Σάββατο, 4 Μαΐου 2024, 06:44:09

ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Συνέντευξη των Blood Covered

Το ελληνικό metal έχει να επιδείξει σπουδαία συγκροτήματα, από την αρχή του κιόλας στις αρχές του 80. Στο ξεκίνημα του το διέκρινε η πρωτοτυπία στον ήχο και η απίστευτη ενέργεια και ο αυθορμητισμός. Στη σημερινή εποχή έχει ανεβεί κατακόρυφα η ποιότητα του ήχου και ο επαγγελματισμός σε όλους τους τομείς, αλλά δυστυχώς κατά ένα μέρος χάθηκαν τα στοιχεία που το ξεχώριζαν , από τα περισσότερα συγκροτήματα, τα οποία προσπαθούν να μοιάσουν στις μπάντες του εξωτερικού. Ένα από τα πιο ξεχωριστά και cult συγκροτήματα του χώρου, όχι μόνο μουσικά, είναι οι Blood Covered. Έχοντας πολλά χρόνια στη σκηνή συνεχίζουν ακόμα να στέκονται στα πόδια τους. Έχουμε τη τιμή να έχουμε στο περιοδικό μας για συνέντευξη τη κινητήριο δύναμη, ιδρυτικό μέλος και μόνο σταθερό όλα αυτά τα χρόνια τον Δημήτρη “Cabeza” Σοφρωνάς.

S.A. Καταρχήν είναι μεγάλη τιμή για μένα και το περιοδικό που κάνουμε αυτή την συνέντευξη. Η μουσική σας με συντροφεύει και με στηρίζει πολλά χρόνια. Είστε πολλά χρόνια σαν συγκρότημα. Αν δεν κάνω λάθος είχατε αρχίσει στα τέλη της δεκαετίας του 80. Πώς ξεκίνησαν όλα?

Δ.Σ. Ηταν η έκρηξη του thrash το ’85, αφηνιάσαμε.Το’87-88 σκεφτήκαμε το όνομα και αρχισαμε να ψαχνόμαστε με πρωτόγονα μέσα. Επιλέξαμε να παίζουμε thrash και hardcore όχι μονο γιατι δεν είχαμε ιδέα πώς να παίξουμε,αλλά μόνο επειδή το αγαπούσαμε πολύ.

S.A. Το 1991 κυκλοφορεί το “Winterhawk” ένα EP που πέρα από ότι ήταν η πρώτη σας κυκλοφορία, προκάλεσε ιδιαίτερο ντόρο λόγο του ήχου του. Υπήρξαν demos πριν από αυτό. Πες μας λίγα λόγια για τις ηχογραφήσεις και την κυκλοφορία του?

Δ.Σ. Στεγνός αυθορμητισμός,παρ’ότι κόψαμε φόρα στην ταχύτητα. Το ομώνυμο υπήρχε σε ντέμο από πριν,οπου οι ταχύτητες βρίσκονταν στο όριο του grind. Ίσως θα έπρεπε να κυκλοφορήσει εκείνο το demo. Η ηχογράφηση έγινε στο studio Sin-Ena με τον Γιάννη Παππαγιάννη στον ήχο. Είμασταν πανευτυχείς και γεμάτοι όνειρα για τη φάση.

S.A. Μετά ακολούθησαν συναυλίες και δύο demos τα “Blood Covered” και “An Anthem for the Brave Ones…” και μερικές συναυλίες στο ενδιάμεσο, στα πλαίσια του festival της Molon Lave Records . Πες μας μερικά λόγια για εκείνη την περίοδο και τις συγκεκριμένες ηχογραφήσεις. Γιατί δεν προχώρησε κάποια επίσημη κυκλοφορία?

Δ.Σ. Το demoBloodcovered ουσιαστικά δεν είχε τίτλο γιατί το γράψαμε με σκοπό να σταλεί σε εταιρείες. Eίχε προηγηθεί το demo’’An anthem..’’με το οποίο αποκτήσαμε πολλούς φίλους στο underground. To festival της Molon Lave ήταν υπέροχη πρωτοβουλία και ας μην πήγε όπως άξιζε στον Mike και τον George.

S.A. Μετά μεσολαβεί ένα διάστημα 7 χρόνων μέχρι την πρώτη ολοκληρωμένη κυκλοφορία σας. Τι μεσολάβησε όλα αυτά τα χρόνια?

Δ.Σ. Απομόνωση στον μουσικό τομέα. Διαλυθήκαμε μετά από μια φανταστική συναυλία στο Αγρίνιο και αυτό έφερε μια απογοήτευση. Το μουσικό υλικό όμως έτρεχε ασταμάτητο και κάποια στιγμή εμφανίζεται η εταιρία Solistitium Rec. με συμβόλαιο. Έτσι μπήκαμε στο στούντιο για το ‘’Wrong Direction’’.

S.A. Το “Wrong Direction” κυκλοφορεί το 2000, με κομμάτια από τα προαναφερθέντα demos, covers και αρκετούς guest. Πες μας λίγα λόγια για αυτή τη κυκλοφορία.

Δ.Σ. Hχογραφήθηκε το καλοκαίρι του 1998 και η συμμετοχή φίλων ήταν απαραίτητη. Φίλοι από Guardian Angel,Necromantia,Mystery,Power Crue, βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η ηχογράφηση. Από τις εντονότερες περιόδους που έχω ζήσει. Το μεγαλύτερο μέρος του υλικού έχει δημιουργηθεί σε συνθήκες πλήρους απομόνωσης.

S.A. Μετά πάλι μεσολαβεί ένα κενό και μαθαίνουμε ότι ετοιμάζεις δύο δίσκους τους “Private Hell” και “Tribute to Celtic Frost”. Μάλιστα είχαμε ακούσει και κομμάτια τους καθώς και videoclip τους από το κανάλι σας στο internet τότε. Πες μας μερικές πληροφορίες για εκείνες τις ηχογραφήσεις. Γιατί δεν κυκλοφόρησαν ποτέ επίσημα? Υπάρχει κάποια προοπτική να κυκλοφορήσουν στο άμεσο μέλλον?

Δ.Σ. Το κενό ωφείλεται σε μια ταξιδιωτική μανία που έχουμε με τον Κώστα κι εκείνη την περίοδο είχαμε αυτή την εκτόνωση, παρ’ότι δε χάσαμε ποτέ επαφή πάνω στο θέμα. Απλά έπαψε να είναι προτεραιότητα η τήρηση κανόνων που πρέπει να ακολουθεί μια οργανωμένη μπάντα. Κάναμε δοκιμαστικές ηχογραφήσεις με μπάσα αντί για κιθάρες,σε αυτό το πλαίσιο ολοκληρώσαμε ένα αφιέρωμα στους Celtic Frost, όπου δε σκεφήκαμε να το κυκλοφορήσουμε,μόνο για την ευχαρίστησή μας σαν τα παλιά μας ντέμο. Γράψαμε επίσης δοκιμαστικά κάποια από τα επόμενα τραγούδια.

S.A. Μετά σας βλέπουμε να κάνετε κάποια live και μετά σιγή. Τι κάνουν τώρα οι Blood Covered?

Δ.Σ. Έχουμε ετοιμάσει το αλμπουμ ‘’Red River Blood’’αλλάζοντας γνώμη από τον προηγούμενο τίτλο’’Private Hell’’.To μεγαλύτερο μέρος του έχει ήδη ηχογραφηθεί και μένει να κλείσουμε το επόμενο στάδιο οπου θα το ολοκληρώσουμε ελπίζω.

S.A. Έγιναν επανακυκλοφορία από τη Floga Records οι δύο επίσημες κυκλοφορίες σας. Πώς σας φαίνεται που ο κόσμος ενδιαφέρεται και μάλιστα πάρα πολύ για τις δουλειές σας, παρόλο που έχου περάσει τόσο χρόνια από την αρχική κυκλοφορία τους?

Δ.Σ. Μεγάλη χαρά και ενθάρρυνση για όσο μπορεί να κρατήσει. Το ερώτημα σε εμάς είναι αν ακόμη γίνεται να γράψουμε πράγματα που μας προκαλούν ανάλογα αισθήματα με το πέρασμα του χρόνου. Βλέπουμε την ολοκλήρωση της ‘’Red River Blood’’ δουλειάς σαν τεράστια πρόκληση. Ποτέ στην περίπτωσή μας δεν είναι εύκολο.

S.A. Ποιες είναι η βασικές επιρροές στην μουσική και τους στίχους?

Δ.Σ. Κάτω από μια μανιώδη thrash ομπρέλα..μουσική απόκοσμη,συμπαγής με στοιχεία παλιάς γενικής τζαζ και ροκ φάσης. Νοσταλγία,μοναξιά,σκοτάδι,επανάσταση και ελευθερία.

S.A. Πώς θα χαρακτήριζες την κατάσταση στην ελληνική και παγκόσμια metal σκηνή από τότε που άρχισες μέχρι τώρα?

Δ.Σ. Όταν ξεκίνησε υπήρξε έκρηξη δημιουργίας. Σταδιακά πέρασε η όλη φάση σε σταδιακό κορεσμό που επηρέασε δραματικά το συνθετικό αποτέλεσμα. Ακούω να λένε ότι’’όλα τα έπαιξαν οι Sabbath’’πχ και δε συμφωνώ. Εμείς είμαστε που πάψαμε να έχουμε επαρκή ψυχικά αποθέματα ώστε να εκφράσουμε τον εαυτό μας και όχι να αντιγράψουμε τις επιρροές μας.

S.A. Η όλη φάση με τον Covid , επηρέασε πολύ τη ζωή του κόσμου και οι μουσικοί ήταν από αυτούς που επηρεάστηκαν πάρα πολύ. Ποια είναι η γνώμη σου για όλη αυτή την υπόθεση και τους χειρισμούς από τους αρμόδιους φορείς?Πώς πιστεύεις ότι θα εξελιχθούν τα πράγματα από εδώ και πέρα?

 

Δ.Σ. Αυτό το όπλο έχει ήδη καταστρέψει την κοινωνία σε κάθε επίπεδο. Οι χειρισμοί εκ’μέρους των αρχών είναι κάτι πιο μπροστά και από τον ναζισμό που μας αρέσει μονίμως να έχουμε ως έσχατο παράδειγμα. Είμαστε απογοητευμένοι να βλέπουμε την ροκ-μέταλ ελληνική σκηνή να ακολουθεί κάθε απαγόρευση και να υποδεικνύει τι είναι σωστό να κάνουμε μάλιστα. Ετσι μάλλον εξηγείται το άχρωμο και άοσμο μουσικό αποτέλεσμα που υπομένουμε από τους περισσότερους. Ηθελα να ήξερα τι θα έλεγαν για την κατάστασή τους ο Dio η ο Lemmy που είναι είδωλα στους πιο πολλούς.

S.A. Ποια είναι η παρούσα κατάσταση της μπάντας και ποια τα μελλοντικά σχέδια σας?

Δ.Σ. Είμαστε με τον Κώστα “Infero” Ματσούκα στο μπάσο κι εμένα στην κιθάρα αυτή την περίοδο. Εχουμε ανοίξει νέους συνθετικούς δρόμους και δεν κρατιόμαστε να τα ακούσουμε από ηχείο. Εχουμε βαθιά πεποίθηση ότι θα εκπλήξουμε ευχάριστα τους φίλους που τους αρέσουν οι Blood Covered και πίστη πως θα είναι σοκ για οποιονδήποτε του αρέσει η πραγματική,αυθόρμητη,συγκεκριμένης ιδεολογίας, μουσική.

S.A. Κάτι που θα ήθελες να προσθέσεις?

Δ.Σ. Να ενωθούμε απέναντι στο κακό για να το ρίξουμε,να μπορούμε να κάνουμε ότι μας κατεβαίνει,να γίνουμε ανυπότακτοι σαν τον Lemmy,τον Dio,τους Dead Kennedy’s,Bathory και όλους όσους εξάιτίας της αντίδρασής τους στο κατεστημένο,ήταν τέτοιας αξίας μουσικοί και χαρακτήρες υπόδειγμα.

S.A. Ένα μήνυμα για τους ακροατές του Southernrock.gr .

Δ.Σ. Ευχαριστούμε πολύ για το χώρο που μας έδωσες Λεωνίδα .Όσο για εσας τους ακροατές του Southern Rock’zine,υγεία,ψυχραιμία και εγρήγορση,ζούμε την ιστορία που εξελίσσεται με εμάς την πλέμπα πάλι στο επίκεντρο.Καλή αντάμωση όταν παγιωθεί η νέα κατάσταση.

 

Ευχαριστούμε πού τον Δημήτρη για αυτήν την υπέροχη συνέντευξη και εγώ προσωπικά για τις φοβερές δημιουργίες των Blood Covered που με ταξιδεύουν τόσα χρόνια. Keep on Southernrocking guys!!!!!!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

No any anniversary today

flashback

Φιλικά sites

Facebook