Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024, 08:09:34

Επερχόμενες Συναυλίες

<<  Μάιος 2024  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ROCK AID @ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ (Review)

Image

«Rock aid»στη Νίκαια, μια προσπάθεια ενός μουσικόφιλου ροκά (Γ. Κομνηνού) που έδειξε με ενα τρόπο, ότι το ροκ είναι εδώ και μπορεί να συνεισφέρει  σε μια κοινωνία που την διαλύουν και της αλλοτριώνουν τις αξίες. Ο φίλος Κομνηνός έκανε το όνειρο του πραγματικότητα, «ένωσε» τρεις μπάντες του ροκ και μια του μπλούζ σε μια βραδιά ΠΡΟΣΦΟΡΆΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ, αφού εισιτήριο ήταν ένα κουτί φάρμακα για το κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Νίκαιας–Ρέντη. 

Image

«Rock aid»στη Νίκαια, μια προσπάθεια ενός μουσικόφιλου ροκά ( Γ. Κομνηνού) που έδειξε ότι το ροκ είναι εδώ και μπορεί να συνεισφέρει  σε μια κοινωνία που την διαλύουν και της αλλοτριώνουν τις αξίες. Ο φίλος Κομνηνός έκανε το όνειρο του πραγματικότητα,  «ένωσε» τρεις μπάντες του ροκ και μια του μπλούζ για μια βραδιά ΠΡΟΣΦΟΡΆΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ, αφού εισιτήριο ήταν ένα κουτί φάρμακα για το κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Νίκαιας –Ρέντη. Μαζί με την βοήθεια των αξιόλογων συγκροτημάτων, αλλά  και του Δήμου, έγινε το «Rock Aid» στο κηποθέατρο της Νίκαιας. Σε ένα πολύ ωραίο χώρο με κερκίδες και πλαστικές θέσεις άνετες, και φιλόξενες σαν την ατμόσφαιρα που επικράτησε.

 

blreve5644_10202059771715309_371667694_n

Blues Revenge Τάσος Δρίτσος/μπάσο  (photo Λουκάς Κάκος)

Περίπου στις 20:30 ξεκίνησε να ανεβαίνει στην σκηνή μια από τις καλύτερες μπάντες του μπλούζ, οι Blues Revenge, εάν και το κοινό δεν ήταν τόσο μεγάλο λόγω της ώρας, όσοι βρέθηκαν εκείνη την στιγμή στο Κηποθέατρο ένιωσαν ότι βρίσκονταν στον Αμερικάνικο νότο και όπως είπε και κάποια φίλη «γούσταρα  πολύ, να έπαιζαν ώρες, και να πίναμε burbon και ουίσκυ».

agkomozias
Blues Revenge Ανδρέας Γκομόζιας/κιθάρα φωνή (photo Λουκάς Κάκος)

Ο Α. Γκομόζιας και η παρέα του απέδειξε άλλη μια φορά πόσο σημαντική μπάντα είναι στο χώρο του μπλούζ διασκευάζοντας υπέροχα τραγούδια του είδους  με υπέροχες ενορχηστρώσεις

 

naylon astra p1020163
Οι Νάυλον Άστρα
Στην συνέχεια αφού έγιναν οι απαραίτητες αλλαγές μουσικών οργάνων ανέβηκε στην σκηνή το γκρούπ «Νάυλον Άστρα», και για να είμαι ειλικρινής την συγκεκριμένη μπάντα δεν την γνώριζα απο κοντά.Πραγματικά μου άρεσε πολύ το πψς παίζουν τα παιδιά. Ο κόσμος σιγά σιγά έκανε την εμφάνιση του ακόμα πιο έντονη και φυσικά σε αυτό βοήθησε και ο υπέροχος καιρός που επικρατούσε.
naylon p1020168
Νάυλον Άστρα
nayla
Νάυλον Άστρα Τάκης Αϊβαλής (φωνητικά) (photo Λουκάς Κάκος)
Οι Nylon Astra είναι οι:
Τάκης Αϊβαλής | Φωνητικά
Γιάννης Ψαρράκης | Lead Κιθάρα
Νίκος Ψαρράκης | Ρυθμική Κιθάρα
Ορέστης Νικολαϊδης | Μπάσο
Γιώργος Κουρελής | Πιάνο, Keyboards
Τόνυ Μιχαλακόπουλος | Drums

Οι διασκευές και τα δικά τους τραγούδια ήταν πραγματικά υπέροχα, και με τον τραγουδιστή της μπάντας να είναι εκπληκτικός. Πολλά χειροκροτήματα συνόδευσαν  το γκρούπ  εως το τέλος της εμφανισής του.


skimga0005
Skysent LU /Νώντας Εμμανουήλ /Φωνητικά

p1020174

Skysent LU / Αλέξανδρος Βαρσάνης/ Drums

 

 Δείτο το Video απο την εμφανισή τους

http://www.youtube.com/watch?v=3j3NT0vwmKs

Η ώρα πλησίασε για τους γνωστούς χαρντ ρόκερς “Skysent Lu” οι οποίοι γρήγορα-γρήγορα ανέβηκαν στην σκηνή του Κηποθέατρου για να παίξουν την μουσική όπως αυτοί ξέρουν μόνο.

skimga0007
Skysent LU/ Κώστας Καραπέτσας / Κιθάρα
Ενέργεια, κίνηση και ταλέντο έδωσαν το δικό τους ρεσιτάλ με έναν  Κ.Καραπέτσα να είναι ασυναγώνιστος επί σκηνής, χωρίς να "μειώνει" και την δυναμική εμφάνιση και του υπόλοιπου γκρούπ
skimga0019
Skysent LU/  Χρήστος Σπυρόπουλος / Κιθάρα

imga0016
Skysent LU/ Στέφανος Μαλλιαρός / Μπάσο

Η μπάντα πέρα απο τα γνωστά της τραγούδια μας έδωσε και μια γεύση απο νέο τους άλμπουμ με το τραγούδι τους «Vengeance» που θα κυκλοφορήσει όταν ολοκληρωθεί, μάλλον μέσα στον επόμενο χρόνο. 

imga0023
Soundtruck / Νίκος Μελάς /Φωνητικά
 
 
Ηταν περίπου  23:00 όταν στην σκηνή ανέβηκε το τελευταίο γκρούπ της βραδιάς οι πολύ γνωστοί και αγαπητοί μας Soundtruck μια μπάντα που σύνδεσε το όνομα της με την συναυλία των Lynyrd Skynyrd στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2012 στο γήπεδο του Baseball στο Ελληνικό όταν εμφανίστηκε ως το πρώτο γκρούπ της μοναδικής εκείνης βραδιάς .

imga0055
Soundtruck /Άλεξ Παπαλεξίου / Drums
 
Δείτε ενα video απο την βραδιά 
Ανεπανάληπτές μουσικές συναυλίες αλλά πάμε ξανά όμως στο Κηποθέατρο και το “Rock Aid” όπου το γκρούπ αναμφίβολα  έκλεψε τα βλέμματα και τις κουβεντούλες ανάμεσα στην πολύ μικρή διακοπή των τραγουδιών του. Ο κόσμος συμμετείχε στην εξαιρετική εμφάνιση των παιδιών που με τα δικά τους κομματιά έκαναν οτι καλύτερο για να περάσουμε εκπληκτικά . Παράλληλα η μπάντα έκανε  και την παρουσίαση  ενός από τα νεα της τραγούδια το «Senorita» .
sop1020180
Soundtruck / Βασίλης Παναγόπουλος /Κιθάρα
sop1020198
Soundtruck /Γιώργος 'GB' Μπούνταλης /Κιθάρα και δεξιά Δημήτρης 'Lykos' Λυκάκης /Μπάσο

Παρακολουθήστε το παρακάτω video με τα δυο τελευταία τραγούδια της βραδιάς

Το κλείσιμο όμως  συγκλόνισε τους παρευρισκόμενους, αφού ήταν τo τραγούδι των  Acdc (φανερή επιρροή της μπάντας) το  «it’s a long way to the top  if you wanna rock and roll”. Οι Soundtruck , μαζί με τα υπόλοιπα γκρούπ, μας έκαναν να περάσουμε υπέροχες ώρες,με εκπληκτικές μελωδίες

Απολογισμός της βραδιάς ; μαζεύτηκαν 500 κουτιά φάρμακα εάν και ο κόσμος δεν ήταν ο ανάλογος που σημαίνει ότι πολλοί από τους παρευρισκόμενους έφεραν δυο και τρία κουτιά απο φάρμακα.Γιατί τώρα δεν υπήρξε η ανάλογη προσέλευση, είναι μια κουβέντα που πρέπει να κάνουμε με τον ευατό μας ενδοσκοπικά  μιας και χρήζει αρκετής ανάλυσης. Μια μόνο επισήμανση, πρέπει όλοι να το βάλουμε καλά στο μυαλό μας, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  μόνο, μπορεί να μας κάνει πιο ήπια την κρίση. Μια κρίση που δεν είναι οικονομική μόνο αλλά αξιών και θεσμών.

Που είναι το φιλότιμο του Ελληνα;

Πόσες φορές πρέπει να πούμε ότι είναι σημαντικό να συμμετέχουμε ενισχύωντας παρόμοιες συναυλίες με κοινωφελή σκοπό;

 

Σάββας Συνοδνιός