Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 00:06:20

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

NIGHT RANGER - "DON’T LET UP" (2017)

 
Αποκτώντας μαζική δημοσιότητα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 στο Hard Rock, οι Night Ranger διακρίθηκαν ως κάτι διαφορετικό στο χώρο. Ξεκίνησαν γρήγορα και τα albums στα 80’s ακολούθησαν μια χρυσή πορεία, δυστυχώς, όταν άλλαξε το σκηνικό στο Hard Rock, το group χωρίστηκε στα τέλη των 80’s. Ευτυχώς, το συγκρότημα μεταρρυθμίστηκε αργότερα στην δεκαετία του ’90 και δεν κοίταξε πίσω ξανά από τότε. Η μουσική του παλιού καλού κλασικού Hard Rock ήχου είναι και πάλι πίσω, το group έχει μια μακρά και παραγωγική 35ετή καριέρα, με μερικά από τα μεγαλύτερα κλασικά Hard Rock τραγούδια. Ναι, οι Night Ranger βέβαια είναι από τους διασημότερους Hard Rockers της σκηνής του San Franciscan κι έχουν πουλήσει πάνω από 17 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο.
Πάντα οι Night Ranger ήταν πολυάσχολοι ως μουσικοί, έκαναν διάφορα μουσικά project αλλά κοίταζαν και το συγκρότημα το ίδιο, η νέα μουσική ήρθε με το άψογο album του 2014 το “High Road”, καθώς αυτή η τάση για τη νοσταλγία του παλιού καλού Hard Rock έφερε νέους οπαδούς.
Τώρα, επιστρέφουν με το τελευταίο τους studio album το “Don’t  Let Up”, που σηματοδοτεί τον δωδέκατο δίσκο τους και εγγυάται ότι θα ικανοποιήσει όλους τους fans των 80’s και όχι μόνο, που πεινούν για καλό και μελωδικό Hard Rock αξιώσεων. Πραγματικά ένα καλό album με πολλά και δυνατά τραγούδια. Όλα αυτά που γνωρίζατε για το σχήμα εξακολουθούν να υπάρχουν, παίζουν ένα χρυσό σκληρό Rock με τον παλιό τρόπο, δεν υπάρχουν καθόλου σύγχρονες επιρροές, απλώς κλωτσούν το Hard Rock όπως πρέπει να είναι.
Οι Night Ranger ξέρουν καλά τι κάνουν, δεν ζητούν συγνώμη για το ότι είναι κάπως μουσικά και ηχητικά ρετρό, ούτε θα έπρεπε. Ωστόσο, μέσα από όλα αυτά καταφέρνουν να ξεφύγουν και να πάνε μπροστά, τα τραγούδια που προσφέρονται στο “Don’t Let Up” θα τραβήξουν την προσοχή του καλού Hard Rock ακροατή και θα τον οδηγήσουν σ’ ένα μονοπάτι για καλοκαιρινές Rock ‘N’ Roll νύχτες. Μια μεγάλη συνέχεια με το album “High Road”. Αυτή ήταν μια από τις πιο αναμενόμενες κυκλοφορίες του 2017, για μένα προσωπικά.
Εδώ είμαστε τώρα, με το 12ο album και εξακολουθούν να είναι τόσο ισχυροί από ποτέ, εισάγοντας το Hard Rock είδος σε νέες γενιές και προσθέτοντας όλο και περισσότερους οπαδούς στο συνεχώς αυξανόμενο παγκόσμιο fan-base τους. Οι Night Ranger επιστρέφουν με πρωταγωνιστές τους Blades, Keagy και Gillis, το νέο τους δισκογραφικό έργο είναι συναρπαστικό, θετικό και γενικότερα ένα από τα πιο τέλεια που άκουσα μέσα στο 2017.
Το “Don’t Let Up” ως δίσκος είναι πολύ πιο πέρα ​​από την ετικέτα της «νοσταλγίας» που φέρνει, είναι μια αναμφισβήτητη απόδειξη ότι τα παιδιά εξακολουθούν να γράφουν ακόμη καλή μουσική και έχουν πολλά τραγούδια για να το αποδείξουν αυτό. Το καλύτερο πράγμα στο album είναι η φυσική ροή του track list, τα τραγούδια είναι ευχάριστα συνδεδεμένα μεταξύ τους και το καθένα δημιουργεί τη διάθεση για μια διεγερτική, μελωδική Hard Rock αύρα στον δίσκο.
Αρχικά, ακούστε ένα ξεχωριστό τραγούδι το “Someway Someway”, μαζί με τo “Truth”, αλλά και το ομότιτλο “Don't Let Up”, καθώς και το “We Can Work It Out”.
Το “Run Out Of Time” είναι ένα από τα αγαπημένα, πιασάρικα γοητευτικό τα κιθαριστικά riffs και τα βροντερά τύμπανα κάνουν τη διαφορά, αλλά και η μπαλάντα “Nothing Left Of Yesterday” που κλείνει τον δίσκο είναι μοναδική.
Οι Blades και Kelly με ελαφρώς πιο απαισιόδοξο τρόπο, παρουσιάζουν με έμπειρο τρόπο τα φωνητικά τους χαρίσματα, ενώ οι κιθάρες παρέχουν συναρπαστικά στρώματα μελωδίας για να προσελκύσουν τους παλιούς, αλλά και τους νέους ακροατές.
Οι Night Ranger προχωρώντας προς τα εμπρός, έκαναν (κατά την προσωπική μου εκτίμηση), ένα δίσκο σαν σε όνειρο από τα θρυλικά 80’s.
Να υπενθυμίσω μόνον εν συντομία ότι ο Jack Blades έχει παίξει με τους Damn Yankees, ο Brad Gillis με τους Ozzy Osbourme, Vicious Rumors, ενώ ήταν μαζί στα 70’s στους Rubicon. Φυσικά έχουν κυκλοφορήσει και προσωπικές δισκογραφικές δουλειές.   
 
 
DON’T LET UP: “Somehow Someway”, “Running Out Of Time”, “Truth”, “Day And Night”, “Don't Let Up”, “(Won't Be Your) Fool Again”, “Say What You Want”, “We Can Work It Out”, “Comfort Me”, “Jamie”, “Nothing Left Of Yesterday”.
NIGHT RANGER: Jack Blades – Vocals/ Bass, Kelly Keagy – Vocals/ Drums, Brad Gillis – Guitar, Keri Kelli – Drums and Eric Levy – Keyboards.
 
 
Κριτική: Ηλίας Κωστόπουλος.
Επισήμανση: Η κριτική του album αυτού έγινε κατόπιν αγοράς του, σε φυσικό προϊόν (LP), έτσι ώστε να υποστηρίξουμε όχι μόνο το group αλλά και το Hard Rock/ HeavyMetal εν γένει, αν θέλουμε να μείνει ζωντανό και να μην πεθάνει.