOIZ THURSDAY 24/12 @ MYGA!

 ΠΕΜΠΤΗ 24/12
Έναρξη 22:30, Είσοδος 12 €

Ζουμ στο χρόνο, πίσω…επιστρέφω στην Ελλάδα από Λονδίνο. Τι γίνετε εδώ? Μαθαίνω πως παίζουν το βράδυ οι Παλλύρια, ωραία…πηγαίνω…στη σκηνή μαζί με αυτούς που ήξερα, (Τσίκο κτλ.) δύο μάλλον Νιγηριανοί?...φαίνονται mc’s. ‘’Ποιοι είναι αυτοί οι δύο ?’’, ρωτάω τους δίπλα μου. ‘’ Ο Μανώλης κι ο Μιχάλης’’ !!! Μένω απορημένος. ‘’Η τελετή της φωτιάς…’’ αρχίζουν να ραπάρουν .

 

Μετά γνωριζόμαστε. Η Φένια δουλεύει την Νέκυια του Ομήρου. Άνοιξη, κάνουν πρόβες. Ο Μανώλης - Οδυσσέας και ο Μιχάλης-Τειρεσίας. Πάω στην πρεμιέρα…απίστευτο. Ενέργεια, κίνηση, ατμόσφαιρα. Πάμε μετά να φάμε κάτι δίπλα και βλέπω τον Μανώλη να κουβαλάει μια θήκη μπάσου! ‘’Παίζεις μπάσο?’’. ’’ναι’’!

 

Ακόμα πιο μετά ο Κουβίδης μου λέει για μια μπάντα που φτιάχνει και παίζουν R&B, Hip-Hop, Funk κτλ. ‘’είναι και ο MC Yinka μαζί…’’. Πάω να τους δω. Πάλι ο Μανώλης, αυτή την φορά ως MC-Yinka.

 

Τώρα. Fenia! It Happened To Me. Είμαστε στην σκηνή και παίζουμε. Βλέπω τον Μανώλη να μπαίνει. Χαιρετιόμαστε χαμογελώντας. Το κομμάτι τελειώνει. ‘’Είναι ένας φίλος απόψε εδώ και θα έρθει να μας πει μια ιστορία’’. Ανεβαίνει και με κοιτάει απορημένος. ‘’Τι να πω?’’. Αρχίζουμε να παίζουμε. ‘’ότι θέλεις’’. Σε λίγο είμαστε όλοι χαμογελαστοί. Κοινό και μουσικοί αναγνωρίζουμε ο ένας τον άλλο μέσα στα λόγια του MC Yinka. ‘’Clap your souls’’. ‘’Μανώλη, πρέπει να κάνουμε κάτι μαζί ’’ . ‘’Οκ. Όποτε θες’’.

 

Fenia! It happened to me μαζί με MC Yinka& the Urbanix.

Παραμονή Χριστουγέννων. Θα είμαστε στην Μύγα να γιορτάσουμε όλοι μαζί.

 

Η Φένια Παπαδόδημα και τέσσερις εξαιρετικοί μουσικοί της ελληνικής σκηνής όπως ο Τάκης Μπαρμπέρης στην κιθάρα, ο Νίκος Καπηλίδης στα τύμπανα,  και ο Γιώργος Παλαμιώτης στο μπάσο,  παρουσιάζουν δικές τους συνθέσεις και όχι μόνο.

 

Η πάντα δραστήρια και απρόβλεπτη  Φ. Παπαδόδημα γράφει τραγούδια σε στίχους Καρυωτάκη και Ελευθερίας Σαπουτζή. Ο Τάκης Μπαρμπέρης με το χαρισματικό ήχο ερμηνεύει δικές του οργανικές συνθέσεις από συνεργασίες του με κορυφαίους μουσικούς όπως ο Triloc Gurtu ή ο Πετρολούκας Χαλκιάς. Ο Νίκος Καπηλίδης στα τύμπανα απλά κάνει αυτό που τον έχει κάνει σχεδόν θρύλο στην ελληνική δισκογραφία εδώ και χρόνια, παίζοντας ‘’από καρδιάς’’, δονώντας το κοινό . Ο Γιώργος Παλαμιώτης εκτός από τον μοναδικά προσωπικό τρόπο που χρησιμοποιεί το μπάσο, συνδυάζει με το παραπάνω υλικό κομμάτια από White Stripes, Kate Nash ή Joy Division μαζί με απρόβλεπτες διασκευές δικών μας παραδοσιακών τραγουδιών.

 

Αυτοσχεδιασμοί και συμμετοχές-έκπληξη δεν λείπουν ενώ όλο το υλικό της παράστασης έχει στηθεί με μόνο στόχο την πραγματική μουσική απόλαυση χωρίς προκαταλήψεις και ταμπέλες.

Με δυο λόγια μια παράσταση από την  καρδιά της μουσικής.