Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 18:21:11

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Το Μικρό Μουσικό Θέατρο (SMALL MUSIC THEATRE)

smallmusictheatre
                                         μικρό μουσικό θέατρο

τηλ. +30 211 2260574  mob. +30 6972617467

www.myspace.com/smallmusictheatre          
 

Το Μικρό Μουσικό Θέατρο (SMALL MUSIC THEATRE)

 ως διοργανωτικός φορέας έχει προγραμματίσει μία σειρά μουσικών παραστάσεων και δρώμενων με ιδιαίτερο χαρακτήρα και με γνώμονα την διαχρονική  σχέση του με τη μουσική στις πιο ιδιοσυγκρασιακές της εκδοχές, σε διαφορετικούς κατά περίσταση χώρους οι οποίοι θα ανακοινώνονται κάθε φορά.

Στο πλαίσο που περιγράφηκε παρουσιάζει:

 


HAMAM'S WHISPERS ( Ψίθυροι του Χαμάμ)


Ο ήχος των θρησκευτικών τελετών των δερβήσιδων, το κάλεσμα του μιναρέ και των καμπαναριών για προσευχή, τα τραγούδια της ξενιτιάς των προσφύγων, η μουσική των περιφερόμενων τσιγγάνων αλλά και της αυλής του Σουλτάνου,  οι ήχοι της γιορτής του πολυεθνικού μωσαϊκού της Κωνσταντινούπολης συναντιούνται στον φυσικό τους χώρο, το Χαμάμ. Ο Cihan Turkoglou από την Τουρκία (σάζι), η Σοφία Λαμπροπούλου (κανονάκι) και ο Παναγιώτης Λαμπρόπουλος (νέι), με το βλέμμα στραμμένο στις λαϊκές, λόγιες αλλά και θρησκευτικές παραδόσεις της Πόλης θα μας μεταφέρουν για τέσσερις νύχτες στα μουσικά της σταυροδρόμια. Ιδανικός τόπος γιʼαυτές τις συναντήσεις, ένα Χαμάμ. Χώρος, όπου ανέκαθεν συναντιούνταν άνθρωποι με διαφορετικές αφετηρίες, για να μοιραστούν τα μυστικά ενός κοινού εσωτερικού τόπου που αγκαλιάζει και ξεπερνάει τα πολιτισμικά στεγανά.



Πέμπτη 10, 17 Δεκέμβρη ʼ09 και

Πέμπτη 14,21 Ιανουαρίου '10,


σε ένα  μοναδικό χώρο:

Το τουρκικό ΧΑΜΑΜ  της οδού Δημοφώντος 97, στα Άνω Πετράλωνα,

(Πλησίον σταθμού Πετραλώνων Ηλεκτρικού),


κτισμένο τα τέλη του 18ου αιώνα και διατηρημένο στην αυθεντική του μορφή, ένας  σπάνιος διάκοσμος  με ιδιαίτερη ακουστική και φυσικό ηχητικό βάθος,  με  τα ίχνη από τα απομεινάρια των τοιχογραφιών στο διακριτικό φως των κεριών!

Από το μπαρ του Χαμάμ θα διατίθενται πιάτα με Πολίτικα εδέσματα και ποτά!


ΤΗΛ. 210 3421212, 211 2260574, 6972617467


ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21.30   -  ΕΙΣΟΔΟΣ: 12 ΕΥΡΩ


Ο Cihan Turkoglu είναι ένας μουσικός από την Κωνσταντινούπολη, ο οποίος έχει μελετήσει μουσικά ιδιώματα από διάφορες περιοχές της Τουρκίας με όργανό του το σάζι, ενώ από πολύ νέος ήδη είχε γοητευτεί από την ποικιλία και την ιδιαιτερότητα  της ελληνικής μουσικής παράδοσης. Παράλληλα ασχολείται και με σπουδές στο κλασικό τσέλο. Το γεγονός αυτό του επιτρέπει να αναμιγνύει με μεγάλη άνεση και φυσικότητα στοιχεία της μουσικής του παράδοσης με μια πιο σύγχρονη, δική του αισθητική. Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα περιλαμβάνει και συνεργασία με διαφορετικές  μορφές τέχνης όπως το θέατρο, ο χορός, η ποίηση. Ως εκτελεστής στο σάζι (μπάγλαμα) έχει πραγματοποιήσει σόλο εμφανίσεις σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Λιθουανία και η Γαλλία.

 

Ο Παναγιώτης Λαμπρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε τη μουσική του εκπαίδευση σπουδάζοντας πιάνο, ενώ αργότερα ασχολήθηκε με το φλάουτο.  Τα τελευταία χρόνια στράφηκε προς τη μελέτη των μουσικών παραδόσεων της  ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, πλάι στους Omer Erdogdular, Ross Daly, Χάρη Λαμπράκη και Ευγένιο Βούλγαρη επιλέγοντας ως μουσικό εργαλείο το νέι. Το 2007 ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές εθνομουσικολογίας στο Λονδίνο.  Έχει πραγματοποιήσει ζωντανές εμφανίσεις σε Ελλάδα, Αγγλία, Ρουμανία, Κιργιστάν.

 

Η Σοφία Λαμπροπούλου πήρε Δίπλωμα Βυζαντινής μουσικής με δάσκαλο τον Σπύρο Παυλάκη και έκανε πιάνο με τη Νέλλη Σεμιτέκολο, κλασσικά κρουστά με τον Κ. Βορίση και Κ. Θοδωράκο και παρδοσιακά κρουστά με τον Β. Καρίπη. Από τον Σεπτέμβρη του 2003 μέχρι τον Νοέμβρη του 2005 έζησε στην Κωνσταντινούπολη όπου πήρε μαθήματα τεχνικής και ανατολικής θεωρίας-ρεπερτορίου (maqam) από πολύ σημαντικούς δεξιοτέχνες του οργάνου όπως: Ahmet Meter Hakan Gungor στο κανονάκι καθώς και Omer Erdogdular, Necati Celik στη θεωρία. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και ηχογραφήσεις παραδοσιακής, έντεχνης μουσικής και εναλλακτικής μουσικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό με καλλιτέχνες όπως Δ.Σαμίου,  Χ Αηδονίδης, Γλυκερία, Ο. Καραμανλή, Interstellar Overdrive, Κ.Δημουλέας,Κ .Βουτσινάς,Θ Μωραιτης, Κ. Καστανάς, Claire Bloom, Marta Sebestyen, Kalman Balog, Victoria Herenzar, Ross Daly, Ballake Sissoko, Mamak Khadem, Efrin Lopez, Niyazi Sayin, Omer Erdogdular, Ahmet Erdogdular, Necati Celik, Celaletin Celik, Ulas Ozdemir, Mehmet Gureli, Lamia Bedioui, "THRIA" Orchestra, ορχήστρα του Δήμου Αθηνών, και άλλους.


 

www.myspace.com/smallmusictheatre

 

Χώρος: XAMAM (Δημοφώντος 97,Άνω Πετράλωνα,Στάση Πετράλωνα του Ηλ.)
Έναρξη: 21:30
Είσοδος:12 Ευρώ