Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 07:06:24

Ο Steve Ray Vaughan ένας από τους τελευταίους μεγάλους σύγχρονους μπλουζμέν. Η δισκογραφική του καριέρα ξεκινά το 83 και δυστυχώς διαρκεί μόνο μέχρι το 91.Θα μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε το στυλ του στα μπλουζ του Τέξας ή ακόμα και στο μπλουζ-ροκ. Με έναν πολύ χαρακτηριστικό ήχο, πάντα συνδεδεμένο με το Stratocaster του οπλισμένο με ένα σετ χορδών που ξεκινούσαν με 0,013 (σύρματα για άπλωμα, πολύ σκληρές χορδές), μια αξιοζήλευτη και πρωτότυπη τεχνική και πάνω από όλα με απίστευτο ταλέντο και πάθος, αυτός ο τύπος σηματοδότησε ένα ορόσημο όψιμου καλλιτέχνη σε αυτή τη μουσική, όταν φαινόταν ότι το καστ των μυθικών μπλουζμέν ήταν ήδη γεμάτο.

Ο Vaughan έγραψε το "Pride And Joy" για τη νέα του κοπέλα τη στιγμή που είχε κίνητρο η σχέση τους. Κυκλοφόρησε ως το κορυφαίο σινγκλ του δίσκου "Texas Flood" και έβαλε αμέσως τον τότε άγνωστο μουσικό κιθάρίστα του Τέξας στην εθνική μουσική σκηνή.

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε σε μόλις 3 ημέρες στο προσωπικό στούντιο του Jackson Browne στο Λος Άντζελες, φτάνοντας στο Νο. 64 του αμερικανικού Billboard και στο Νο. 38 στα Top 200 Pop Albums. Το “Pride and Joy” βγήκε ως το πρώτο σινγκλ και ανέβηκε στο Νο. 20 των charts.

Τα Grammy τον θυμήθηκαν επίσης και τον πρότειναν για Καλύτερη Ηχογράφηση Μπλουζ και το τραγούδι "Rude Mood" για Καλύτερη Ενόργανη Ερμηνεία Μπλουζ.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

No any anniversary today

flashback

Φιλικά sites

Facebook