Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 22:22:22

BLUES ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Gary Moore – “Live At Bush Hall 2007” (review)

Η αλήθεια είναι πως πλέον τα live albums έχουν χάσει την «αίγλη» που είχαν στο παρελθόν καθώς με την εύκολη πρόσβαση στο διαδίκτυο όλοι μπορούν να θαυμάσουν τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη ή συγκρότημα σε live περιβάλλον από τα σχετικά βιντεάκια που κυκλοφορούν. Προσεγμένες κυκλοφορίες όμως όπως αυτή της live εμφάνισης του τεράστιου Gary Moore στο Bush Hall στο Λονδίνο σίγουρα αξίζουν τον οβολό σας.Μάλιστα τέτοιες κυκλοφορίες αποκτούν και ιδιαίτερη αξία για όσους δεν μπόρεσαν να τον ακούσουν ζωντανά ποτέ και έχουν τώρα την ευκαιρία να πάρουν μία γεύση μέσα από το άλμπουμ «Live at the Bush Hall 2007».

Πίσω στο 2007 λοιπόν ο Gary Moore είχε κυκλοφορήσει τον δίσκο "Close as you get" και σε συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό Planet Rock οργάνωσαν μια ιδιαίτερη συναυλία στο σχετικά μικρό (400 ατόμων) Bush Hall στο Λονδίνο με σκοπό να πραγματοποιηθεί μια βραδιά όπου οι θεατές θα βρεθούν σε ένα μικρό ζεστό περιβάλλον με τον θρύλο των blues.
Ένα καινούριο άλμπουμ στην πλάτη (παίχτηκαν ζωντανά 7 τραγούδια του),3 πανάξιοι συμπαραστάτες ( Brian Downey -drums, Pete Rees-μπάσο, Vic Martin-keyboards) και μια απαραίτητη δόση από τα κλασσικά ("Don't believe a word", "Still got the blues") μετέτρεψαν μια συναυλία σε εμπειρία ζωής για τους παρευρισκόμενους.
Και το αποτέλεσμα που φτάνει στα αυτιά μας όμως 7 χρόνια μετά (ο δίσκος κυκλοφόρησε στις 22/9 από την Eagle Records) είναι αντάξιο των προσδοκιών.Άψογος ήχος,ο Moore σε κέφια και ικανοποιητικότατο setlist(ειδικά για τους φανατικούς οπαδούς του).
Το εύρος των blues (boogie,rockin',slow) που μας προσφέρει είναι ακόμη μία απόδειξη του πως ένας master του είδους μπορεί να διασκεδάσει και να κρατήσει σε εγρήγορση το κοινό του.

Το «Live at the Bush Hall 2007» είναι από τους δίσκους που ζηλεύεις όταν τους ακούς.Ζηλεύεις γιατί θα ήθελες να ήσουν εκεί να τον απολαύσεις στην παθιασμένη εκτέλεση του "Trouble at home",να κάνεις ησυχία στα αισθαντικά και αργά σόλο του,να καμαρώσεις επί σκηνής την κληρονομιά του Phil Lynott ("Don't Believe a word),να χαθείς στον κόσμο που ο ίδιος δημιουργεί και σε παίρνει μαζί του στο "Still got the blues" κ.ο.κ.
Και σου θυμίζει επίσης,για ακόμη μια χρονιά το τι έχασε ολάκερος ο κόσμος της μουσικής (και όχι μόνο) το Φεβρουάριο του '11 όταν ο Gary έφυγε από τη ζωή.
Γι'αυτό και τέτοια δισκάκια όσα χρόνια και αν περάσουν,όποια τραγούδια του και αν περιέχουν θα είναι άξια προσοχής και αναφοράς.

"Live At Bush Hall 2007" tracklist
1.If the Devil Made Whiskey
2.Thirty Days
3.Trouble At Home
4.Hard Times
5.Eyesight To the Blind
6.I Had a Dream
7.Too Tired
8.Gary's Blues 1
9.Don't Believe a word
10.Still Got the Blues
11.Walking By Myself
12.The Blues is Alright
13.Sundown

Για το SouthernRock.gr Δημήτρης Μουργελάς