Σάββατο, 4 Μαΐου 2024, 00:00:14

Άλμπουμ: Led Zeppelin II
Καλλιτέχνης: Led Zeppelin
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 1969


Ένα από τα πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά τραγούδια των Led Zeppelin, είναι και το "Ramble On" ενα τραγούδι που δεν κατάφεραν ποτέ να το ερμηνεύσουν ζωντανά τα χρόνια που ήταν ενεργοί και ολοκληρωμένοι.
Η μόνη φορά που το έπαιξαν ζωντανά ήταν η μία φορά στην συναυλία επανασύνδεσης στο O2 Arena του Λονδίνου στις 10 Δεκεμβρίου 2007, όταν ο Jason Bonham πήρε τη θέση του πατέρα του στα τύμπανα .
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα για το Ramble On είναι το σόλο κιθάρας του Jimmy Page, που χρησιμοποίησε ενα εφε που έφτιαξε μόνο για αυτόν ο γνωστός κατασκευαστής εφέ, Roger Mayer.
Η τεχνική που χρησιμοποιεί ο Jimmy Page για το σόλο ήταν στο να το κάνει να ακούγεται σαν έγχορδο - κάτι σαν τη χρήση ενος βιολιού αλλά με την υπογραφή του που συχνά προσπαθούσε να κάνει ζωντανά.
Σε μια συνεντευξή του αναφέρει «Χρησιμοποίησα το λαιμό pickup στην Les Paul μου και έκανα πίσω το πόμολο των πρίμων στην κιθάρα και το πέρασα μέσα από το "στήριγμα" που είχε φτιάξει για μένα ο Roger Mayer χρόνια πριν.Όταν το ηχογραφούσα, σκεφτόμουν να κάνω έναν ήχο που να μοιάζει με διάταξη εγχόρδων».Οι στίχοι του τραγουδιού, από την άλλη, γράφτηκαν από τον Robert Plant και είναι εμπνευσμένοι από το έργο του J.R.R. Tolkien, συγγραφέας του The Lord of the Rings.

Οι στίχοι βασίζονται στις περιπέτειες του Χόμπιτ, του Φρόντο Μπάγκινς, καθώς πηγαίνει στα «πιο σκοτεινά βάθη του Μόρντορ» και συναντά το «Γκόλουμ », το οποίο παραδέχτηκε αργότερα ο Robert σε ένα ηχητικό ντοκιμαντέρ.

 

 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

No any anniversary today

flashback

Φιλικά sites

Facebook