Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 18:15:08

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

Οι Allman brothers πρόκειται να λάβουν το βραβείο Billboard


The current Allman Brothers Band (L-R): Jaimoe Johanson, Marc Quiñones, Butch Trucks, Gregg Allman, Derek Trucks, Oteil Burbridge, Warren Haynes

Οι Allman Brothers Band θα λάβουν το φημισμένο βραβείο Legend of Live που διοργανώνει το 2008 Billboard Touring Awards στις 20 Νοεμβρίου 2008 στο ξενοδοχείο Roosevelt στη Νέα Υόρκη. Το βραβείο Legend Of Live δίδεται στους επαγγελματίες που κάνουν περιοδεία και είχαν μία σημαντική και διαρκή επίδραση στην βιομηχανία των συναυλιών. Στους αποδέκτες των βραβείων περιλαμβάνεται ο διαφημιστής των Rolling Stones Michael Cohl (2004), o ιδρυτής των Cellar Door Concerts (συναυλιών) Jack Boyle (2005), o Sir Elton John (2006), και ο πρωτοπόρος μάνατζερ Frank Barsalona (2007).Η απονομή των βραβείων που τιμά τις πιο δημοφιλείς περιοδείες, καλλιτέχνες, εταιρείες και τοποθεσίες συναυλιών στον κόσμο βασισμένη στις μετρήσεις του Billboard Boxscore, θα είναι το αποκορύφωμα της πέμπτης ετήσιας συνδιάσκεψης του Billboard Touring στις 19-20 Νοεμβρίου.

«Οι Allman Brothers Band έχουν ταράξει τα νερά με τη μουσική τους για δεκαετίες αποσπώντας τα εύσημα από παλαιούς θαυμαστές και μυώντας νέες γενιές στη μουσική τους χρόνο με το χρόνο», λέει ο διευθυντής του Billboard, Ray Waddell υπεύθυνος για τις περιοδείες των συγκροτημάτων, το περιεχόμενό τους , τον προγραμματισμό και τη ζωντανή διασκέδαση. « Είναι ένας Αμερικάνικος θεσμός, συναυλιακές φυσιογνωμίες (εικόνες) και το Billboard είναι πολύ ενθουσιασμένο να τους δώσει αυτό το βραβείο.»Με την κορύφωση της 40ής επετείου τους , οι Allman Brothers Band συνεχίζουν να είναι ένα από τα πιο δυνατά και δημοφιλή συγκροτήματα στον κόσμο που δίνουν συναυλίες.

Οι Allman Brothers Band που μπήκαν στο Rock and Roll Hall of Fame το 1969 συνεχίζουν να κάνουν συχνά περιοδείες να γεμίζουν συναυλιακούς χώρους και να συμμετέχουν σε μεγάλα φεστιβάλ. Γνωστοί σαν ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα που αξίζει να δει κανείς ζωντανά, οι Allman Brothers Band ήταν ένα από τα δύο συγκροτήματα που οι ζωντανές ηχογραφήσεις τους μπήκαν στη πρώτη 50άδα του περιοδικού Rolling Stone ανάμεσα στα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών, με το δίσκο τους "At Fillmore East".

Οι Allman Brothers Band αποτελούνται από τα ιδρυτικά μέλη Gregg Allman, Butch Trucks και Jaimoe, μαζί με τα μακράς θητείας στο συγκρότημα μέλη Warren Haynes, Marc Quinones, Oteil Burbridge, και Derek Trucks.(ημ.δημοσ. 27-09-08)