Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024, 05:33:50

Επερχόμενες Συναυλίες

<<  Μάιος 2024  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

CANDLEMASS Live In Buenos Aires, 2016

CANDLEMASS

LIVE IN Buenos Aires (19-Απριλίου-2016)

“The Roxy” ARGENTINA

 

Support Groups... Dragonauta, Sauron

 

Αποκλειστική live ανταπόκριση από το Buenos Aires.

 

Πραγματικά φίλοι μου, αν κάποιος έβλεπε τον βροχερό και μουντό καιρό τις Τρίτης 19 Απριλίου, στο Buenos Aires, θα έλεγε με 100% βεβαιότητα «σήμερα η μέρα είναι για ν’ ακούς μόνο Doom» και τι έρχεται στο μυαλό κάποιου γνώστη της Heavy Metal μουσικής στο άκουσμα Doom; θα λέγαμε με βεβαιότητα 99% ένα όνομα: Candlemass.

Έτσι λοιπόν, ξεκίνησα κι εγώ νωρίς για το “Roxy Club”, όπου και θα φιλοξενούσε την θρυλική Σουηδική μπάντα, μαζί με 2 support σχήματα. Μηδαμινή δυστυχώς η προσέλευση του κόσμου, γύρω στις 18.00 ήμασταν περίπου στα 50 πάνω-κάτω άτομα, φυσικά όπως συνηθίζετε εδώ (Buenos Aires), πολλοί καταφθάνουν στο παρά 5 κάποιας συναυλίας… οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00, κατευθυνόμαστε κλασσικά πρώτη γραμμή-σειρά, σε ένα σχετικά μικρό χώρο που μου θύμισε αρκετά το 8-ball της Θεσσαλονίκης.

Λίγα λεπτά αναμονή και σε λίγο κλείνουν τα φώτα και την βραδιά ανοίγουν οι Sauron, ένα σχήμα ευχάριστη έκπληξη για μένα τελικά, παρόλο που δεν τους ήξερα, με κέρδισαν με τα τραγούδια τους. Παίζουν ένα αργό κατά διαστήματα, πολύ δυνατό άλλα και ψυχεδελικό Stoner, από τ’ αδέλφια Larralde (vocals + guitar), Hernan Zicarelli (bass), Claudio Fazzio (drums). Τσεκάρετε τους οπωσδήποτε οι fans του είδους. Σειρά είχαν οι Dragonauta, άλλο ένα Stoner-Doom τοπικό σχήμα, αποτελούμενο από τους Alejandro Gσmez και Daniel Libedinsky (guitars) , Leonardo Yegros (drums) και Lucien Kurgan (vocals/ bass). Έχουν μεγάλες επιρροές σίγουρα από Saint Vitus, Black Sabbath, Pentagram αλλά και στοιχεία από παλιούς Celtic Frost και Mercuful Fate. Άλλο ένα ονομα στην ατελείωτη check-list μου.

Αφού τελείωσαν και αυτοί το set τους, ήρθε η ώρα ν’ ανέβουν στη σκηνή του “Roxy Club”, οι Σουηδοί Doom οδοστρωτήρες Candlemass … η υποχρεωτική ελάχιστη αναμονή, ο χώρος ήδη άρχισε να γεμίζει. Ώσπου ακούγετε το εισαγωγικό “Marche Funebre” και φυσικά επικρατεί πραγματικός χαμός… βασικό set-list τραγουδιών αποτελούμενο από τα “Mirror, Mirror”, “Bewitched”, “Prophet”, “A Cry From The Crypt”, “Emperor Of The Void” , “Under The Oak”, “At The Gallows End” και “Sorcerer’s Pledge”, οι απαραίτητες ανάσες και κλείσιμο με τέσσερα διαμάντια “The Prophesy”, “Dark Reflections”, “Crystal Ball” και τέλος το “Solitude”. Με τον Mats Leven πια στα φωνητικά (ex-Therion, Yngwie Malmsteen), και με όλο το σύνολο να αποδίδουν άψογα πραγματικά, ειλικρινά ήταν ένα από τα live που θα ήθελα πολύ να ξανά δω ελπίζω στο μέλλον. Κάποια προβληματάκια με ελλιπή φωτισμό στο encore της βραδιές, πιστεύω πως δεν πτόησαν κανέναν… όμως ήρθε η ώρα να αποχωρίσουμε αφού τσιμπήσαμε κι ένα poster (χαχαχα!!!). Τέλος να πω, πως ήταν ένα εξαιρετικό live πραγματικά με τους ιδιαιτέρα αγαπητούς στην πατρίδα μου (Ελλάδα) Σουηδούς Doomsters, ελπίζω σε repeat. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον παλιό-καλό μου φίλο Ηλία Κωστόπουλο, που μου έδωσε την δυνατότητα από εδώ μακριά (Αργεντινή, όπου βρίσκομαι), να γραφώ για ένα site της πατρίδας μου.

Candlemass Set-list

Marche Funebre (Intro)

Mirror, Mirror

Bewitched

Prophet

A Cry From The Crypt

Emperor Of The Void

Under The Oak

At The Gallows End

A Sorcerer's Pledge

Encore

The Prophecy

Dark Reflections

Crystal Ball

Solitude

 

Από το Buenos Aires, για το Southern-Rock.GR: (Νίκος Παπαδόπουλος).

Μεταφορά, προσαρμογή κειμένου: (Ηλίας Κωστόπουλος).