Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 14:25:45
NOELY RAΥN
ESCAPE FROM YESTERDAY
(2016)
 
 
Tα τελευταία 10-15 χρόνια το κλασικό Hard Rock τείνει να ξεχαστεί από μερίδα του μουσικού κοινού, θα ήταν λοιπόν ατόπημα αν δεν υποστηρίζαμε την καλή Hard Rock σκηνή της χώρας μας, που είναι τόσο ποιοτική αλλά και τόσο υποτιμημένη. Έτσι λοιπόν, σας παρουσιάζουμε ένα σχήμα που κινείτε στα μονοπάτια του AOR/ Melodic Rock/ Hard Rock, ναι… υπάρχει αυτό το είδος στη χώρα μας, φίλοι μου. Έτσι ώστε να σας δώσουμε την ευκαιρία να τους ακούσετε.
Χαίρομαι πολύ όταν ακούω σχήματα που αδιαφορώντας για τις μόδες και τις τάσεις της εκάστoτε εποχής, συνεχίζουν να προσφέρουν Hard Rock/ AOR μελωδίες με πίστη σε αυτό που αγάπησαν και ακόμη αγαπούν. Ελληνικό μελωδικό Hard Rock/ AOR; Ναι κυρίες και κύριοι… κι όμως υπάρχει… όλοι εσείς που ακούτε AOR/ Melodic Rock μπορείτε να είστε υπερήφανοι ότι δεν υπάρχει μόνο ένα συγκρότημα στη χώρα μας, που παίζει μελωδικά, όμορφα τραγούδια. Υπάρχουν τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα σχήματα που υπηρετούν ένα ήχο που δυστυχώς χλευάστηκε και πολεμήθηκε κατά καιρούς όσο τίποτα άλλο, στην Ελλάδα του death και του black Metal.
Το “Escape From Yesterday”, είναι το ντεμπούτο album από τους Αθηναίους Noely Rayn, ένα group που ιδρύθηκε μετά από τους Remember Lizzy, (tribute band στους Thin Lizzy), όπως μπορείτε να φανταστείτε, η μουσική τους είναι έντονα επηρεασμένη από το θρυλικό Ιρλανδικό συγκρότημα, αλλά τα παιδιά προσθέτουν και τη δική τους μουσική πινελιά.
Τα τραγούδια είναι κατασκευασμένα γύρω από ένα μοτίβο διπλής κιθάρας όπως των Thin Lizzy, αλλά με την προσθήκη πιο μελωδικών φωνητικών και πινελιές από AOR. Ενώ σημαντική επιρροή είναι και ο ήχος των Gary Moore, Whitesnake, Rory Gallagher, Toto.
Πολύ σημαντικό ρόλο στην καλή ακρόαση του album, έχει και η τέλεια ολοκάθαρη παραγωγή του, που καμία σχέση δεν έχει με τις άλλες Ελληνικές μπουκωμένες, μουντές, επίπεδες παραγωγές των τελευταίων ετών.
Ναι φίλοι μου, οι Noely Rayn είναι ένα Ελληνικό συγκρότημα με δική του μουσική ταυτότητα. Η καθαρή παραγωγή και τα όμορφα τραγούδια, μας ταξιδεύουν σε άλλη εποχή, ας πούμε στα 80’s ή στα early 90’s, πριν ακόμη αλωθεί η αγαπημένη μουσική μας από την λαίλαπα των ρευμάτων. Πάλι καλά να λέμε, που βγαίνουν όλο και περισσότερα νέα συγκροτήματα με 80’s ήχο… σήμερα που το Metal έχει (δυστυχώς) διαβρωθεί και σαπίσει από τις μόδες, αλλά και τις ηλίθιες επιρροές.
Συνολικά έχουμε ένα ποιοτικό και αρκετά καλό μελωδικό AOR album, που μπορεί άνετα να συγκριθεί με τα αντίστοιχα (ξένα) του είδους, ενώ πιστεύω ακράδαντα πως δεν θα αφήσει αδιάφορο κανένα οπαδό του AOR. Θέλω να ελπίζω και πιστεύω πως οι Noely Rayn, αφού ανήκουν στο πιο γνωστό record label του είδους (Perris Records), να μπορέσουν και μακάρι να κάνουν και διεθνή καριέρα.
Η γνώμη μου είναι πως αν θέλετε να στηρίξετε έμπρακτα την πολύπαθη Ελληνική σκηνή, πρέπει να πάρετε το CD τους, σε φυσικό προϊόν… για να το ακούσετε καλύτερα. Η μουσική μας δεν είναι το ανώδυνο παιχνιδάκι το οποίο διασκεδάζει διάφορους εκεί έξω, μην την αντιμετωπίζετε με μερικά κλικ στο ποντίκι του υπολογιστή, που θα σας γεμίσουν με αέρα κοπανιστό.
Πιστεύω πως όλα τα τραγούδια τους θα σας γοητεύσουν και τα ρεφρέν θα σας κολλήσουν στο μυαλό, αν φυσικά είστε οπαδός του συγκεκριμένου μουσικού μελωδικού είδους.
Τα τραγούδια που ξεχώρισα αμέσως από το “Escape From Yesterday”, ήταν τα εξής… “Dazzling Eyes”, “Laocha”, “I Wanna Run”, “”Walking On The Edge”, “Best Things” και “Borders Of Love”.
 
 
ESCAPE FROM YESTERDAY: “Walking On The Edge”, “Borders Of Love”, “Dazzling Eyes”, “I Wanna Run”, “Oceans Of Sorrow”, “Remember Our Midnight”, “Painted Sky”, “Best Things”, “Sins”, “Laochra”.
NOELY RAYN: Michael Dandoulakis – Vocals, Panos Papapetros – Guitars, Johnny Sinnis – Guitars, Nikos Papadopoulos – Bass and Akis Gavalas – Drums.
 
 
Ηλίας Κωστόπουλος.
Επισήμανση: Η κριτική του album αυτού έγινε κατόπιν αγοράς του, σε φυσικό προϊόν (CD), έτσι ώστε να στηρίξουμε το group.
 
 
Υ.Γ.
Εδώ επίσης μπορείτε να διαβάσετε την συνέντευξη που μας παραχώρησε ευγενικά ο ένας κιθαρίστας των Noely Rayn, Πάνος Παπαπέτρος.
http://www.southernrock.gr/index.php/interviews/other/9859-noely-rayn
 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

No any anniversary today

flashback

Φιλικά sites

Facebook