Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 18:45:03

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Distorted Reflection - Doom Rules Eternally

Περίπου πριν τα Χριστούγεννα, έλαβα ένα μήνυμα από τον φίλο και φοβερό καλλιτέχνη Κώστα Σαλωμίδη. Μου είπε ότι είχε έτοιμο ένα νέο project με το όνομα Distorted Reflection.Μάλιστα θα είχε και εκλεκτούς καλεσμένους. Τον Κώστα τον ξέρω από τους Sorrows Path, για τους οποίους είχαμε γράψει και στο παρελθόν στο περιοδικό. Είχαν κυκλοφορήσει εξαιρετικούς δίσκους και είναι από τα διαμάντια στο χώρο του ελληνικού και όχι μόνο doom metal. Προτείνονται ανεπιφύλακτα. Οπότε ήξερα ότι αφού το συγκρότημα αυτό έχει να κάνει με εκείνον, θα είναι εγγύηση. Βέβαια είχε ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη με τους Sorrows Path, οπότε η συνέχεια θα είχε το βάρος αυτό, να αποδείξει ότι είναι αντάξια. Εν τω μεταξύ αυτή η παρουσίαση έπρεπε να είχε γίνει γίνει εδώ και ένα μήνα σχεδόν. Λόγω κάποιον δικών μου θεμάτων, ψυχολογικής φύσεως, έμεινε πίσω και για αυτό θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από το Κώστα για αυτό, καθώς και από τον αρχισυντάκτη του περιοδικού Σάββα Συνοδινό και όλους εσάς.

Περί του δίσκου τώρα. Αν έχετε ακούσει Sorrows Path, ο ήχος θα σας είναι γνωστός. Ωραίo και καλοπαιγμένο doom metal , με πολύ καλή παραγωγή και ήχο. Εννέα κομμάτια συνολικά, τα οποία είναι όλα εξαιρετικά. Δεν υπάρχουν filler εδω. Τα ακούς όλα συνεχόμενα και γουστάρεις. Όλα είναι doom εδώ. Από το εξώφυλλο , μέχρι τους στίχους τη μουσική όλα. Οι κιθάρες και τα φωνητικά του Κώστα είναι πολύ ωραία και με το rhythm section να δένει υπέροχα, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό! Οι καλεσμένοι είναι το κερασάκι στη τούρτα. Έχουμε τον θρύλο της ελληνικής rock/metal σκηνής Γιάννη Δρόλαπα, τον επίσης θρύλο της αμερικάνικης metal σκηνής Ross “The Boss” Friendman και τοn φοβερό Νικόλα Λεπτό.

Είναι μια κυκλοφορία που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη από κανέναν. Είναι doom metal σε όλα του, ακόμη και το logo της μπάντας που είναι φτιαγμένο από τον Tomas Arfert, ο οποίος έχει ασχοληθεί με τους θρύλους του doom Candlemass και έχει επιμεληθεί και το εξώφυλλο του δίσκου αυτού. Τελικά το διαζύγιο του Κώστα με τους Sorrows Path ωφέλησε τους ακροατές γιατί έχουμε μια καινούργια μπάντα η οποία από το ξεκίνημα της φαίνεται πολύ δυναμική και έχει να μας χαρίσει πολλές καλές στιγμές στο άμεσο μέλλον. Ένα τελευταίο trivia.

Το Distorted Reflection είχε προταθεί μαζί με το Sorrows Path σαν όνομα το 1993 για την προηγούμενη μπάντα του Κώστα. Τότε επιλέχθηκε το δεύτερο. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Το Distorted Reflection περίμενε τόσα χρόνια στην άκρη, για την κατάλληλη στιγμή και από ότι φαίνεται ήρθε!Ευχόμαστε τα καλύτερα στο νέο ξεκίνημα του Κώστα και της μπάντας του. Για άλλη μια φορά κράτησε τη σημαία του doom πολύ ψηλά και έκανε περήφανη την ελληνική metal σκηνή.Doom Rules Eternally!!!

Το συγκρότημα είναι:

Στέλιος Παύλου: Drums
Κώστας Σαλωμίδας: Guitar, Vocals
Βαγγέλης Γιαλαμάς: Bass, Synth, Backing Vocals

 

https://distortedreflectiondoom.bandcamp.com
https://www.facebook.com/distortedreflectiondoom
https://www.youtube.com/@distortedreflectiondoom

 

 

                                                                                                       

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

No any anniversary today

flashback

Φιλικά sites

Facebook