Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 01:48:22

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

ROSS THE BOSS - "BY BLOOD SWORN" (2018)

 
Με μια συνολικά νέα ομάδα μελών ο θρυλικός κιθαρίστας Ross The Boss επιτίθεται στον κόσμο του Heavy Metal με αυτό το τρίτο album του. Πάντως το LP, ξεκινά πολύ δυνατά με το ομώνυμο τραγούδι “By Blood Sworn”, που ακούγεται πολύ σαν ένα παλιό song των Manowar, πραγματικά πολύ καλό, όπως επίσης και η μπαλάντα “Faith Of The Fallen” είναι πολύ ξεχωριστή. Αν σας αρέσουν συγκροτήματα όπως οι Jag Panzer, οι Riot V, ή τα τελευταία album των Burning Starr, σίγουρα ελέγξτε κι αυτό το LP.
Στη δεκαετία του ’80, πολλά θρυλικά ονόματα του σκηρού Metal προέκυψαν από τα βάθη του underground Heavy Metal παγκοσμίως, μερικοί μουσικοί έγιναν διαβόητα γνωστοί και το όνομα τους έμεινε συνδεδεμένο για το υπόλοιπο της ζωής τους μ’ ένα σχήμα. Όταν μιλάμε βέβαια για τον Ross Friedman, ή όπως όλοι τον γνωρίζουμε ως Ross The Boss, θρυλικός κιθαρίστας αλλά και συν-ιδρυτής των Manowar, σκεφτόμαστε πόσα Heavy τραγούδια με μεγάλες μελωδίες μας άφησε ως παρακαταθήκη. Έτσι μπορούμε να πούμε ότι κάποια από αυτά τα στοιχεία θα τα βρείτε, τηρουμένων των αναλογιών βέβαια και στο φετινό δισκογραφικό του πόνημα του το “By Blood Sworn”.
Είναι λοιπόν, ένα βροντερό Heavy Metal βινύλιο στο πνεύμα των αμερικανικών Metal σχημάτων, φυσικά η ιδέα μερικών τμημάτων στα τραγούδια θα σας θυμίσουν το έργο του στο παλιό του μητρικό του συγκρότημα, αλλά θυμηθείτε ότι ο Ross ήταν ένας από τους κύριους συνθέτες του group και κατέγραψε και τα μεγαλύτερα και καλύτερα, αλλά και τα πιο κλασικά τους τραγούδια.
Το σχήμα δημιούργησε μια ποιότητα στον ήχο που είναι θα έλεγα κρυστάλλινη, αλλά συνάμα βαριά και βροντερή, με πολύ καθαρό ήχο, ενώ το επικό εξώφυλλο μας δίνει τη σωστή ιδέα για το τι μας περιμένει σε αυτό το album του σχήματος. Στο “By Blood Sworn” θα ακούσετε τραγούδια αρμονικής δομής, το “Among Τhe Bones” έχει Hard Rock άρωμα, το “This Vengeance” είναι πραγματικά μεγαλειώδες με πολύ καλά φωνητικά. Το “Faith Of The Fallen” είναι μια όμορφη μπαλάντα, ενώ πολύ αξιόλογα είναι και τα “Play Among the Godz”, “Circle Of Damnation”, “Fistful Of Hate” και “Lilith” που είναι και οι καλύτερες στιγμές του LP. Αλλά ας το δούμε κι έτσι, ο Ross Τhe Boss είναι ξανά πίσω με το νέο του μουσικό σχήμα-σύνολο, οπότε ακούστε και αγοράστε σίγουρα το “By Blood Sworn”, γιατί είναι μια αναγέννηση γι’ αυτόν, αλλά κι ένα δώρο για όλους εσάς (εμάς), ήδη για μένα μία από τις μεγάλες εκπλήξεις του έτους για το 2018.
Απλά είναι ένα πολύ αξιοπρεπές Metal album, που θα πρέπει να προσελκύσει κλασικά και τους 80’s old-school Heavy Metal οπαδούς, όλοι αυτοί που ακούν τα χαζό-μεταλλαγμένα ηλίθια υβρίδια του Metal, καλό θα ήταν να μην το ακούσουν γιατί πραγματικά θα χάσουν στην κυριολεξία τον ύπνο τους, και δεν το θέλω καθόλου αυτό, αλήθεια...
Ο τραγουδιστής Marc Lopes, από μια άποψη μου θυμίζει τους Rob Halford, Tim “Ripper” Owens και Ralf Scheepers, έχει μια πολύ επιθετική ερμηνεία, ενώ παραμένει σε πολλά σημεία μελωδικός, κομψός και πολύ τεχνικός κατά καιρούς, η ερμηνεία του είναι σ’ ένα εξαιρετικό επίπεδο, χωρίς αμφιβολία το κύριο στοιχείο αυτού του νέου δίσκου.
Ενώ, οι κιθάρες του Ross για παράδειγμα, εκτελούνται όπως πάντα απολύτως άψογα, με πολύ αξιόλογα βαριά riffs και απίστευτα solos, με ρυθμική βάση και μελωδικές γραμμές που σου μένουν στο μυαλό μια για πάντα.
Πολύ καλό Heavy Metal με αρκετές ρίζες και στο True/ Power Metal, ο Ross The Boss και το συγκρότημα του δημιούργησαν ένα πολύ διασκεδαστικό Metal album, χωρίς πολλά σκαμπανεβάσματα στη μουσική σύνθεση, που αναμφισβήτητα εκτιμάται από όλους μας. Η δημιουργική συνθετική γραμμή είναι πολύ ομοιογενής, με καλή γεύση και μελωδία, πολύ ερμηνευτική ένταση και ιδιαίτερα μ’ έναν τραγουδιστή που νομίζω ότι αναμφίβολα θα γίνει μια από τις μεγάλες εκπλήξεις του Heavy Metal, των ερχόμενων ετών.
 
 
BY BLOOD SWORN: “By Blood Sworn”, “Among The Bones”, “This Is Vengeance”, “We Are the Night”, “Faith Of The Fallen”, “Devil’s Day”, “Lilith”, “Play Among The Godz”, “Circle Of Damnation”, “Fistful Of Hate”.
ROSS THE BOSS: Marc Lopes – Vocals, Ross The Boss – Guitar/ Keyboards, Mike LePond – Bass & Lance Barnewold – Drums.
 
 
Ηλίας Κωστόπουλος.
Επισήμανση: Η κριτική του album αυτού έγινε κατόπιν αγοράς του, σε φυσικό προϊόν (LP), έτσι ώστε να υποστηρίξουμε όχι μόνο το group αλλά και το Heavy Metal εν γένει, αν θέλουμε να μείνει ζωντανό και να μην πεθάνει.