Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 15:10:16

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ SOUTHERN ROCK

North Mississippi Allstars - "World Boogie Is Coming" 2013 (Review)

Image
Το νέο album των North Mississippi Allstars είναι το "Boogie World Is Coming", και είναι το έβδομο στούντιο άλμπουμ για το συγκρότημα που πρόσφατα βραβευμένο με το “Americana music luminaries" από την Εθνική Δημόσια Ραδιοφωνία της Αμερικής.Η κυκλοφορία αναμένεται για τις 3 Σεπτεμβρίου
Η παραγωγή έγινε στο δικό τους στούντιο το "Zebra Ranch στο Coldwater, MS, εκτός από μια μέρα που έγραψαν στο στούντιο με τον Robert Plant (στη φυσαρμόνικα) στα θρυλικό Royal Studios.
Οι αδελφοί 'Dickinson έκαναν το συγκεκριμένο άλμπουμ με τη βοήθεια των παλιών τους φίλων Malcolm Lightnin ', Garry και Duwayne Burnside, Kenny Brown, Alvin Youngblood Hart, Sharde Thomas, Chris Chew, του Sid και Steve Selvidge, του Robert Plant και άλλων.
 
Ακολουθεί Review του Παναγιώτη Κοτσώνη για το SouthernRock.gr
Λίγοι μουσικοί υπάρχουν όπως οι αδελφοί Luther και Cody Dickinson που μπορούν να μεταφέρουν στο σήμερα την αυθεντικότητα και το αρχέγονο ύφος του είδους των Swamp (βάλτος) Blues.  Οι γιοι του αείμνηστου καλλιτέχνη, του θρυλικού James Dickinson, είναι σε μοναδική θέση να αξιοποιήσουν τα ακατέργαστα, σκοτεινά μπλουζ και τους τραχείς “boogie” ρυθμούς δημιουργών, όπως ο Othar Turner, ο Junior Kimbrough και ο R. L. Burnside – με τους οποίους έχουν συνεργαστεί – διατηρώντας αυτό το είδος μουσικής ζωντανό, αποκτώντας πρόσβαση σε ένα πολυπληθές κοινό, διψασμένο για πρωτόγονο ροκ.
Η αποστολή εξετελέσθη με την κυκλοφορία τους έβδομου δίσκου από τους αδελφούς Dickinson. O δίσκος – τιτλοφορήθηκε με την έκφραση που συχνά έλεγε ο πατέρας τους – είναι «στουντιακός» σε κάποιο βαθμό.
Ηχογράφησαν τα μουσικά τους όργανα πάνω σε μερικές πρωτότυπες ηχογραφήσεις (overdubbing) των Turner και Burnside με τη βοήθεια μακροχρόνιων φίλων, όπως ο Alvin Youngblood Hart καθώς και οι γιοι του Burnside, Duwayne και Garry.
Η φυσαρμόνικα του Robert Plant αναζωογονεί το υποτονικό “Goat Meat”, αλλά εδώ δεν πρόκειται για ηχογράφηση με βαριά ονόματα καλεσμένων. Αντίθετα, τα αδέλφια είναι ο εαυτός τους σε ένα ωριαίο, τολμηρό και έντονο blues-rock παίξιμο που αφήνει την αίσθηση ότι είναι τόσο ταπεινό, αυθεντικό και ζωντανό σαν να ήταν παρόντα στην αίθουσα ηχογράφησης τα φαντάσματα των επιρροών τους.
Ο ήχος είναι παχύς, τραχύς, και αναζωογονητικός, ειδικά όταν οι πύλες ανοίγουν για μάι 10λεπτη εκδοχή του “Jumper on the Line” του γηραιότερου Burnside. Η μπερδεμένη προφορά του Luther και το βρώμικο, άγριο παίξιμο αιχμαλωτίζει άψογα τη σκοτεινή ατμόσφαιρα σε αυτό το μίγμα διασκευών και πρωτότυπων εκτελέσεων, όπως στο “Turn up Satan”, που έχουν διακριθεί από τις παλαιότερες επιλογές.
Έχοντας, στοχευμένα, εγκαταλείψει τις hip-hop και indie rock ψήγματα που είχαν εμφανιστεί και αναμφίβολα καταποντιστεί σε προηγούμενες κυκλοφορίες της NMAS, οι αδελφοί Dickinson εστίασαν σε αυτό που ξέρουν καλά. Συνθέτουν βρώμικους boogie ρυθμούς με τη δονούμενη – μπολιασμένη με ιδρώτα – ένταση εκείνων που δημιούργησαν την επαρχιώτικη μουσική που είναι σαφές ότι αγαπούν να παίζουν.