Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 09:28:23

BLUES ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

The Picturebooks-"Imaginary Horse" (review)

Τους Picturebooks τους ανακάλυψα πρόσφατα εντελώς τυχαία και μπορώ να πω πως με τα πρώτα ακούσματα μου άφησαν μια πολύ θετική εντύπωση.Το "Imaginary Horse" είναι το τελευταίο άλμπουμ της μπάντας και για όσουςθέλουν να τους γνωρίσουν μέσω αυτής της κυκλοφορίας τα πράγματα έχουν ως εξής:

Σε γενικές γραμμές μουσικά κινούνται στο ύφος συγκροτημάτων όπως οι Rival Sons και οι Black Keys.Garage rock,classic rock & blues στοιχεία μπλέκονται πετυχημένα και αποτελούν τη βάση των κομματιών τους.H μπάντα κατάγεται από τη Γερμανία αλλά ο ήχος τους θυμίζει καθαρά Αμερικανική Δύση.Το άλμπουμ μπορεί να γίνει το soundtrack των τεμπέλικων καλοκαιρινών ημερών σου,πίνοντας μπύρα στο μπαλκόνι του σπιτιού σου.

Οι κιθάρες σε όλο το δίσκο έχουν ένα "παχύ" ήχο,τα τύμπανα είναι παιγμένα με μεγάλη ένταση-Bonham style,ενώ η χρήση reverb δίνει τέτοια αίσθηση-σχεδόν σαν να χρησιμοποιείται ένα έξτρα όργανο.(Στο σημείο αυτό να επισημάνω πως η μπάντα αποτελείται απο 2(!) μόνο μέλη,τους:Fynn Claus Grabke - φωνή, κιθάρα & Philipp Mirtschink - Drums).

Η φωνή άκρως κατάλληλη για τέτοιου είδους υλικό-υλικό που στο σύνολο του κινείται σε απλές ροκ φόρμες και παρά το σκοτεινό οριμένες φορές vibe καταφέρνει εν τέλει να ανεβάσει τη διάθεση του ακροατή(όπως για παράδειγμα το "Your kisses burn like fire").

To στοιχείο που τους διαφοροποιεί από άλλες μπάντες του είδους είναι το γεγονός πως διοχετεύουν σε blues rock φόρμες ένα punk attitude που δίνει στα τραγούδια ιδιαίτερη ένταση( "The Rabbit and the Wolf").

Στιχουργικά φαίνεται πως είναι επηρεασμένοι από την πειροδεία τους στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και από κλασσικά all time θέματα όπως η ελευθερία και η αγάπη.

Αυτή η μπάντα δείχνει να ξεφύτρωσε από το πουθενά και έχει ήδη δημιουργήσει αρκετό ντόρο γύρω από το όνομα της.Χαρακτηριστικό είναι πως έχουν ήδη κανονισμένη μίνι περιοδεία με τους Turbonegro και θεωρώ σίγουρο πως θα αρχίσουν να απασχολούν ολοένα και μεγαλύτερη μερίδα κόσμου.

Όπως διάβασα και σε ένα εύστοχο σχόλιο "οι Picturebooks είναι σαν να μεγάλωναν οι Black Keys ακούγοντας Black Sabbath και να μην είχαν αρχίσει φιλίες με το Johnny Depp".

Αν όλα τα παραπάνω ιντρίγκαραν έστω και λίγο το ενδιαφέρον σας για τo συγκρότημα δώστε μια ευκαιρία στο "Imaginary Horse".

Tracklist:

1.Imaginary Horse

2.Your kisses burn like fire

3.PCH Diamond

4.1000 years of doing nothing

5.E.L.I.Z.A.B.E.T.H

6.The rabbit and the wolf

7.Learn it the hard way

8.These bridges i must burn

9.Fever

10.All of my life

11.Hail these words

12.Woman (Tears of gold)

13.Make it last

Για το SouthernRock.gr Δημήτρης Μουργελάς