Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024, 06:43:37

ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ

O Ευάγγελος Χ. Βαγενάς και οι Χερουβείμ κυκλοφορούν το βιβλίο/CD

savvas_bagena_10

Με την παρούσα κυκλοφορία του βιβλίου/CD ο Ευάγγελος Χ. Βαγενάς και οι Χερουβείμ κλείνουν ένα κεφάλαιο 19 χρόνων και ανοίγουν ένα καινούργιο, μια και οι αναφορές αρχικά του βιβλίου αφορούν κείμενα που γράφτηκαν από το 1984 έως το 2001. Από την άλλη οι Χερουβείμ παρουσιάζουν 12 τραγούδια εκ των οποίων τα 4 είναι ακυκλοφόρητα και τα υπόλοιπα επανεκτελέσεις παλαιότερων τραγουδιών που έχουν δισκογραφηθεί.

 

savvas_bagena_10
 ΜΗΧΑΝΕΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

Με την παρούσα κυκλοφορία του βιβλίου/CD ο Ευάγγελος Χ. Βαγενάς και οι Χερουβείμ κλείνουν ένα κεφάλαιο 19 χρόνων και ανοίγουν ένα καινούργιο, μια και οι αναφορές αρχικά του βιβλίου αφορούν κείμενα που γράφτηκαν από το 1984 έως το 2001.
Από την άλλη οι Χερουβείμ παρουσιάζουν 12 τραγούδια εκ των οποίων τα 4 είναι ακυκλοφόρητα και τα υπόλοιπα επανεκτελέσεις παλαιότερων τραγουδιών που έχουν δισκογραφηθεί. Επιχειρούν μια ριζική αλλαγή του ήχου τους υιοθετώντας μια άλλη λογική στη χρήση,  τοποθέτηση των μουσικών οργάνων και των φωνών.
 
Η εν λόγω δισκογραφική δουλειά σηματοδοτεί το πέρασμα στην πιο ώριμη εποχή του συγκροτήματος  που ήταν αναμενόμενη μετά από 19 χρόνια δισκογραφίας και ζωντανών εμφανίσεων. Στιχουργικά υπεύθυνος είναι ο Ευάγγελος Χ. Βαγενάς όπως και σε όλες τις προηγούμενες δουλειές του συγκροτήματος, κάνει ένα βήμα παραπέρα με την προσθήκη του CD δίνοντας παράλληλα μια διαφορετική υπόσταση στο γραπτό του λόγο.
 
Το βιβλίο-CD λοιπόν διατίθεται σε 500 αριθμημένα αντίτυπα από 1 Απριλίου 2013.