Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 12:47:10

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

PLACE VENDOME - "CLOSE TO THE SUN" (2017)

 
Η ιδέα του να δημιουργηθεί αυτό το μουσικό σύνολο, ήταν αν δεν κάνω λάθος από τον ιδιοκτήτη της Frontiers Records το 2005 (Serafino Perugino), έτσι κάλεσε μερικούς μουσικούς για να παίξουν έναν Hard Rock/ AOR ήχο.
Τα super-group στο Metal δεν είναι κάτι το καινούργιο, από τη δεκαετία του ’60 πολλά σχήματα εμφανίστηκαν, τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά… Από τότε, εμφανίστηκε ένας αμέτρητος αριθμός από super-group, μερικά από αυτά είναι πραγματικά εξαιρετικά, καθιστώντας τη μουσική που κάνουν ένα υψηλό επίπεδο.
Έτσι και το όνομα των Place Vendome μπορεί να χωρέσει σε αυτό το είδος των  συγκροτημάτων, επειδή τα album τους είναι πραγματικά πολύ ωραία και πραγματικά εξαιρετικά, όπως είναι και το νέο τους αυτό δισκογραφικό έργο.
Όπως όλοι γνωρίζετε δεν είναι κάτι το εντελώς καινούργιο, αλλά είναι εξαιρετική η ευκαιρία ν’ ακούσεις τον Michael Kiske (Helloween, Unisonic) να τραγουδά και πάλι καυτό Hard Rock/ Metal. Μαζί του είναι οι Dirk Bruinenberg (Elegy) και Dennis Ward (Pink Cream 69, Unisonic), που κάνουν κάτι διαφορετικό από την συνήθη μουσική που μας έχουν παρουσιάσει, αυτοί οι τύποι είναι ταλαντούχοι μουσικοί που παρά τα διαφορετικά δισκογραφικά έργα που έχουν κάνει κατά καιρούς, εδώ ταιριάζουν απόλυτα.
Στο “Close To The Sun” έχουν και κάποιους μουσικούς ως guest επισκέπτες που κάνουν πολύ καλές κιθαριστικές συνεισφορές, θα δούμε παρακάτω ποιοι είναι αυτοί οι δεξιοτέχνες κιθαρίστες.
Πιστεύω ότι το “Close To The Sun” είναι ένα σπουδαίο album, η μουσική, η παραγωγή είναι για άλλη μια φορά σπουδαία η δουλειά, η ποιότητα του ήχου είναι εκπληκτική. Με αυτό το απαραίτητο heavy βάρος, οι μελωδίες είναι επίσης εξαιρετικές εστιάζοντας στη μελωδική και προσιτή πλευρά του μουσικού τους καλού και ποιοτικού Hard Rock έργου.
Έτσι συνεχίζουν να κάνουν δίσκους και είναι ακόμα εδώ, με το νέο τέταρτο studio album τους, στην ίδια μελωδική και κλασική μορφή του Hard Rock αλλά και με μερικές επιρροές από AOR. Τέταρτη δισκογραφική δουλειά και πάλι είναι σε καλό επίπεδο, η μαγεία και η λαμπρότητα συνεχίζετε, όπως ανέφερα ο Kiske επιστρέφει στην πρώτη γραμμή, άψογος με συμμετοχή στην όλη ανάπτυξη της μουσικής ιδέας του group. Όλο το album κινείται σε παρόμοιες μουσικές πορείες με τα προηγούμενα studio album, δηλαδή Heavy/ Hard και με πολύ μελωδικό AOR προφίλ κατά καιρούς. Και πάλι, όλες οι τεχνικές εργασίες ρυθμικές κιθάρες και μπάσο όλα σε υψηλό επίπεδο, ο δίσκος λειτουργεί με φερεγγυότητα, χωρίς μεγάλες απογοητεύσεις.
Με λίγα λόγια, το “Close To The Sun” είναι ένα album που έχει όλα τα καλά συστατικά να έχουν πέσει στο τραπέζι, χωρίς να είναι ιδιαιτέρα ή εξαιρετικά περίπλοκο δεν έχει κανενα κακό ηχητικό αποτέλεσμα.
Οι καλύτερες στιγμές είναι οι εξαιρετικές μελωδικές γραμμές των τραγουδιών… “Close To The Sun”, “Welcome To The Edge” (πρέπει να πω ότι ο Michael Kiske και ο εκπληκτικός τραγουδιστής;), το “Hereafter”, το “Falling Star”, το “Yesterday Is Gone” και το “Distant Skies”.
Οι guest musicians που εμφανίζονται στις κιθάρες είναι οι εξής… Gus G (Firewind, Ozzy Osbourne) solo στο “Light Before The Dark”, ο Kai Hansen (Helloween, Gamma Ray, Unisonic) solo στο “Riding The Ghost” και “Across The Times”, Magnus Karlsson (Primal Fear) solo στο “Falling Star”. Επίσης, έχουμε τον Mandy Meyer (Krokus, Asia, Unisonic) solo στο “Helen”, τον Alfred Koffler (Pink Cream 69) solo στο “Welcome To The Edge”, τον Simone Mularoni (DGM) solo στο “Hereafter” και τέλος, τον Michael Klein solo στα “Strong”, “Breathing”, “Yesterday Is Gone” και “Distant Skies”.
 

CLOSE TO THE SUN: “Close To The Sun”, “Welcome To The Edge”, “Hereafter”, “Strong”, “Across The Times”, “Riding The Ghost”, “Light Before The Dark”, “Falling Star”, “Breathing”, “Yesterday Is Gone”, “Helen”, “Distant Skies”.
PLACE VENDOME: Michael Kiske – Vocals, Dennis Ward – Bass, Günter Werno – Keyboards and Dirk Bruinenberg – Drums.
 
 
Κριτική: Ηλίας Κωστόπουλος.
Επισήμανση: Η κριτική του album αυτού έγινε κατόπιν αγοράς του, σε φυσικό προϊόν (LP), έτσι ώστε να υποστηρίξουμε όχι μόνο το group αλλά και το Hard Rock/ HeavyMetal εν γένει, αν θέλουμε να μείνει ζωντανό και να μην πεθάνει.