Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 02:11:21

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

BLACK COUNTRY COMMUNION - "BCCIV" (2017)

 
Οι Black Country Communion έγιναν αμέσως ένα αγαπημένο μουσικό σύνολο από την αρχή όταν κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ομώνυμο album το 2010. Αυτό το νέο LP ήταν ένα από τα πιο αναμενόμενα δισκογραφικά έργα για το 2017, μετά από πέντε χρόνια παύσης οι BCC επιστρέφουν δυναμικά, ίσως να είναι πια η τελευταία μεγάλη All Star Band. Οι αυτού μεγαλειότητες των Glenn Hughes στα φωνητικά και στο μπάσο, ο Jason Bonham στα τύμπανα, ο Derek Sherinian στα πλήκτρα και ο Joe Bonamassa στην κιθάρα και στα φωνητικά, έχουν δημιουργήσει ένα super-group.
Η μουσική και ο ήχος τους επηρεάστηκε όπως ήταν φυσικό, από τους Led Zeppelin και τους Deep Purple, ήταν ιδιαίτερα αυθεντική χάρη στις ιδιαίτερες μουσικές γνώσεις των συνεισφερόντων μουσικών. Οι δυνατότητες τους δεν φαίνετε να μειώνονται με το πέρασμα του χρόνου, το “BCCIV” έχει τον ήχο υπογραφής των Black Country Communion και διατηρεί μια πολύ πιο ευχάριστη ακρόαση σε όλους τους fans του παλιού κλασικού Hard Rock.
Το album είναι συγκρατημένο και προσεγγίζει τις Blues, τις Folk, αλλά και τις Country επιρροές πολύ χαλαρά και μελαγχολικά, ευτυχώς που αυτή η προσέγγιση δεν κουράζει καθόλου τον ακροατή. Αυτό το τέταρτο full-length studio album των BCC είναι αρκετά προσεκτικό, δοκιμάζουν τους ήχους τους και μας βεβαιώνουν ότι ακόμη μπορούν να το κάνουν πολύ καλά. Είναι σίγουρα ένα LP που αξίζει σίγουρα να το ακούσετε, κάθε μεμονωμένο τραγούδι έχει και μια πιασάρικη μελωδική χορωδία. Το “BBCIV” αντιπροσωπεύει την ποιότητα στο σημερινό Hard Rock, περιέχει μερικά vintage φωνητικά και πιασάρικα τύμπανα, επίσης μερικά φανταστικά κιθαριστικά solo και εκπληκτικό πιάνο. Η απόδοση των Hughes, Bonham, Sherinian και Bonamassa είναι εκπληκτική και αξέχαστη όπως πάντα, ακούγονται σαν μια γροθιά. Το “BCCIV” δεν έχει χάσει ούτε στο ελάχιστο την παλιά και καλή ατμόσφαιρα που το συγκρότημα μας έδωσε στα προηγούμενα album του, αυτή η δισκογραφική δουλειά διατηρεί ανέπαφα όλες τις μουσικές ρίζες του group, με τον παλιό καλό ήχο, αυτή τη φορά είναι λίγο πιο μακριά από το Blues αλλά πολύ πιο κοντά στο Hard Rock. Οι Bonamassa και Hughes έχουν μοιραστοί το έργο της σύνθεσης, δίνοντας μας έτσι μια αρκετά εκλεκτική και πολύ προσωπική ατμόσφαιρα, που πραγματικά αναδεικνύει έναν σαφή αέρα και από Βoogie, όλα δένουν απόλυτα αριστοτεχνικά, άριστα εκτελούνται φυσικά και τα οργανικά μέρη.
Με λίγα λόγια, έχουμε κάποιες μουσικές εκπλήξεις, αλλά και πάλι σ’ ενα υψηλό εκτελεστικό επίπεδο, εδώ έχουμε να κάνουμε μ’ ένα καθαρά γνήσιο Hard Rock LP, που λάμπει με το δικό του αυτόφωτο φως από επαγγελματίες μουσικούς.
Τα highlights τραγούδια σίγουρα είναι τα έξης… “Over My Head”, “The Last Song for My Resting Place”, “Sway”, “The Cove”, “The Crow” και “Wanderlust”.
 
 
BCCIV: “Collide”, “Over My Head”, “The Last Song For My Resting Place”, “Sway”, “The Cove”, ‘The Crow”, ‘Wanderlust”, “Love Remains”, “Awake”, “When The Morning Comes”, “With You I Go”.
BLACK COUNTRY COMMUNION: Glenn Hughes – Vocals/ Bass, Joe Bonamassa – Vocals/ Guitar, Jason Bonham – Drums & Derek Sherinian – Keyboards.
 
 
Ηλίας Κωστόπουλος.
Επισήμανση: Η κριτική του album αυτού έγινε κατόπιν αγοράς του, σε φυσικό προϊόν (LP), έτσι ώστε να υποστηρίξουμε όχι μόνο το group αλλά και το Heavy Metal εν γένει, αν θέλουμε να μείνει ζωντανό και να μην πεθάνει.