Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 22:16:00

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

Ο νέος μπασίστας Jorgen Carlsson των GOV T MULE θα κάνει το ντεμπούντο

OI GOV T MULE ΚΑΛΟΣΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΝΕΟ ΤΟΥΣ ΜΠΑΣΙΣΤΑ

Ο νέος μπασίστας Jorgen Carlsson θα κάνει το ντεμπούντο του στην φθινοπωρινή περιοδεία του συγκροτήματος.

Ισορροπώντας μεταξύ υποβλητικών τραγουδιών και εκφραστικών αυτοσχεδιασμών, οι GOV T MULE είναι ένα συγκρότημα ριζωμένο στη προσωπική και μουσική χημεία των μελών του. «Είναι ένα από τα συγκροτήματα που μπορεί να κάνει μία αλλαγή μέσα σε μια νύχτα» , μας εξηγεί ο κιθαρίστας, τραγουδιστής και ιδρυτής του συγκροτήματος Warren Haynes. Πέρασαν μονάχα έξι μήνες πρόβας, παιξίματος και συναναστροφής με τον μπασίστα Jorgen Carlsson πριν αυτός προστεθεί στο συγκρότημα σαν τον νέο μόνιμο μπασίστα που αντικατέστησε τον Andy Hess που ήρθε στο συγκρότημα το 2003.

«Όταν ο μπασίστας και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος πέθανε το 2000», εξηγεί ο Haynes, «ήρθαμε αντιμέτωποι με το αποκαρδιωτικό καθήκον να αντικαταστήσουμε έναν μοναδικό μουσικό και είμαι σίγουρος πως αυτό πτόησε τον Andy που έκανε θαυμάσια δουλειά και έφερε τη δική του προσωπικότητα στη μουσική. Το στυλ παιξίματος του Andy είναι κάτι ανάμεσα σε αυτά των Woody και Andy. Φέρνει μαζί του ένα μέρος από το επιθετικό πνεύμα του Woody αν και έχει τη δική του προσωπικότητα». Ο Carlsson γεννήθηκε στη Σουηδία και είναι ένας ενεργός session μουσικός και ιδιοκτήτης studio ηχογράφησης από τότε που έφτασε στις ΗΠΑ το 1991.

Οι GOV T MULE που ιδρύθηκαν από τους Haynes, Woody και τον ντράμμερ Matt Abts το 1994, και έχοντας στο ενεργητικό τους οκτώ άλμπουμ, αρκετές ζωντανές δουλειές και πάνω από 1300 συναυλίες, οικοδόμησαν ένα ευρύ και εξελισσόμενο πεδίο δραστηριοτήτων και μία γερή βάση αφοσιωμένων οπαδών. Επιπροσθέτως, το συγκρότημα έχει πουλήσει πάνω από 1,5 εκατομμύριο μουσικά downloads από τη σελίδα τους mule.net, έχουν επίσης πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο άλμπουμ και έχουν λάβει υποψηφιότητα για Grammy βράβευση. O κιμπορντίστας Danny Louis έγινε πλήρες μέλος του συγκροτήματος το 2003. Με τον Hess που έφυγε αναζητώντας άλλες επαγγελματικές ευκαιρίες, ο Haynes βλέπει ότι ο Carlsson είναι ο άνθρωπος που θα συνδέσει το παρελθόν με το μέλλον των GOV T MULE. «Έχοντας δουλέψει με τον Jorgen τους τελευταίους μήνες, είμαστε πολύ χαρούμενοι που εξερευνούμε μερικούς νέους μουσικούς προορισμούς ενώ ταυτόχρονα πηγαίνουμε και λίγο πίσω στις ρίζες μας».