Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 02:44:19

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ SOUTHERN ROCK

OUTLAWS - "Once An Outlaw, 2007" (2016)

OUTLAWS

ONCE AN OUTLAW, 2007

(2016)

 

Τώρα, εδώ έχουμε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για μένα.
Οι πληροφορίες σχετικά με αυτό album είναι οι ακόλουθες… Νομίζω ότι κάποιοι ίσως και να γνωρίζετε ότι το συγκεκριμένο album των Outlaws “Once An Outlaw”, ποτέ δεν κυκλοφόρησε στο εμπόριο, ενώ δόθηκαν μόνο κάποιες επιλεγμένες κόπιες μέσω το επίσημου site του group, σε λίγα άτομα σε όλον το κόσμο.
Μερικοί λένε ότι είναι καλύτερο δισκογραφικό έργο που έκανε ο Hughie Thomasson πριν πεθάνει, η αλήθεια είναι ότι εδώ ο Hughie είχε βάλει το χέρι του, στη συγγραφή μόνο κατά το ήμισυ των τραγουδιών. Εξωτερικοί στιχουργοί έγραψαν την πλειοψηφία των 13 τραγουδιών του album.
Ο δίσκος είναι ένα καλό δισκογραφικό έργο που περιλαμβάνει σαφές σκληρές Southern Rock συνθέσεις, πολύ κοντά στην μουσική ιστορία των Outlaws.
Ναι, είναι τελικά όμως καλό για εσάς εκεί έξω, αν και δεν πρόκειται ποτέ να το βρείτε αφού δεν κυκλοφορεί επίσημα… ναι, είναι πολύ καλό και αξίζει κάποια στιγμή να το ακούσετε, όλοι εσείς οι γνήσιοι οπαδοί του σκληρού Southern Rock. Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον να κυκλοφορήσει και επίσημα κανείς δεν ξέρει.
Λοιπόν, τώρα τι γίνεται με τη μουσική του δίσκου; Λοιπόν, αυτό ακούγεται πραγματικά πολύ καλό, το παιχνίδι είναι εξαιρετικό και διαθέτει μερικά καταπληκτικά τραγούδια, καθώς και εκπληκτική κιθάρα από τον αείμνηστο Hughie. Μην περιμένετε να ακούσετε κάτι σαν το “Diablo Canyon” ας πούμε, αυτό το album είναι στην πραγματικότητα πιο κοντά στα πρώτα album των Outlaws, ο ήχο τους είναι όμως πιο σκληρός και πιο γυαλισμένος, προς το καλύτερο δυνατόν.
Πραγματικά τα τραγούδια είναι πάρα πολύ χυμώδης, αλλά και η φωνή του Hughie αξεπέραστη, όσο κι αν προσπάθησα, δεν μπόρεσα να βρω ένα κακό τραγούδι μέσα στο “Once An Outlaw”. Το αγαπημένο μου τραγούδι είναι πάντως το “Rippin’ Through Kentucky” και ακολουθούν κατά πόδας τα “Full Circle”, “Trail Of Tears”, “Once A Cowboy”, “Love Truckin'” και “This Town”. Βασικά με τουτο το album έχεις όλα όσα θα ήθελες από ένα νέο album των Outlaws με τον Hughie στην σύνθεση.
Το “Once An Outlaw”, απελευθερώνει μεγάλες κιθάρες, μεγάλες μελωδίες, μεγάλες αρμονίες, μεγάλα τραγούδι. Δυστυχώς όμως (από όσο ξέρω) δεν πρόκειται ποτέ να κυκλοφορήσει στο εμπόριο, γιατί οι κόπιες που δόθηκαν ήταν μόνο για τα μέλη του fan-club του group, δεν πρέπει να κόπηκαν πάνω από 500 κομμάτια.
Ας δούμε τελειώνοντας αυτή την κριτική, τι είχε πει ο ίδιος Hughie Thomasson, σε μια συνέντευξη του πριν από το θάνατό του το 2007, για το “Once An Outlaw”… «Είναι ένας μεγάλος δίσκος, με καλή κιθάρα και θα ταιριάζει ακριβώς με τα μεγάλα albums που έχουμε κάνει. Έχουμε τραγούδια που κυμαίνονται σε όλο το φάσμα του Νότιου Rock, αλλά και σε Country Rock μονοπάτια, τρέξαμε πίσω στις σκληρές Southern ρίζες μας. Γι’ αυτό έχουμε κάνει ούτως ή άλλως, αυτό το νέο δίσκο με όλα εκείνα τα σχετικά που μας έκαναν γνωστούς όλα αυτά τα χρόνια. Με το συγκρότημα δίνουμε στους οπαδούς μας, την καλύτερη Southern Rock μουσική που κάναμε».
 
 
OUTLAWS: Hughie Thomasson – Vocals/ Guitar, Chris Anderson – Guitar, Randy Threet – Bass, Monte Yoho and David Dix – Drums.
ONCE AN OUTLAW: “Rippin’ Through Kentucky”, “Legacy”, “Full Circle”, “Once A Cowboy”, “Color 'Em Gone”, “Roam & Ramble”, “Almost Home”, “Strange Dreams”, “Trail Of Tears”, “I Wanna Know”, “This Town”, “Runnin'”, “Love Truckin'”.
 
 
Κριτική: Για το SoutherRock.GR (Ηλίας Κωστόπουλος).
Y.Γ. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια το επίσημο site των Outlaws και προσωπικά τον Henry Paul και τον διαχειριστή του site, που μου έστειλαν αυτό το promo not for sale CD.