Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 14:49:52

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

VISIGOTH - "CONQUEROR’S OATH" (2018)

 
Όταν ακούσαμε για πρώτη φορά τους Visigoth στο “The Revenant King” του 2015, ήταν πιθανότατα μια ευχάριστη έκπληξη και στην κυκλοφορία αυτή το πρώτο πράγμα που παρατηρήσαμε ήταν ο σκληρός Heavy Metal ήχος που είχαν.
Στην πραγματικότητα, το προηγούμενο αλλά κι αυτό το νέο δισκογραφικό έργο των Αμερικανών, είναι από τα καλύτερα και έξοχα παραδοσιακά Heavy Metal albums των τελευταίων ετών. Το “Conqueror's Oath” είναι μια συναρπαστική βόλτα για τους οπαδούς του σχήματος, αλλά και για όλους όσοι αρέσκονται στο λεγόμενο New Wave Of Traditional Heavy Metal, που είναι και αρκετά ευχάριστο ως άκουσμα. Πάντως, σε αυτό το νέο album, υπάρχει μια στροφή προς μικρότερα τραγούδια σε διάρκεια και αυτό οδηγεί σε μια έμφαση tempo, σε πιο ενεργητική μουσική και σε πιο πιασάρικες χορωδίες.
Το συγκρότημα εισήγαγε σκληρούς Hard Rockers στίχους και είναι αρκετά διασκεδαστικό όπως στο τραγούδι “Salt City”, ο ήχος είναι πιο το συναρπαστικό μέρος του LP, βοηθά επίσης και ο κλασικός 80’s Heavy Metal προσανατολισμός και διατηρούν έναν καθιερωμένο επικό ήχο και τόνο σε όλο το album. Πολλά από αυτά μπορούν να αποδοθούν στον ισχυρό βαρύτονο τραγουδιστή Jake Rogers, του οποίου η φωνή ταιριάζει τέλεια με την μουσική και τον ήχο των Visigoth, όπως σε τραγούδια όπως τα “Warrior Queen” και “Blades In The Night”, που τον καθιστά έναν υπολογίσιμο τραγουδιστή με παρόν αλλά και μέλλον. Ευτυχώς, που και το υπόλοιπο group το αγκαλιάζει όλο αυτό, καθώς οι Metal ρυθμοί παραμένουν σφιχτοί και οι κιθάρες συνεχίζουν να προσφέρουν μια φωτεινή, ζεστή ατμόσφαιρα που ταιριάζει με τα επαναλαμβανόμενα μουσικά μοτίβα του συγκροτήματος.
Το κλειδί για την επιτυχία αυτού του album, είναι ότι η πλειοψηφία των τραγουδιών είναι ταχύτερα και το συνεχές headbanging αφήνουν τόσο μα τόσο μεγάλη εντύπωση όσο θα έπρεπε. Ευτυχώς, κάθε τραγούδι εδώ έχει ένα ξεχωριστό θέμα και η έγκαιρη Heavy Metal 80’s παράδοση, δημιουργεί μια ισχυρή ορμή όπως στα 80’s, που αφήνει τον ακροατή όσο το δυνατόν πιο ευερέθιστο όσο μπορεί να μην αναπνέει πια από το ατελείωτο headbanging.
Το “Conqueror's Oath” είναι ένα album που δεν ενδιαφέρεται καθόλου μα καθόλου να ξεπεράσει τον προκάτοχο του (το αντίθετο μάλιστα), οπότε θα πορεύονται μαζί στο μέλλον. Η ισορροπία της διασκέδασης είναι σ’ ένα εξαιρετικό σημείο, καθώς η συσσώρευση των τραγουδιών είναι πολύ σοβαρή και αξιόλογη, ενώ η επική παράδοση κρατά τα τραγούδια αιχμηρά. Δεν έχω ανησυχίες για καμία πιθανή υπέρβαση αυτού του πονήματος, αλλά ο ενθουσιασμός μου παραμένει ο ίδιος με κάθε ακρόαση που κάνω, όπως ήταν και στο ντεμπούτο τους πριν από τρία χρόνια.
Το “Conqueror's Oath” είναι ήδη ένα από τα πρώτα υποψήφια δισκογραφικά έργα για το album της χρονιάς του 2018 και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βλέπω ότι θα παραμείνουν εκεί σίγουρα. μπορούσε να το ξεπεράσει.
Highlights τραγούδια είναι σίγουρα τα… “Steel Αnd Silver”, “Outlive Them All”, “Salt City” και “Blades in the Night”.
Οι Visigoth, μας δίνουν με τον καλύτερο τρόπο μια ελκυστική γεύση από το δυναμισμό τους, θα περιμένουμε μεγάλα πράγματα από αυτούς στο μέλλον. Δικαίως συγκαταλέγονται μέσα στα ελπιδοφόρα νέα σχήματα του New Wave of Traditional Heavy Metal.
Το Heavy Metal, για περισσότερα από 45 χρόνια είναι στο διεθνές μουσικό στερέωμα-προσκήνιο, έτσι λοιπόν αγαπητοί μου, προστίθενται συνέχεια και νέα σχήματα δίπλα στα παλιότερα. Η σκληρή μας μουσική πάντα έψαχνε, ψάχνει και θα ψάχνει για τους επομένους καλλιτέχνες που θα την αναζωογονήσουν μέσα από την μουσική τους. Αυτή είναι η μαγεία του να ακούς ξανά τη μουσική με την οποία ανδρώθηκες, από νέα συγκροτήματα. Τώρα που δυστυχώς όμως, χανόμαστε στο κυκεώνα νέων ηλίθιων ακουσμάτων, η οικειότητα και η απόλαυση της ακρόασης ενός παλιού αγαπημένου σκληρού ήχου, από νεαρούς Heavy Metal καλλιτέχνες, απλά δε συγκρίνεται. Όλα αυτά τα καινούργια συγκροτήματα που έχουν ακούσματα από το ένδοξο 80’s παρελθόν της σκληρής μουσικής μας, καθώς κοιτούν και πατούν πίσω στον κλασικό-γνήσιο ήχο, ενώ αναπαράγουν εκπληκτικά αυτό το εκρηκτικό μουσικό μοτίβο.
 
 
CONQUEROR’S OATH: “Steel And Silver”, “Warrior Queen”, “Outlive Them All”, “Hammerforged”, “Traitor's Gate”, “Salt City”, “Blades In The Night”, “The Conqueror's Oath”.
VISIGOTH: Jake Rogers – Vocals, Leeland Campana – Guitar, Jamison Palmer – Guitar, Matt Brotherton – Bass and Mikey T. – Drums.
 
Ηλίας Κωστόπουλος.
Επισήμανση: Η κριτική του album αυτού έγινε κατόπιν αγοράς του, σε φυσικό προϊόν (LP), έτσι ώστε να υποστηρίξουμε όχι μόνο το group αλλά και το Heavy Metal εν γένει, αν θέλουμε να μείνει ζωντανό και να μην πεθάνει.