Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 03:10:15

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

BULLET - "DUST TO GOLD" (2018)

 
Αυτό είναι αισίως το έκτο studio album των Hard Rockers από την Σουηδία και πραγματικά είναι σαν κλωνοποιημένοι παλιοί καλοί 80’s Accept, έχουν μια καλή πιτυρίδα στην αποθήκη της μουσική τους και μεταβαλλόμενο με τα σκληρά κιθαριστικά riff και το σκληρό Rock N’ Roll, τότε έχουμε το φετινό “Dust To Gold”.
Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία τραγουδιών εδώ, στην σκληρή αλλά απαραίτητη Heavy Metal φόρμουλα, δηλαδή γρήγορα riff, δυνατή κραυγή, καλό κιθαριστικό solo και επανάληψη.
Το “Dust To Gold”, έχει κάποια αξιοπρεπή κιθαριστικά Heavy Metal riffs σε αυτή τη συλλογή των τραγουδιών και δεν νομίζω ότι είναι και πολύ δύσκολο να σας αρέσουν οι Bullet, αφού ανήκουν σε αυτά τα μουσικά σύνολα που εδώ και χρόνια έχουν τον ίδιο ήχο και κάνουν την ίδια καλή Heavy Metal μουσική, τύπου NWOTHM. Όπως και στα άλλα δισκογραφικά έργα του group, έτσι κι όταν άκουσα το “Dust To Gold”, ένιωσα σαν να μην έχει περάσει ούτε μια μέρα από τα θρυλικά, ένδοξα, αλλά και μακρινά, νοσταλγικά 80’s. Ζούμε σ’ έναν κόσμο που η μουσική τώρα πια είναι κατά παραγγελία, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η ποιότητα αυξάνεται και ότι είναι καλή, πάντως τέτοια μουσικά σύνολα σαν τους Σουηδούς δεν κάνουν Hard Rock μουσική κατά παραγγελία, από την δισκογραφική τους εταιρεία. Μπορεί να μην βρίσκονται στην κορυφή του Metal, αλλά αυτό δεν έχει καμία μα καμία σημασία όταν πρόκειται ν’ ακούσεις καλή και ποιοτική σκληρή τύπου 80’s old-school μουσική. Αν είστε δηλαδή κλασικός και αμετανόητος οπαδός του 80’s old-school Heavy Metal και έχετε ακόμα μια αφίσα του Udo Dirkschneider στον τοίχο του υπνοδωματίου σας, ελέγξτε τους Bullet άμεσα, για τα screamy φωνητικά και τα μέγιστα Heavy Metal κιθαριστικά riff.
Ορισμένα συγκροτήματα κάνουν πολλά χρόνια για να καθιερώσουν το στυλ τους, στην περίπτωση όμως των Bullet, που ξεκίνησαν την πορεία τους το 2001 από την Black Lodge, μετά στην Nuclear Blast και τώρα στην SPV, με το “Dust To Gold” έχουν καθιερωθεί μέσα στα καλύτερα NWOTHM σχήματα με το έκτο τους studio LP. Το NWOTHM (New Wave Of Traditional Heavy Metal), είναι ένα νέο μουσικό ρεύμα, που αποτελείται από συγκροτήματα όπου τα μέλη τους προσπαθούν να αναβιώσουν το συναίσθημα και την ατμόσφαιρα του Heavy Metal της όμορφης αλλά και hard δεκαετίας του ’80, όπου τότε σχεδόν κάθε μήνα έβγαιναν μόνον μουσικά διαμάντια. Δεν θ’ ακούσετε κάτι λιγότερο ή κάτι περισσότερο από κλασικό 80’s Metal ήχο και μουσική, επικούς ρυθμούς, ενώ τα τραγούδια δεν είναι καθόλου άκαμπτα και επικεντρώνονται στην σκληρή Heavy σφυρηλάτηση, μουσική που παντρεύεται μέσα από τους AC/DC και τους Judas Priest, όσον αφορά την ηχητική σκληρή προσέγγιση.
Είναι δύσκολο να μην παρατηρήσετε τις όμορφες και σκληρές μελωδικές γραμμές από τον τραγουδιστή Hell Hofer, οι οποίες έχουν απορροφηθεί και μουσκέψει από το whiskey και διαρρέουν σε υλικό όπως τα τραγούδια “One More Round” και “Speed ​​And Attack”, με όλη τη στάση, τη μαγκιά και το θράσος που έχουν ο Brian Johnson, ο Udo Dirkschneider και ο Dan McCafferty. Ενώ τα τραγούδια “Rogue Solider” και “Screams In The Night”, είναι υποχρεωτικά για ατελείωτο headbanging, σ’ όλα τα ακροατήρια του κόσμου που μπορούν να πρωταγωνιστούν σ’ ένα αχαλίνωτο air-guitar. Όπως όμως και στο “Hollow Grounds” που αυξάνει επικίνδυνα τη ροή του αίματος στο σώμα. Το “Dust To Gold” ηχογραφήθηκε από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο του 2017 στα “Pama Studios” στο Torsås της Σουηδίας, οι Bullet χρησιμοποίησαν συνειδητά αναλογική ηχογράφηση και παραγωγή για να δώσουν στην μουσική τους έναν πιο ζεστό ήχο. Ξοδεύοντας πολύ περισσότερο χρόνο στο studio για το κάθε τραγούδι από ότι κάνουν συνήθως τα περισσότερα σημερινά σχήματα και έτσι έχουμε ως αποτέλεσμα ένα album, όπου το κάθε τραγούδι είναι σπουδαίο, χωρίς σχεδόν να υπάρχει κανένα fillers.
Οι Bullet είναι σε πολύ καλό δρόμο κι έχουν δημιουργήσει κάπως το δικό τους ήχο στον χώρο των καινούργιων Heavy Metal συγκροτημάτων, με 70’s Hard Rock αλλά και 80’s Metal ήχους. Αν σας αρέσει το παλιό και καλό υλικό των AC/DC, των Motörhead ή των Accept, τότε σίγουρα θα έλεγα ότι οι Bullet θα είναι το τέλειο μουσικό σύνολο για εσάς. Επενδύστε άφοβα.
 
DUST TO GOLD: “Speed And Attack”, “Ain't Enough”, “Rouge Soldier”, “Fuel The Fire”, “One More Round”, “Highway Love”, “Wildfire”, “Screams In The Night”, “Forever Rise”, “The Prophecy”, “Hollow Grounds”, “Dust To Gold”.
BULLET: Hell Hofer – Vocals, Hampus Klang – Guitar, Alex Lyrbo – Guitar, Gustav Hector – Bass & Gustav Hjortsjö – Drums.
 
Ηλίας Κωστόπουλος.
Επισήμανση: Η κριτική του album αυτού έγινε κατόπιν αγοράς του, σε φυσικό προϊόν (LP), έτσι ώστε να υποστηρίξουμε όχι μόνο το group αλλά και το Heavy Metal εν γένει, αν θέλουμε να μείνει ζωντανό και να μην πεθάνει.