Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 06:40:19

BLUES ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Rival Sons - "Head Down" 2012

Image
Χρειάζεται ένας καλός βαθμός ικανοτήτων στο να κάνεις μουσική που να περιέχει όλα τα στοιχεία της κλασσικής ροκ, χωρίς να ακούγεται σαν μια ντροπιαστική εξάσκηση του παρελθόντος. Παρ ’όλα όμως τα άψογα διαπιστευτήρια της ρετρό μουσικής που μας έχουν δώσει οι Rival Sons, οι ίδιοι τοποθετούν τους εαυτούς τους, επίσης, ως ζωτική δύναμη για τη σύγχρονη εποχή.
Ένα πιο τολμηρό θηρίο από το περσινό “ Pressure and Time ” το τρίτο άλμπουμ των Καλιφορνέζων, είναι ένα επαναστατικό άλμπουμ με riffs που θυμίζουν πολύ Led Zeppelin, δυναμική ψυχεδέλεια και ακαταμάχητα hooks, χωρίς να λείπει και η ψυχή της μπάντας που είναι οι funk και blues επιρροές που δίνουν μια χαρούμενη ώθηση στο προσκήνιο.
Ο τραγουδιστής JAY Buchanan  είναι μια αποκάλυψη. Σίγουρος για τον εαυτό του και αυθάδης κατά κάποιο τρόπο στο άνοιγμα του ‘’ Keep on Swinging ‘’.και στο εκπληκτικό ‘’ You want to” είναι μία μαγευτική παρουσία καθ΄ολη τη διάρκεια των κομματιών.
To άλμπουμ ηχογραφήθηκε στο Νάσβιλ του Τενεσί με τον υποψήφιο για βραβείο ​​Grammy παραγωγό  Dave Cobb γνωστός απο τους (Jamie Johnson, Shooter Jennings) και τον βραβευμένο με Grammy μηχανικό Vance Powell (Jack White, The White Stripes, Kings Of Leon). Το εξώφυλλο δημιουργήθηκε από τον Holley Jason (Josh Ritter, Ray Lamontagne).
Τα καλύτερα Soundtrack καλοκαιριού που είχαμε ποτέ, από το ‘’ All the Way’’ και το ‘’ Wild Animal ‘’ μέχρι και το όνειρο ‘’ Manifest Destiny ‘’ που χωρίζεται σε 2 μέρη, σφύζουν από ζεστασιά και από μία τρυφερή αίσθηση γιορτής. Αν σας ενθουσίασε το ‘’ El Camino των Black Keyes ‘’ είναι καιρός να γνωρίσετε την επόμενη αγαπημένη σας μπάντα.
 
 1. Keep On Swinging (3:59)
2. Wild Animal (3:27)
3. You Want To (4:16)
4. Until the Sun Comes (2:59)
5. Run from Revelation (4:14)
6. Jordan (6:18)
7. All the Way (5:10)
8. The Heist (3:14)
9. Three Fingers (3:17)
10. Nava (2:02)
11. Manifest Destiny Pt. 1 (8:20)
12. Manifest Destiny Pt. 2 (4:25)
13. True (4:44)
 
 
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΜΠΟΣΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Σάββας Συνοδινός