Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 16:42:51

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

Kυκλοφόρησε oριστικά η βιογραφία Τζον Λένον

john-lennon.jpe

Σήμερα κυκλοφορεί το 800 σελίδων βιογραφικό βιβλίο του Phillip Norman, για τη ζωή του John Lennon με τίτλο : «John Lennon, Η ζωή (του).» To βιβλίο είναι σημαντικό γιατί περιλαμβάνει τη συμμετοχή της Yoko Ono και του Paul McCartney. Αρχικά, η Yoko Ono στήριξε το βιβλίο αλλά μετά από πολλές μακράς διάρκειας συνεντεύξεις, απέσυρε την υποστήριξή της από αυτό θεωρώντας πως το χειρόγραφο Ήταν «πολύ εχθρικό» προς τη μνήμη του John Lennon.

O Paul McCartney αρχικά αρνήθηκε να βοηθήσει τον Norman μιας και θεώρησε πως ένα προηγούμενο βιβλίο του συγγραφέα που εκδόθηκε το 1981 με τίτλο : «Ούρλιαξε. Οι Beatles μέσα στη γενιά τους.» , είχε περιορισμένο ρόλο. Ο Norman θυμάται πως όταν το γραφείο του McCartney αρνήθηκε συμμετοχή, ο ίδιος ο McCartney θέλησε να κάνει επαφή με τον συγγραφέα. «Όταν ξεκίνησα να γράψω ένα βιβλίο για τον John Lennon, είχα ένα συναίσθημα οτι θα έπρεπε να γράψω πολύ περισσότερα για τον McCartney και τη σχέση του με τον John Lennon τονίζοντας πως με τη δημιουργικότητά του συνέβαλλε στη καριέρα του John, πράγμα που αποδείχτηκε αληθινό. Το τηλέφωνο χτύπησε μία μέρα και η φωνή είπε: ' Είμαι ο Paul. Έχεις γράψει μερικά πράγματα για μένα που δεν μου άρεσαν  και δεν μπορώ να καθίσω μαζί σου και να μιλήσουμε γιατί αυτό θα ήταν σαν να σε ανταμείβω γι' αυτά που έγραψες.»

Επίσης το βιβλίο  περιλαμβάνει και αναμνήσεις από longtime των Beatles την Neil Aspinall, την πρώτη ξαδέλφη,του Λένον για την δεύτερη γυναίκα του πατέρα του , και τον Σον Λένον

Ο Phillip Norman έχει γράψει πολλά βιβλία για πολλούς καλλιτέχνες όπως για τους the Rolling Stones, Elton John, και τους  the Beatles.