Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 00:32:01

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

Οι Foo Fighters βγάζουν το νέο τους συναυλιακό

Οι Foo Fighters βγάζουν το νέο τους συναυλιακό DVD το Νοέμβριο.

Το συγκρότημα θα κυκλοφορήσει το Live at Wembley DVD και Blu-Ray στις 18 Νοεμβρίου. Το διάρκειας 2 ωρών και με περιεχόμενο 18 τραγουδιών DVD γυρίστηκε στις 6 και 7 Ιουνίου  στο νέο στάδιο Wembley του Λονδίνου. Και οι δύο συναυλίες ξεπούλησαν τα εισιτήρια τους μέσα σε μία μέρα και το συγκρότημα έπαιξε μπροστά από συνολικά 165,000 οπαδούς του δίνοντας τη μεγαλύτερη συναυλία στην καριέρα τους που ήταν επίσης και η μεγαλύτερη συναυλία στο συγκεκριμένο μέρος.

Ο μπασίστας των Foo Fighters Nate Mendel μας είπε ότι το συγκρότημα χρειάστηκε χρόνο για να συνηθίσει να παίζει σε αρένες πόσο μάλλον σε στάδια. «Δεν ήταν κάτι που είχαμε στ' αλήθεια σκεφτεί και όταν βρεθήκαμε γύρω στο 2000 να ανοίγουμε για τους Red Hot Chilly Peppers και για λίγους μήνες παίζαμε σε αρένες, βρήκαμε πως πρέπει να το κάμουμε. Είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε σε θέατρα και αυτό σημαίνει πως χρειάζεται να παίξεις λίγο διαφορετικά. Και ο Dave Grohl (o αρχηγός του συγκροτήματος ) ανέπτυξε τα απαραίτητα στοιχεία να λειτουργεί σαν ηγέτης ενώ εμείς αναπτύξαμε τα στοιχεία να λειτουργούμε σαν συγκρότημα. Έτσι, οδηγηθήκαμε σε κάτι που μας έκανε να πούμε « Αυτό είναι πολύ διασκεδαστικό, ίσως μπορούμε να το κάνουμε. Έπειτα ακολούθησαν μερικοί ακόμα δίσκοι πριν μπορέσουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο από μόνοι μας αλλά τώρα φαίνεται πως όλα είναι εντάξει, όλα είναι καλά.»

Οι Foo Fighters προγραμματίζουν να παίξουν σε συναυλία φιλανθρωπίας μαζί με τους Z.Z Top  στις 26 του Οκτώβρη στην Pomona California.