Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 09:27:57

ΑΛΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΜΑΓΕΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ HEAVY METAL

 
EVIL HEAVY METAL… ΕΙΝΑI ΤΟ HEAVY METAL ΣΑΤΑΝΙΚΟ;
ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ HEAVY METAL
 
Μια ξενάγηση στα μυστηριώδη, σκοτεινά και σκιερά μονοπάτια του μαγεμένου κόσμου του Heavy Metal. Θα το δούμε (ως θέμα), καθαρά μόνο δημοσιογραφικά, γιατί πολύ απλά η φιγούρα του Σατανά έχει επηρεάσει βαθύτατα αρκετούς Heavy Metal καλλιτέχνες.
Προσοχή όμως… ακολουθεί πολύ βαρυσήμαντη δήλωση για τη μουσική… «Η μουσική δημιουργήθηκε από το θεό για να τον δοξάσει. Κάθε μουσική που δεν δοξάζει το θεό είναι μια διαστροφή αυτού που σκόπευσε ο θεός. Αν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη μουσική για δικούς τους σκοπούς, τότε έχουν κλέψει το δώρο του θεού και το χρησιμοποιούν εγωιστικά». Τα συμπεράσματα δικά σας.
 
 
Η αφορμή για να γράψω αυτό το άρθρο, ήρθε (όχι εξ ουρανού πάντως) όταν ξανά διάβασα περίπου μετά από 30 χρόνια τα εξής βιβλία… «Τα σατανικά μηνύματα της Rock ξεσκεπάζονται», «Μπροστά στα σύγχρονα μουσικά ρεύματα», «Ο σατανισμός στη μουσική Ροκ», «Θέλουμε μόνο την ψυχή σου, (Hard Rock Ντοκουμέντα, γεγονότα, παρασκήνια)», καθώς και όταν ξαναείδα το γνωστό video σε όλους «Σειρήνες».
Από το Heavy Metal, παρελαύνουν Μάγοι, Μάγισσες, Ξωτικά, Φαντάσματα, χαμένοι κόσμοι, Δαίμονες, Voodoo, Βρυκόλακες, Μαύρη και Λεύκη Μαγεία. Αλλά επίσης και πνεύματα, ξόρκια, ο αριθμός του θηρίου (ΧΞΣ-666), όλα αυτά και πολλά άλλα σχετικά υπάρχουν συχνά μέσα στους δίσκους, στα εξώφυλλα, ή στους στίχους των Heavy Metal σχημάτων. Άλλωστε καθετί μυστήριο και απαγορευμένο ασκεί μια γοητεία και μια έλξη, η χρήση του Διαβόλου ως έμπνευση, έγινε με πολλούς τρόπους και για διάφορους λόγους. Άλλοι το έκαναν για εμπορικούς λόγους και σκοπούς, άλλοι για να σοκάρουν και να προκαλέσουν άλλοι γιατί το πίστευαν και άλλοι γιατί απλά τους φάνηκε ενδιαφέρον αλλά και γοητευτικό.
Εδώ θα επιχειρήσουμε να ρίξουμε μια ματιά σ’ αυτό τον παράξενο εξωπραγματικό και υπερφυσικό κόσμο της σκληρής μουσικής, θα ασχοληθούμε κυρίως όμως με τα σχήματα του Hard Rock και του Heavy Metal. Διάβολος, Σατανάς… μια έννοια (οντότητα, ιδέα), που εδώ και χιλιάδες χρόνια με τα έργα του, βασανίζει, τυρανεί, σαγηνεύει, αποπλανεί, γοητεύει, καταστρέφει, δημιουργεί, καταδικάζει, παρασέρνει, εμπνέει, κλπ… μια έννοια που δεν απασχολεί μόνο τους ιερωμένους αλλά και τους απλούς, καθημερινούς ανθρώπους και πολύ περισσότερο (θα έλεγα) τους καλλιτέχνες.
Δεκάδες μουσικοί και συγκροτήματα αναζήτησαν τα θέματα των τραγουδιών τους μέσα στο άγνωστο, στο υπερφυσικό, στις θρησκευτικές αιρέσεις, στη παγανιστική μυθολογία και στο εξωπραγματικό. Το προφανές είναι ότι στην ακραία σκηνή του death και του black Metal αυτή η θεματολογία είναι απόλυτα κυρίαρχη. Οπότε νομίζω πως δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθούμε με κάτι, το οποίο δεν το γνωρίζουμε όσο θα έπρεπε, ας αφήσουμε λοιπόν κάποιους άλλους πιο ειδικούς από εμάς, εάν θέλουν να το καταγράψουν. Πάντως στον αντίποδα υπάρχει και το White/ Christian Metal, που θα έλεγα πως πάντα με συνέπαιρναν αυτά τα συγκροτήματα που αφιέρωναν την μουσική τους στο Θεό τους, παρόλο που δεν ασπάζομαι καθόλου τις πεποιθήσεις τους αυτές (χριστιανικές), μόνο στο μουσικό τομέα τα προσεγγίζω. Όλα αυτά τα σχήματα του εν λόγω μουσικού κινήματος, μου φαίνονται όμως, αρκετά πιο έντιμα και πολύ πιο ειλικρινή σε αυτό που κάνουν και σε αυτό που πιστεύουν ή πρεσβεύουν. Παρά από το να πουλάνε ας πούμε καφρίλα, ζοριλίκι και ψεύτικο σατανισμό (τις περισσότερες φορές), σαν κάποιους άλλους δήθεν death/ black Metal και καλά «άσχετους» μουσικούς.
Να ξεκαθαρίσω όμως κάτι (για μένα) προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, ούτε χριστιανός είμαι αλλά ούτε και σατανιστής είμαι, οπότε οι διάφοροι θρησκόληπτοι πουριτανοί μπορούν να με θεωρήσουν όπως θέλουν, αφού ακούω Heavy Metal. Αυτό μπορεί να με κάνει (ας πούμε), ίσως και μισητό σε διαφόρους φανατικούς ηθικολόγους ή σε κάποιους ανίκανους και θηλυπρεπείς ευνούχους του κλήρου. Θα ήθελα όμως να τονίσω μόνο τούτο, ότι η οργανωμένη χριστιανοσύνη κατά τους αιώνες, έχει κάνει πολύ περισσότερο κακό από οποιαδήποτε άλλη δύναμη που μπορώ να σκεφτώ σ’ όλον τον κόσμο, σε σχέση φυσικά με το Heavy Metal ως μουσικό φαινόμενο. Φυσικά και δεν θέλω να σας κάνω με κανέναν τρόπο κάποιον προσηλυτισμό, στον χριστιανισμό ή κάπου αλλού, ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει όπου θέλει και ότι θέλει, πάντα απόφευγα το κήρυγμα αφήνοντας τη θρησκεία ως ένα θέμα, του καθενός καθαρά ιδιωτικό. Το θρησκεύεσθε, αλλά και το μη θρησκεύεσθε είναι ατομικό δικαίωμα του καθενός.
 
 
Οι μουσικές προτιμήσεις των ανθρώπων ποικίλουν όπως άλλωστε και ο χαρακτήρας του κάθε ανθρώπου, το κάθε είδος μουσικής έχει και την ανάλογη φήμη, δυστυχώς όμως μόνο το Heavy Metal ως συνήθως χαρακτηρίζεται αρνητικά από το πρώτο κιόλας άκουσμα. Κύρια χαρακτηριστικά στοιχεία του Heavy Metal είναι η ένταση του ήχου, οι στίχοι, όπως επίσης και η εικόνα που προβάλλει το κάθε συγκρότημα, οι επιθετικοί και γεμάτοι ενέργεια στίχοι όμως έχουν κατά καιρούς προκαλέσει αρκετές διαφωνίες.
Το Heavy Metal χωρίζεται σε πολλές κατηγορίες, ονόματα συγκροτημάτων και τραγουδιών στην ιστορία του Heavy Metal είναι άπειρα, ας δούμε μερικά παραδείγματα, όπως π.χ. AD/DC που για κάποιους σημαίνει "Anti Christ/ Death To Christ", Black Sabbath από την λέξη "Σάββατο” από τις τελετές Μαύρης Μαγείας, ή KISS που κάποιοι νομίζουν ότι σημαίνει “Knights In Satan Service” κι άλλα πολλά τέτοια ευτράπελα.
Η αρχή έγινε (από Σατανικής απόψεως) με το συγκρότημα των Black Sabbath, οι οποίοι δεν είχαν καμία ιδέα για τον αποκρυφισμό, αλλά για να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου έπρεπε να προκαλέσουν μεγάλο σάλο με τ’ όνομα τους και γι' αυτό κατέληξαν στην χρησιμοποίηση σατανικών στοιχείων, κάτι το οποίο ήταν αποτελεσματικό αν κρίνουμε από την μεγάλη επιτυχία πού είχαν. Ακολούθησαν πολλά παρόμοια ονόματα και πιστέψτε με ο κατάλογος στο Metal είναι πραγματικά ατελείωτος. Ενώ, πριν από τους Sabbath, με τον Σατανισμό ασχολήθηκαν καλλιτέχνες όπως οι… Screaming Jay Hawkins, Lord Sutch, Arthur Brown, Gene Vincent, Dr. John, κλπ.
Απ’ την αρχή μπορούμε να δούμε, πως στο Heavy Metal υπάρχουν τραγουδιστές και συγκροτήματα που κάνουν αναφορές μέσα από τα τραγούδια τους στον Σατανισμό και στη Μαύρη Μαγεία. Μπορεί να αναρωτηθείτε, γιατί μόνο η συγκεκριμένη μουσική; Ίσως γιατί προσφέρεται πιο πολύ από τα άλλα μουσικά είδη και ρεύματα. Μερικά από τα συγκροτήματα και τους τραγουδιστές του Heavy Metal που έχουν κατηγορηθεί για Σατανισμό μεταξύ άλλων είναι οι Black Sabbath, ο Alice Cooper, οι AC/DC, οι Led Zeppelin, οι Venom, οι Iron Maiden, οι Metallica, οι WASP, ο  Ozzy Osbourne ή οι KISS, όλα αυτά κάποτε τα είχαν βαφτίσει Satanic Rock/ Metal. Εντάξει, υπάρχουν στο Heavy Metal (δεν το αρνούμαι), σατανικά σύμβολα, αναποδογυρισμένοι σταυροί, πεντάλφες, 666, σκηνές ανθρωποθυσιών, μαύρες τελετουργίες και σατανικές αναπαραστάσεις, μορφές που θυμίζουν το Διάβολο, τον θάνατο ή και την κόλαση.
Τα διάφορα σύμβολα υπήρχαν πάντα στην ανθρώπινη ιστορία, ήταν στοιχεία αναγνώρισης, ταυτότητας και κυριαρχίας, όπως είναι φυσικό άλλωστε τέτοιου είδους σύμβολα συναντάμε πολλά και στο Heavy Metal. Μερικά από αυτά είναι, ο σατανικός σταυρός με το ανεστραμμένο ερωτηματικό, επίσης ο ανάποδος σταυρός είναι ένα σύμβολο που συναντιέται πολύ συχνά στον κόσμο του Heavy Metal. Επίσης το κεφάλι του τράγου συμβολίζει τον Σατανά και υπάρχει σε πολλά εξώφυλλα Metal δίσκων. Όλα αυτά τα σύμβολα και πολλά άλλα χρησιμοποιούνται σε μεγάλο ή μικρό βαθμό σαν αξεσουάρ στα εξώφυλλα των δίσκων καθώς και ως σκηνικά συναυλιών.
 
 
Καιρός όμως να δούμε και κάποια παραδείγματα για να πάρουμε μια γεύση.
Δεκάδες συγκροτήματα αναζητούν τα θέματα των τραγουδιών τους μέσα στο άγνωστο, στο υπερφυσικό, στις θρησκευτικές αιρέσεις, στον παγανισμό και στον εξωπραγματικό κόσμο. Όχι μόνο το περιεχόμενο των στίχων, αλλά ακόμα και ονομασίες συγκροτημάτων όπως Black Sabbath, Dio, Pink Fairies, Adramelch, White Witch, ή τίτλοι δίσκων όπως το “See You in Hell" των Grim Reaper, το “Magician’s Birthday” των Uriah Heep, ή το “Highway To Hell” των AC/DC, διαλέγονται με αρκετή θα έλεγα σχολαστικότητα. Με το Heavy Metal η όλη ιστορία φτάνει στο αποκορύφωμα της. Ανέκαθεν τα σκληρά σχήματα έδειχναν μια ιδιαίτερη προτίμηση σ’ αυτά τα θέματα, όσον αφορά την επιλογή του υλικού των δίσκων. Σε πολλές κατηγορίες μάλιστα η Μαύρη Μαγεία, η Δαιμονολατρία και ο Αποκρυφισμός είναι το κύριο περιεχόμενο των δίσκων.
Ας ρίξουμε μια μικρή μόνο ματιά στο «μυστηριώδη μαγεμένο» κόσμο του.
Δεν νομίζω πως χρειάζεται να κάνουμε μια ψυχρή παρουσίαση συγκροτημάτων, τραγουδιών, ή τίτλους δίσκων. Θα ήταν άσκοπο και άνευ λόγου, πλήρης καταγραφή δεν μπορεί να υπάρξει σ’ ένα τόσο μεγάλο μουσικό κίνημα όπως το Heavy Metal, οπότε ενδεικτικά θα σας αναφέρω μόνο κάποια. 
Αλήθεια πόσα μα πόσα σχήματα γνωρίζετε που έχουν μυστηριακά ονόματα… όπως Grim Reaper, Ozzy, Demon, Cauldron, Satans Host, Incubus, Demon Pact, Elf, Armageddon, Devil, Satan, Hell, Angel Witch, Lucifers Friend, Axe Witch, Demon Flight, Witch Cross, Jo Jo Gunne, Witchfynde, Sabbat, Ozz, Witchifinder General, Oz, Demon Eyes, Werewolves, Demons & Wizard, κλπ.
Ας δούμε όμως και μερικά ενδεικτικά τραγούδια… “Shout At The Devil” Motley Crue, “Voodoo” Black Sabbath, “King Of The Dead” Cirith Ungol, “Mr. Crowley” Ozzy Osbourne, “Hell Is Beautiful” Heavy Pettin, “Baby Loves A Vampire” Bernie Torme, “Runnin' With The Devil” Van Halen, “Devil’s Food/ Black Widow” Alice Cooper, “Am I Evil?” Diamond Head, “A Touch Of Evil” Judas Priest, “A Career Of Evil” B.O.C., "See You Ιn Hell" Grim Reaper, “Come To The Sabbath” Black Widow, “Necrophilia” Savatage, “Deliver Us From Evil” Warlord, “Sons Of Satan” Venom, κλπ.
 
 
Τέλος, ας ρίξουμε και μια ματιά και σε κάποιους τίτλους δίσκων… “Bat Out Of Hell” Meat Loaf, “Welcome To Hell” Venom, “Number Of The Beast” Iron Maiden, “Dream Evil” Dio, “Magician’s Birthday” Uriah Heep, “Highway To Hell” AC/DC, “See You Ιn Hell” Grim Reaper, “Live Evil” (που διαβάζετε κι ανάποδα) Black Sabbath, κλπ. Τα όσα παραδείγματα διαβάσατε παραπάνω αφορούν ένα μικρό (μόνο) μέρος των καλλιτεχνών που ασχολούνται με αυτά τα μυστηριώδη θέματα. Δεν χρειάζεται νομίζω να σας κάνω άλλη παράθεση ονομάτων, ο κατάλογος είναι πραγματικά ατελείωτος. Με αυτόν το ρυθμό δεν νομίζω πως ο κατάλογος θα τελειώσει ποτέ κάπου, πιστεύω πως το 80% ίσως και παραπάνω των Heavy Metal καλλιτεχνών έχουν αναφερθεί έστω και για μια φορά σε τέτοια θέματα. Λέτε λοιπόν, το Metal να είναι πραγματικά η μουσική του Διαβόλου όπως πίστευαν παλιά;
Το Heavy Metal δεχόταν ανέκαθεν αρνητική κριτική από την κοινή γνώμη για διάφορους λόγους. Πολλά Metal σχήματα έχουν κατηγορηθεί (άδικα) ότι προωθούν το Σατανισμό, την Μαύρη Μαγεία, τον Αποκρυφισμό και τον Μυστικισμό. Μάλιστα, θρησκευτικές οργανώσεις έχουν καταστρέψει δεκάδες εκατοντάδες αντίτυπα δίσκων, ενώ περιοδείες συγκροτημάτων έχουν ακυρωθεί σε κάποιες χώρες (κυρίως) τις Λατινικής Αμερικής, από τις παρεμβάσεις πολλών χριστιανικών φανατικών οργανώσεων. Σε αρκετές περιπτώσεις, τα Metal συγκροτήματα έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα λόγω των βίαιων απεικονίσεων των εξωφύλλων των δίσκων τους, αρκετά εξώφυλλα έχουν απαγορευτεί στο παρελθόν σε πολλές χώρες του κόσμου.
 
 
Θυμηθείτε άλλωστε, την οργάνωση P.M.R.C. (Parents Music Resource Center)  που από το 1984 και μετά προσπάθησε να βάλει φρένο στην άνοδο του Heavy Metal, λέγοντας πως κάνει μεγάλο κακό στη νεολαία. Είχαν δώσει στη δημοσιότητα μια λίστα με 15 τραγούδια ως τα πιο ανάρμοστα, 9 εξ αυτών ήταν από Heavy Metal συγκροτήματα. Τελικά, κατάφεραν να υποχρεώσουν τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες από το 1985 και μετά, να βάζουν ένα αυτοκόλλητο στα εξώφυλλα των δίσκων που έγραφε “Parental Advisory Explicit Content”, με αποτέλεσμα οι δίσκοι αυτοί να πουλούν δεκάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια αντίτυπα.
Επίσης, ορισμένες φανατικές θρησκευτικές μειοψηφικές οργανώσεις, ισχυρίζονταν ότι αν παίξει κανείς ανάποδα δίσκους Heavy Metal συγκροτημάτων, θα ακούσει μυστικιστικά μηνύματα ή μηνύματα λατρείας του Σατανά, μαύρες τελετουργίες και άλλα τέτοια. Η αντίστροφη εγγραφή μηνυμάτων (backward masking), θεώρησαν κάποιοι ότι αυτό είναι μια πανούργα τεχνική που χρησιμοποιούν τα συγκροτήματα του Heavy Metal για να μεταβιβάσουν κρυφά-μυστικά μηνύματα σχετικά με το Σατανά και τα ναρκωτικά στο υποσυνείδητο των ανυποψίαστων θυμάτων. Σύμφωνα με αυτήν τη τεχνική κάποιος λέει κάτι που επίτηδες σημαίνει κάτι άλλο, αν ο δίσκος παιχτεί αντίστροφα-ανάποδα. Φυσικά στα διάφορα δικαστήρια που έγιναν, όλα αυτά δεν στοιχειοθετήθηκαν ούτε αποδείχτηκαν ποτέ πραγματικά, τα Heavy Metal συγκροτήματα αντέδρασαν άμεσα σχολιάζοντας σαρκαστικά αυτά τα δημοσιεύματα, ή ειρωνευόμενα αυτή την κατάσταση που θυμίζει αν μη τι άλλο Μεσαίωνα. Ενώ, στο τέλος πάντως περισσότερο καλό έκανε όλα αυτό, παρά κακό στα συγκροτήματα, αφού αυξήθηκαν οι πωλήσεις των δίσκων τους κατακόρυφα.
Επιπλέον, πολλές φορές όμως υπάρχει και μια παρεξήγηση για τους στίχους του Heavy Metal, αυτή η παρεξήγηση οφείλεται στην μικρή εμπειρία και στην ανώριμη προσέγγιση από κάποιους που δεν γνωρίζουν, αλλά δυστυχώς πάντα ξέρουν μόνο να κατηγορούν. Βρίσκουν στα τραγούδια αναφορές στην βία, το sex, τα ναρκωτικά και τον Σατανά, ενώ τείνουν να ερμηνεύουν τους στίχους των τραγουδιών όπως τους βολεύει χωρίς να ψάξουν τα βαθύτερα νοήματα, ώστε να τα καταλάβουν καλύτερα. Το πιο πιθανό είναι ότι αυτά τα συγκροτήματα χρησιμοποιούν αυτούς τους στίχους για να τραβήξουν την προσοχή και τα album τους να πουλήσουν πολλά αντίτυπα. Δεν κάνουν κανιβαλιστικές πράξεις ούτε υμνούν πραγματικά τον Σατανά, βασικά δεν πρέπει να παίρνουμε στα σοβαρά αυτά που λένε, άλλωστε οι γνώσεις πολλών Heavy Metal συγκροτημάτων, γύρω από το Σατανισμό και τον αποκρυφισμό είναι ελάχιστες. Είναι κάτι που τους γοητεύει, παίρνουν το χωρίς φαντασία Rock, το ντύνουν με φανταχτερούς αιματοβαμμένους σατανικούς στίχους και το δίνουν σε αυτούς που διψούν για κάτι το τρομαχτικό.
 
 
Ο Alice Cooper στα 70’s, έσφαζε κοκόρια, κρεμούσε στο λαιμό του φίδια και με προβολές εμφάνιζε νεκροταφεία και νυχτερίδες να πετούν ολόγυρα. Ενώ στα 80’s, οι WASP πάνω στην σκηνή έπιναν αίμα από κρανία και έκοβαν κρέατα με τσεκούρι πετώντας τα στην συνέχεια στο κοινό, ο Ozzy Osbourne έχει κόψει με τα δόντια του πάνω στην σκηνή το κεφάλι μιας ζωντανής νυχτερίδας, το ίδιο έχει κάνει και με ένα περιστέρι, όλα αυτά δεν σημαίνουν πως είναι σατανιστές, είναι απλά ένα μέρος του show. Όλα αυτά όμως γίνονταν κυρίως στα 70’s και στα 80’s, γενικά όμως στην δεκαετία του ’80, όσοι ήταν μαυροντυμένοι μοναχικοί νεαροί και άκουγαν σκληρή Metal μουσική, σίγουρα ήταν περιθωριακοί, ή hooligan και οργισμένοι. Αφού ήταν παθιασμένοι με το βάρβαρο Heavy Metal, τότε τα τραγούδια ή τα συγκροτήματα που άκουγαν δεν ήταν τίποτε άλλο παρά κωδικοποιημένοι ύμνοι στον ίδιο τον Διάβολο-Σατανά. Απλά στην δεκαετία του ’80 υπήρχε Σατανικός πανικός, παντού όλοι έβλεπαν λάτρεις του Σατανά εκείνο τον καιρό… ήταν βλέπετε της μόδας, (μην νομίζετε και εγώ κάποτε σαν έφηβος είχα χαρακτηριστεί, κατηγορηθεί από διάφορους ανώριμους ως ναρκομανής, πρεζάκιας, αλκοολικός, σατανιστής, εκεί στα μέσα των 80’s).
Το Heavy Metal είναι πολύ διαδεδομένο στους νέους, γεγονός που κάνει πολλούς να διαμαρτύρονται ότι αυτού του είδους η μουσική τους επηρεάζει αρνητικά. Ο μεγαλύτερος αριθμός των ανθρώπων που ακούνε Heavy Metal είναι αγόρια νεαρής ηλικίας έως τα τριάντα, έχουν ένα συγκεκριμένο ντύσιμο και τρόπο ζωής, φυσικά όπως πάντα, όμως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Το Heavy Metal μπορεί να θεωρηθεί και ως ένας τρόπος άσκησης και ψυχικής εκτόνωσης για πολλούς που την ακούν. Ένα συν αυτής της μουσικής είναι ότι οι οπαδοί αυτής της ιδιαίτερης μουσικής ακόμη και όταν νιώθουν άσχημα, ακούγοντας Heavy Metal αισθάνονται αμέσως καλύτερα. Όσοι ακούνε Heavy Metal δεν σημαίνει κιόλας ότι θα γίνουν καλά και ντε σίγουρα ναρκομανείς, αλκοολικοί, σατανιστές, εγώ ας πούμε ακούω από το 1983 Heavy Metal και δεν έγινα τίποτα απολύτως απ’ όλα αυτά, αλλά και ούτε θα γίνω. Αντιθέτως όμως, γνωρίζω ή έχω γνωρίσει ναρκομανείς, αλκοολικούς που δεν άκουσαν πότε μα ποτέ στην ζωή τους Heavy Metal, αλλά κατέληξαν εκεί που δεν έχει γυρισμό. Δηλαδή, πιο πολλούς αλκοολικούς και ναρκομανείς θα βρείτε στα διάφορα σκυλάδικα, παρά στα Rock ή Metal μαγαζιά. Σατανιστές ούτε γνωρίζω ούτε γνώρισα ποτέ κανέναν όλα αυτά τα χρόνια, αν κάποιοι από αυτούς άκουγαν Heavy Metal μουσική έστω και έναν δεν θα έπρεπε να γνωρίσω; Βάση των πιθανοτήτων. Όλοι αυτοί που ασχολούνται ενεργά, συνειδητά αλλά και συστηματικά με τον Σατανισμό, δεν νομίζω ότι τους ενδιαφέρει καθόλου η μουσική Heavy Metal, σκοτίστηκαν κιόλας, δηλαδή.
 
 
Σαν συμπέρασμα μπορούμε να πούμε ότι το Heavy Metal, παρ’ όλο που αρκετοί το κακολογούν, δεν έχει αποδειχτεί ότι πραγματικά καταστρέφει τις ζωές των οπαδών του. Τα αίτια είναι βαθύτερα από το ίδιο το Heavy Metal, οι νέοι (κυρίως) θα συνεχίσουν να ακούνε μουσική που οι γονείς τους δεν θα την εγκρίνουν, όπως έκαναν και οι γονείς με τους δικούς τους γονείς και πάει λέγοντας. Το Heavy Metal πρέπει να το βλέπουμε σαν τρόπο εκτόνωσης των οπαδών και να το κρίνουμε όπως και τα άλλα είδη μουσικής και όχι με βάση της εξωτερικής εικόνας που παρουσιάζει και μόνο.
Για χρόνια οι εταιρείες δίσκων προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή θέλοντας να έχουν κάποια οικονομικά (κυρίως) οφέλη και τι τραβάει έντονα την προσοχή του κόσμου; Μα ο Σατανισμός, μόνο και μόνο επειδή δεν συμφωνεί με την θρησκεία του καθενός, έτσι του τραβάει την προσοχή. Γι’ αυτό λοιπόν, οι δισκογραφικές εταιρείες σε συνεργασία (πάντα) με τους καλλιτέχνες προσπαθούν να δημιουργήσουν μια μυστικιστική ατμόσφαιρα με μοναδικό σκοπό, φυσικά τα κέρδη. Σήμερα το Heavy Metal είναι μια τεράστια κερδοσκοπική επιχείρηση, από τις μεγαλύτερες που υπάρχουν στη μουσική βιομηχανία. Όποιος λοιπόν βγαίνει και φωνάζει πως είναι «η μουσική του Διαβόλου», το μόνο που καταφέρνει είναι να αυξήσει τη δημοτικότητα του, ενώ πραγματοποιεί μια ανέξοδη διαφήμιση άνευ προηγουμένου.
Κατά καιρούς έχω ακούσει αρκετούς να ισχυρίζονται ότι αυτοί που τραγουδάνε Hard Rock και Heavy Metal είναι οπωσδήποτε σατανιστές. Μου κάνει εντύπωση όμως που αυτά τα άτομα, είναι τόσο πεπεισμένα σε αυτή τους την αντίληψη που δεν δέχονται τις απόψεις άλλων πάνω στο θέμα, αρκετοί μάλιστα εξ αυτών δεν έχουν ακούσει ποτέ στη ζωή τους Heavy Metal, ώστε να μπορούν να κρίνουν.
Δεν πιστεύω ότι όλοι όσοι τραγουδάνε Heavy Metal είναι σατανιστές, γνωρίζω βέβαια πως υπάρχουν συγκροτήματα που στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από την αφάνεια χρησιμοποιούν (κυρίως) ψεύτικο Σατανισμό ως το μόνο μέσο για να ασχοληθούν μαζί τους τα ΜΜΕ ή μήπως μπουν και στο εξώφυλλο ενός περιοδικού. Θεωρώ πως τέτοια συγκροτήματα είναι αξιολύπητα και αξιοθρήνητα, γιατί όλα όσα λένε και κάνουν είναι το αποτελέσματα της δίψας τους για τη δημοσιότητα. Υπάρχουν όμως και ένα σωρό συγκροτήματα που οι στίχοι και τα τραγούδια τους ήταν αρκετά για να μείνουν για πάντα στο πάνθεον της ιστορίας της μουσικής, χωρίς να χρησιμοποιήσουν τέτοιου είδους καραγκιοζιλίκια για να προβληθούν.
 
 
Υπάρχουν κατηγορίες ανθρώπων λοιπόν, που όταν ακούνε την φράση Heavy Metal βγάζουν αφρούς από το στόμα και τρέχουν να κρυφτούν. Μάθε λοιπόν, ηλίθιε και άσχετε από μουσική ότι το Heavy Metal δεν έχει να κάνει με σατανισμό, ναρκωτικά, αλκοολισμό και οτιδήποτε μπορεί να σου έχει καρφωθεί στο μυαλό. Έχει να κάνει με μουσική, ΜΟΥΣΙΚΗ, όταν πέσεις κατά λάθος σε ένα video-clip ενός οποιασδήποτε αληθινού Heavy Metal συγκροτήματος σε live εμφάνιση θα δεις κιθάρες, drums και μικρόφωνα, για πες μου, τι μπορεί να είναι σατανιστικό από όλα αυτά;
Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο είδος μουσικής, χρησιμοποιείται από τα διάφορα media, με το έτσι θέλω και φυσικά πάντα με αρνητικά σχόλια. Όμως, το Heavy Metal μέσα στα χρόνια αντί να χάνει την επιρροή του, αυτό δυνάμωνε όλο και περισσότερο αντί να σβήνει, τα υπόλοιπα μουσικά είδη γεννιούνται και πεθαίνουν μέσα σε μια νύχτα, το Heavy Μetal όμως ανανεώνεται συνεχώς.
Το Heavy Metal είναι τόσο χορτάτο, από την επιτυχία του μέσα στο χρόνο, που το τελευταίο που το ενδιαφέρει είναι οι επικριτές του και οι επιφανειακές απόψεις που έχουν γι’ αυτό. Αλίμονο δηλαδή, εάν κατηγορούμε συλλήβδην το Heavy Metal επειδή βρέθηκαν κάποια albums τους είδους ή ένα βιβλίο αποκρυφισμού στο σπίτι κάποιου; Έχετε αναρωτηθεί πόσοι από τους εγκληματίες που δρουν καθημερινά, έχουν στα ράφια τους τη Χριστιανική Βίβλο, ή το Κοράνι ας πούμε. Την ευθηνή την φέρουν αποκλειστικά και μόνο οι άνθρωποι, με τις πράξεις τους, θα ήταν αφελές να καταδικάζουμε τη μουσική.
 
 
Η αλήθεια είναι ότι από το 1956-58 που απλώθηκε παντού το Rock & Roll, οι δήθεν θρησκόληπτοι διαλαλούσαν πως το Rock είναι η μουσική του Διαβόλου, αφορμή ήταν το τραγούδι του Screaming Jay Hawkins το “I Put A Spell On you” (Σου έκανα μάγια) του 1956. Φήμες που κυριαρχούν δυστυχώς στην κοινωνία μας, ακόμα μέχρι και σήμερα.
Ολόκληρο το χριστιανικό και θεολογικό οικοδόμημα, εάν το εξετάσει κανείς με διαυγές πνεύμα, θα συμπεραίνει ότι αποτελεί τον αντίποδα της σατανολατρείας. Καθώς η αποδοχή της δαιμονικής υπάρξεως, του φανταστικού κινδύνου και της τεχνητής απειλής που απορρέει δήθεν από τη δαιμονική λατρεία. Ενώ η ίδια η χριστιανοσύνη άλλωστε δημιούργησε, χρησιμοποιώντας πάντοτε την κινδυνολογία και την καλλιέργεια της δεισιδαιμονικής λατρείας. Δε νομίζω πως χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη ανάλυση για να καταδειχτεί το προφανές, ότι δηλαδή ο ίδιος ο χριστιανισμός είναι εκείνος ο οποίος δίνει στη σατανολατρεία πιστοποιητικό αυθεντίας και υπάρξεως, διαιωνίζοντας έτσι αυτά τα φαινόμενα για αιώνες.
Όπως και να το δείτε τελικά, λίγο-πολύ η παρουσία του Διαβόλου-Σατανά βρίσκεται παντού.
Τώρα, αν εσείς ψάχνετε για κάτι ακόμη πιο evil, τότε κοιτάξτε γύρω σας και πίσω από τα «δήθεν» συμφέροντα των διάφορων πολυεθνικών, πίσω από κυβερνητικά γραφεία, πίσω από τα επίσημα (φανατικά) ιερατεία, στο χρηματιστήριο, στα κυκλώματα των Μ.Μ.Ε., όλο και κάτι θα βρείτε.
Τελειώνοντας, να σας ευχαριστήσω που διαβάσατε με προσοχή θέλω να πιστεύω, το άρθρο μου.
 
 
Κείμενο: Ηλίας Κωστόπουλος.
 
 
Υ.Γ.
Αφορμή για να γράψω αυτό το άρθρο, μου ήρθε (όπως σας είπα παραπάνω) όταν ξανά διάβασα περίπου μετά από 30 χρόνια τέσσερα παρά-εκκλησιαστικά βιβλία. Μιας και λοιπόν, τώρα τελευταία ξανά καταπιάστηκα με αυτά τα ειδικού ενδιαφέροντος βιβλία, αποφάσισα να ετοιμάσω άλλα δύο σχετικά άρθρα. Έτσι λοιπόν, πρώτον ανθολόγησα ένα άρθρο το οποίο λέγετε «Tα “Μαργαριτάρια” για το Rock, τα Σατανικά μηνύματα για το Rock ξεσκεπάζονται». Ενώ, το δεύτερο άρθρο ήταν μια βιογραφία-παρουσίαση στον Aleister Crowley, όπου επιχειρήσα να σκιαγραφήσω το πορτρέτο του πιο διεφθαρμένου ανθρώπου στον κόσμο, ο οποίος αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για δεκάδες Rock και Heavy Metal καλλιτέχνες...
 
Εδώhttp://www.southernrock.gr/index.php/articles/other-tributes/10069-aleister-crowley μπορείτε να διαβάσετε για το Βίο και την Πολιτεία του «πιο διεφθαρμένου ανθρώπου στον κόσμο», του Αleister Crowley.
Και εδώ… http://www.southernrock.gr/index.php/articles/other-tributes/10222-ta-rock μπορείτε να διαβάσετε για τα “Μαργαριτάρια” για το Rock, …“Tα Σατανικά Μηνύματα του Rock ξεσκεπάζονται…”.