Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 02:18:03

Ο frontman των Lynyrd Skynyrd, Johnny Van Zant, επιλέγει δέκα τραγούδια για τον αληθινό γνώστη του Southern Rock

1. Black Oak Arkansas – Jim Dandy (1973)

Αυτό ήταν ένα παλιό rhythm and blues τραγούδι του Lincoln Chase για έναν ήρωα που σώζει γυναίκες – «Ο Τζιμ Ντάντι στη διάσωση!» – αλλά οι Black Oak Arkansas το έκαναν ένα Southern rock τραγούδι.Αυτοί οι τύποι έπαιξαν βαριά, αλλά είχαν και αυτό το έντονο μπλουζ ύφος. Και φυσικά ο τραγουδιστής τους ονομαζόταν και Τζιμ Ντάντι.
ηταν πραγματικός χαρακτήρας και εγώ και ο David Lee Roth είμαστε θαυμαστές του 

2. Wet Willie – Keep On Smilin’ (1973)

Οι Wet Willie είχαν έναν ήχο που είναι κάπως δύσκολο να περιγραφεί. Είχαν μια Southern ροκ αίσθηση σε αυτό, αλλά υπήρχε επίσης και πολλή τζαζ και μπλουζ , και ο Τζίμι Χολ ήταν ένας πραγματικά υποτιμημένος τραγουδιστής.Το Keep On Smilin' ήταν μια από τις μεγάλες επιτυχίες τους, αν και στις μέρες,μας δεν το θυμούνται καν πολλοί.
Θα συνιστούσα τη ζωντανή έκδοση - έχει λίγο περισσότερη δυναμική .

3. Marshall Tucker Band – Fire On The Mountain (1975)

Την πρώτη φορά που είδα αυτούς τους τύπους να παίζουν ζωντανά, σκέφτηκα, «Ουάου, αυτό είναι πραγματικά μοναδικό.» Ήταν σαν ένα τρελό τζαζ μπλουζ country show.
Υπήρχε ακόμη και κάποιο φλάουτο σε εξέλιξη. Το "Fire On The Mountain" είναι ένα φοβερό τραγούδι και ο Doug Gray απλώς τραγουδάει .Οι Marshall Tucker Band ήταν πάντα πολύ καλοί – και εξακολουθούν να είναι.

4. The Amazing Rhythm Aces – Third Rate Romance (1975)

Δεν ξέρω πολλά για το συγκρότημα, αλλά πάντα μου άρεσε το ρεφρέν σε αυτό το τραγούδι: Είχε μια πολύ ωραία αίσθηση country. Πολλά από τα παλιά ροκ συγκροτήματα του Νότου, αν έβγαιναν σήμερα, θα θεωρούνταν country. Ομοίως, τώρα έχετε σταρ της κάντρι, όπως ο Jason Aldean, ο οποίος είναι βασικά ένας τύπος του Southern Rock.

5. Ram Jam – Black Betty (1977)

Το Black Betty βασίστηκε σε ένα παλιό αμερικανικό λαϊκό τραγούδι. Το συγκρότημα δεν ήταν από το Νότο,αλλά για μένα ακουγόταν σαν Southern, και απλώς έψαξα τα πάντα σχετικά με αυτό το τραγούδι - το riff και το ρυθμό και όλη την ατμόσφαιρα του. Το είχα σε ένα single επτά ιντσών και το άκουγα ολη μέρα.

6. Atlanta Rhythm Section – Champagne Jam (1978)

Η μπάντα αυτή κατάγονταν από το Doraville της Τζόρτζια, ένα πραγματικά πολυ ωραίο μέρος, και στη δεκαετία του '70, ηταν πραγματικά πολύ καλοί. Το Champagne Jam είναι ένα από τα πιο cool τραγούδια εκείνης της εποχής. Ο τραγουδιστής τους, Ronnie Hammond, ήταν καλός Southern ;μουσικός και είχε μια τόσο μοναδική φωνή. Είναι πολύ κρίμα που έφυγε τώρα.

7. Henry Paul Band – Grey Ghost (1979)

Ο Henry Paul είναι ένας πραγματικά μοναδικός τραγουδιστής. Το Grey Ghost είναι ένα όμορφο τραγούδι και αφιερώθηκε στον αδερφό μου τον Ronnie. Όλοι πάντα έβλεπαν στον Ronnie σαν έναν στρατηγό της Συνομοσπονδίας – Grey Ghost. Νομίζω ηταν ένα υπέροχο αφιέρωμα και όταν το συγκρότημα μου ,περιόδευε με τους Henry's, το άκουσμα αυτού του τραγουδιού πάντα έφερνε αρκέτες καλές αναμνήσεις.

8. Gregg Allman – I’m No Angel (1986)

Ο Gregg Allman κυκλοφόρησε επίσης μερικά φοβερά σόλο άλμπουμ στην καριέρα του. Το I'm No Angel ήταν ένας υπέροχος δίσκος και το ομώνυμο κομμάτι είναι το καλύτερο τραγούδι σε αυτόν. Θυμάμαι ως νεαρός να πηγαίνω σε αυτό το μέρος στο Τζάκσονβιλ, ένα κλαμπ να φέρετε τα δικά σας μπουκάλια. Και η μπάντα των Allman θα έπαιζε εκεί. Ο Gregg Allman με ενθουσίασε με αυτή τη φωνή.

9. Georgia Satellites – Keep Your Hands To Yourself (1986)

Όταν είδα το βίντεο για αυτό το τραγούδι στο MTV, είπα, «Ουάου, αυτό είναι πολύ ωραίο – παίζουν Southern.» Οι Georgia Satellites απλώς είχαν αυτή τη στάση. Ο τραγουδιστής, Dan Baird, και ο κιθαρίστας, Rick Richards, ήταν τόσο καλός. Και όταν ακούω αυτό το τραγούδι, μου θυμίζει κάπως το Down South Jukin’ των Skynyrd.

10. Gov’t Mule – Bad Little Doggie (2000)

Οι Gov't Mule είναι σαν να συναντάς τους Allman Brothers… Θεέ μου, δεν ξέρω τι να πω! Αλλά το τραγούδι τους Bad Little Doggie έχει και μια πραγματικά δροσερή Southern Rock αίσθηση. Ο Warren Haynes είναι εξαιρετικός κιθαρίστας. Μπορεί να παίξει οτιδήποτε. Κάναμε μερικές συναυλίες με τους Allmans το 2012 και το να βλέπεις τον Warren να παίζει κάθε βράδυ ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο.Αγαπω αυτό που κάνει.

 

Κείμενο/μετάφραση (Σ.Σ)

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

No any anniversary today

flashback

Φιλικά sites

Facebook