Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 02:33:38

BLUES ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Small Blues Trap - "Time Tricks" (review)

smallbldownload

Small blues trap...μικρή μπλουζ παγίδα...μια τόσο γλυκιά παγίδα γεμάτη με το μέλι των μπλουζ...σε τραβάει και τσουπ!!!Αυτό ήταν,παει...ΚΟΛΛΗΣΕΣ!!!

Με έντεκα χρόνια παρουσίας στη σκηνή των μπλουζ και τέσσερα άλμπουμ οι Παύλος Καραπιπέρης,φωνή, φυσαρμόνικα, ρυθμική & resonator κιθάρα, κρουστά, Παναγιώτης Δάρας στη ρυθμική & lead κιθάρα, βιολί, φωνή, κρουστά και Λευτέρης Μπέσιος στο μπάσο στήνουν για άλλη μια φορά την εξαίσια παγίδα τους που ονομάζεται Time Tricks στην οποία πέφτουμε με μεγάλη χαρά και προθυμία.

Απολαυστικά τραγούδια που δείχνουν ότι η μπάντα τούτη αγαπά τα μπλουζ αλλά έχει επηρεαστεί κι από άλλα μουσικά ιδιώματα.

Η καινούργια δισκογραφική δουλειά τους καταφέρνει να μας μεταφέρει σε άλλη χώρα...σε ένα σκηνικό ερήμου που η ζέστη κυριαρχεί κι ο χρόνος κυλά αργά.
Το άλμπουμ ξεκινάει με το Gambling...όπου ο τζογαδόρος μας έχει μαζί του ακόμα κι έναν lodestone που προσελκύει το χρήμα κι ελπίζει τούτη τη φορά η τύχη να του χαμογελάσει κι η ζωή του να αλλάξει.Αργός και υπνωτικός ο ρυθμός σε βάζει στη θέση του gambler μας...νιώθεις την αγωνία για τη σωστή ζαριά, το κατάλληλο φύλλο...για το πόσο ολόκληρη η ζωή του εξαρτάται από το σωστό ποντάρισμα.

Κι αυτό το μικρό τραγουδάκι που ακολουθεί...μικρό μόνο στον τίτλο.Με μια μελωδία που ευχαριστεί την ψυχή και κιθάρες που κεντάνε.This little tune λέγεται και δεν είναι ούτε σκιά ούτε μπουκέτο όπως λένε και οι στίχοι...μόνο μια προσπάθεια να ευχαριστήσει την ψυχή των ακροατών...προσπάθεια τόσο επιτυχημένη που άθελα ξεφεύγει ένα...άφεριμ!

Καθαρόαιμο μπλουζ το τρίτο τραγούδι...τα κόλπα του χρόνου...σε φέρνουν πίσω και σε κάνουν να γυρνοβολάς χωρίς σκοπό χωρίς προορισμό...ανατριχιαστική η φυσαρμόνικα...σα να βλέπω το σαρκαστικό χαμόγελο του χρόνου να μου υπενθυμίζει ότι αυτά που ΝΟΜΙΖΑ ότι άφησα πίσω είναι εδώ μπροστά μου...αυτή η κιθάρα!!!Σε κάνει να χάνεσαι όλο και πιο πολύ στην απέλπιδα προσπάθεια να επιστρέψεις στο παρόν και να συνεχίσεις.

Γρήγορος ρυθμός στο I wish I could fly και ναι...πάντα ήθελα να μπορέσω να πετάξω και μόλις βρήκα τον τρόπο!!!Ο ρυθμός του τραγουδιού δίνει φτερά,ακίνητος δε μένεις και σας διαβεβαιώ είναι εξαιρετικά δύσκολο να πληκτρολογείς...χορεύοντας!!!Αρκούντως ανεβαστικό,αυτό που χρειαζόταν μετά το time tricks και τη βαθιά μελαγχολία του.

Και ξαφνικά όλα βάφονται...ΚΟΚΚΙΝΑ!!!Μια περίεργη κόκκινη απόχρωση...γεμάτη σκόνη της ερήμου...κι ένα ποτάμι σκέψεων μέσα στο κεφάλι...είναι η κουνιστή καρέκλα στη βεράντα ο ήχος που ακούγεται στο βάθος ή ο κροταλίας που σέρνεται στην καυτή άμμο;Εικόνες από την άγρια Δύση,σκέψεις και συναισθήματα που ξεπετάγονται υπό την καθοδήγηση των μουσικών που απαρτίζουν τους small blues trap...

Φτιάχνω άλλο ένα ποτό και φοράω τα παπούτσια μου...I'm leaving this town baby...αρκετά με τα χαμένα όνειρα,λεω να πάω να βρω ένα μέρος που θα κάνω πάλι όνειρα και θα τα κάνω αληθινά...έλα μαζί μου αν θες...πώς να αντισταθείς ακούγοντας αυτό το τραγούδι...δε θες πολύ να ετοιμάσεις βαλίτσα...ο προορισμός δεν έχει καμία σημασία...το μόνο που μετράει είναι η ελπίδα να ξαναρχίσεις.

Στο τελευταίο κομμάτι έχουμε μια...υπέροχη έκπληξη.Ο Τζέσε Τζέημς ανασταίνεται και επιστρέφει σπίτι για να τακτοποιήσει κάτι δουλειές που άφησε στη μέση...κάποια απλήρωτα χρέη γιατί ο Τζεσε δεν είναι τύπος που την κάνει με ελαφρά ξεχνώντας.

Δεν έχω παραισθήσεις...διατηρώ τα λογικά μου ακέραια προς το παρόν.Ετσι λέγεται το τραγούδι που κλείνει το άλμπουμ των Small Blues Trap...Resurrected Jesse James Returns Back Home -From The Land Of The Dead- To Take Care Of Unpaid Matters!!!

Aυτό ακριβώς που λεει το τραγουδι...το βλεπεις να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια σου.Ο Τζέσε επιστρέφει σπίτι του...λίγο κουρασμένος στην αρχή,γρήγορα όμως βρίσκει το βήμα του κι επιταχύνει...ο προδότης Robert Ford δεν πήρε την αμοιβή του άλλωστε ποτέ...κάτι ψιχουλάκια μόνο...τα πολλά τα πήραν οι σερίφηδες...όμως δεν ανησυχεί...έχει χρόνο πια για να πληρώσει τον καθένα με το νόμισμα που του αξίζει...

Ο ήχος των Small Blues Trap γεμίζει το μυαλό εικόνες...το γκρουπ από τη Φθιώτιδα σε στέλνει ταξίδι στη Δύση,σε βάζει σε σκέψεις,σε οδηγεί σε περισυλλογή...γλυκαίνει την ψυχή με τις μουσικές του...βοηθά τα θηρία να ησυχάσουν...αφού τα ταρακουνήσει πρώτα ελαφρώς...

Καθίστε αναπαυτικά στην πολυθρόνα...στη βεράντα κατά προτιμηση.Βαλτε ένα ποτό κι ανάψτε ένα τσιγάρο...αφεθείτε...τα παιδιά ξέρουν πολύ κάλα πού και πώς να σας οδηγήσουν...θα περάσετε ΠΑΡΑ πολύ καλά...ίσως και να βρείτε την απάντηση στα μακροχρόνια ερωτήματα που σας βασανίζουν...μη σας τρομάξει ο Τζεσε...καμιά δουλειά δε μένει στη μέση κι αυτό σίγουρα θα σας το δείξουν οι Small Blues Trap που οδεύουν στην καταξίωση...έχουμε πολλά ταξίδια να κάνουμε μαζι...

Track list
1.Gamblin’
2.This Little Tune
3.Time Tricks
4.I Wish I Could Fly
5.A Strange Shade Of Red
6.I ’m Leavin’ This Town

Eυα Ζευγουλά για το SouthernRock.gr