Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 20:37:27

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

GhostDance the Band-“Dead Around” (review)

Οι Ghostdance the band είναι ένα hard rock συγκρότημα που ιδρύθηκε στα τέλη του 2011 στην Άρτα.Τα παιδιά μουσικά κινούνται στο χώρο του hard rock-blues rock με southern και rock n roll στοιχεία.
Το "Dead Around" αποτελεί τον 2ο δίσκο τους που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες (το 2012 κυκλοφόρησαν και το ep "Little Man"). Η ηχογράφηση, μίξη και mastering έγιναν στο στούντιο Vision of Sound στα Ιωάννινα από τον Θωμά Νάστο.
Το άλμπουμ ξεκινά με ένα bluesy ακουστικό intro που σε «φτιάχνει» κατάλληλα και ακολουθούν τα 2 κατ' εμέ hits του δίσκου "Dead Around" και "Johnny the Dog".
Up tempo κομμάτια και τα δύο,ωραίες κιθάρες και «τραχειά» φωνητικά.
Συνέχεια σε blues μονοπάτια με το "Bad Luck" (που αποτελεί και το προσωπικό μου αγαπημένο) ενώ το "Last Drive" που ακολουθεί έχει σαφώς rock n roll στοιχεία και είναι αφιερωμένο «στη μεγαλύτερη Rock n'Roll μπάντα της Ελλάδας, "The Last Drive"» όπως δηλώνουν και οι ίδιοι.
Και κάπως έτσι φτάνεις στη μέση του δίσκου χωρίς καν να το καταλάβεις!Η μικρή συνολική διάρκεια για μένα αποτελεί θετικό στοιχείο διότι τα κομμάτια κυλούν σαν σφηνάκια και σε κάνει στο τέλος να ζητήσεις και άλλο.
Το "Riding Free" έχει riff-άρα ενώ στο "Tatoo" που κινούνται σε πιο mid tempo southern κλίμα οι μπαγάσες κάνουν θαύματα.
Πιο επιθετική συνέχεια με το Motorhead-ικό "Start the Engines" και το "Two Wolves" ενώ ο δίσκος κλείνει με το southern "Son of the Undertaker" και σε αποχαιρετούν με τον καλύτερο τρόπο.
Προσωπικά απόλαυσα όλα τα κομμάτια και συνιστώ σε όλους τους φίλους του είδους να τους τσεκάρουν άμεσα.Go on guys!
Αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως μόλις κυκλοφόρησε και video clip για το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=5gMf4DUffCo

 

Οι GhostDance the Band είναι οι:

Γιάννης Σιδεράκης: φωνή
Στάθης Κρίκας: κιθάρα
Μάκης Φελέκης: κιθάρα
Γιώργος Χαρίτος: μπάσο
Λεωνίδας Αθανασίου: τύμπανα

"Dead Around" tracklist
1.Intro
2.Dead Around
3.Johnny The Dog
4.Bad Luck
5.The Last Drive
6.Riding Free
7.Tattoo
8.Start The Engines
9.Two Wolves
10.Son Of The undertaker

Για το SouthernRock.gr Δημήτρης Μουργελάς