Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 01:08:15

ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Συνέντευξη "Burning Sticks"

 

bs409437 354641801221607 490391207 n

Οι Burning Sticks είναι μια ελληνική μπάντα, με πολύ ταλέντο και όρεξη για live δίνει το παρόν στην μουσική σκηνή της Ελλάδος αλλά και εκτός αυτής Η μπάντα των  Burning Sticks μας μιλάει για το γκρούπ και την μουσική τους πορεία. Πάμε να τους γνωρίσουμε καλύτερα  

SR Γειά σας παιδιά, σας καλωσορίζω στην μουσική παρέα του Southernrock,gr  

Καλως σας βρήκαμε και ευχαριστούμε πολύ που μας καλέσατε!

SR Συστηθήτε μας εαν έχετε την καλοσύνη, ποιοί αποτελούν τους «Burning Sticks»;

Νανσυ Συμεωνίδου:φωνή

Χρήστος Ανδροβιτσανέας:μπάσο

Γιώργος Σταυρουλάκης:κιθάρα

Γιώργος Καρλής:τύμπανα 

SR Φίλοι από πρίν το γκρούπ?  πως προέκυψε το όνομα της μπάντας;

Χ:Με τον Γιώργο παίζαμε απο παλιά μαζι σε διάφορες άλλες μπάντες,με τη Νάνσυ γνωριστήκαμε στην αρχή των Burning Sticks η οποία ήταν και ενας βασικός λόγος που θελήσαμε να το κάνουμε ολο αυτο μπάντα .O καρλής ήρθε πριν ενα χρόνο περίπου για να αντικαταστήσει κάποια λαιβ στην Κυπρο

Ν:Με τη μόνη διαφορά ότι ήρθε και ''κούμπωσε όπως λέμε''  Απλά, δεν τον αφησαμε να φύγει!!!χαχαχα 

SR Ποιό θα λέγατε οτι είναι ακριβώς το μουσικό  είδος-στύλ που παίζετε;

Χ: Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο στυλ κατα νου όταν κάνουμε μουσική. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι κινούμαστε στα πλαίσια της rock με τη ευρεία έννοια,απο εκεί και πέρα είναι στην κρίση του κοινού να το κατατάξει κάπου! 

SR Ξεκινήσατε με αγγλικό στίχο νομίζω και αργότερα «βάλατε» και τον Ελληνικό γιατί η αλλαγή? 

Ν:Δεν έχει γίνει κάποια αλλαγή, η μουσική παραμένει η ίδια απλά βρήκαμε κάποιους στίχους που μας εκφράζουν και έτσι τους κάναμε τραγούδι!

Χ:Το πρόβλημα ήταν ότι δεν γράφουμε εμείς ελληνικο στίχο (τουλάχιστον μέχρι σήμερα) οπότε δεν υπήρχε κάτι να πούμε. Αυτό δε σημαίναι ότι το γυρνάμε στο ελληνόφωνο ,παρατάμε το αγγλόφωνο κλπ. Για εμας η μουσική δεν έχει ορια….τι στα ελληνικά,τι στα ισπανικά, αν το κομμάτι εχει κατι να πει τοτε πρεπει να το πει! 

SR Ποιες οι μουσικές σας επιρροές και ποιούς καλλιτέχνες θαυμάζετε;

Ν:πολλές επιρροές και μάλιστα ακόμα υπάρχουν και θα υπάρχουν για εμένα… θαυμάζω πολύ της παλιές soul-blues φωνές!Μαρεσει αρκετά η μαυρίλα…καλλιτέχνες που θαυμάζω…..πολλοί!Αλλα αγαπώ ιδιαίτερα τη Sade γιατί πάντα με μαγεύει και μπορώ μαζί της να κλάψω απο χαρά αλλά και απο λύπη…προσφατα πάλι έκλαιγα ακούγωντας το καινουριο album του Nick Cave…. δεν εχω λόγια!Κλαμα και συγκινηση με τη μουσική γενικά….  

X:Διάφορες επιρροές,πολλοί καλλιτέχνες απο rock blues μεχρι jazz funk,stoner…μέσα σε όλα αυτά δηλώνω αθεράπευτος fan των Cure.   

SR Πρώτη δισκογραφική δουλειά σας το single  σας “Fragments” εαν δεν κάνω λάθος, Πείτε μας πόσο δύσκολα η εύκολα μπορεί μια μπάντα σήμερα να κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ;

Χ:το fragments ήταν, σωστά τα λες το οποίο κυκλοφόρησε σε βινύλιο και το οποίο πρέπει να πούμε οτι ηχογραφήθηκε στα θρυλικα rockfield στην Ουαλία, εμπειρία που μας άλλαξε τη ζωη! Τώρα όσο αφορά το πόσο εύκολο είναι για μια μπάντα πια να βγάλει δίσκο πιστεύουμε οτι είναι αρκετα εύκολο να κυκλοφορήσεις κάτι και επίσης η τεχνολογία εχει δώσει τη δυνατότητα να μπορείς να το ''ηχογραφήσεις'' και σπίτι σου. Αλλά, αν θέλει κανείς να κάνει μια παραγωγή εφάμιλλη με δίσκους που εχει ακούσει και τον εχουν σημαδεψει, αυτό ειναι μια άλλη ιστορια και σίγουρα δεν είναι ευκολο να το πετυχεις. Απαιτεί πολύ μεράκι,χρόνο και χρήμα…  

SR Σε λίγες μέρες και η κυκλοφορία του επόμενου single"Στα ίδια λάθη" ,πείτε μας δυο λόγια γιαυτή σας την δουλειά

Ν:Αυτή η δουλειά είναι για εμένα μια τεράστια πρόκληση! Εχω τραγουδήσει στο παρελθόν ελληνικά κομμάτια αλλά πάντα είχα την ανασφάλεια ότι δεν είμαι αρκετά καλή σε αυτό….Το ήθελα όμως!Τώρα που το κομμάτι είναι έτοιμο και το ακούω νοιώθω αρκετά υπερήφανη με το αποτέλεσμα διότι έκανα ενα βημα που υπο άλλες συνθηκες ούτε θα το σκεφτόμουν! Οι στίχοι του φίλου μας Βαγγέλη Κυρίτση είναι σα να γράφτηκαν για εμένα σε κάποια φάση της ζωης μου …..και εχω ταυτιστεί αρκετά με την ιστορία του κομματιού! Θέλω να κάνω κι άλλα! Πιο πολλα και πιο μεγάλα!!!

Χ:Και για εμένα είναι κάτι καινούριο αλλά και κάτι αρκετά συναρπαστικό! Αυτό που θέλαμε να καταφέρουμε ήταν να κάνουμε ενα κομμάτι στη γλώσσα μας που να το ακούμε και να νοιώθουμε υπερηφανοι για αυτό! Για εμας.αυτό το καταφέραμε! Ελπιζω να αρέσει και στον κόσμο! 

 

SR Ποια είναι η εμπειρία σας από την παρουσία σας στο X-Factor ; 

Αχ και βαχ!Οταν μας κάλεσαν μου ειχαν κοπεί τα πόδια….Δεν ήξερα αν θα τα καταφέρω σε αυτες τις συνθήκες!!!Αλλά μετά το πρώτο live ηταν όλα τόσο…μαγικά!Το οτι εκτεθήκαμε για πρώτη φορά σε χιλιάδες κόσμο (απο tv) με εξίταρε!Βαρέθηκα όμως γρήγορα διότι δεν είναι όλα τόσο όμορφα πλασμένα όσο φαίνεται και ευτυχώς αποχωρησαμε την καταλληλότερη στιγμή!Βοηθησε πάρα πολύ στην πορεία της μπάντας,μέχρι και σήμερα!!!Χαίρομαι που γνώρισα και κάποιους υπέροχους ανθρώπους στο ταξιδι αυτό….Για τους υπόλοιπους δε θα αναφερθω! 

Χ:Εμενα αρχικά μου έκανε εντύπωση που μας καλέσανε σε ενα τέτοιο show αλλά απο την άλλη χάρηκα πολύ που δώθηκε η ευκαιρία σε μια μπάντα του είδους μας να είναι κάθε Παρασκευή 9 η ωρα μπροστά στα μάτια χιλιάδων τηλεθεατών! Επίσης πρέπει να πω ότι μας δώθηκε αρκετή ελευθερία να κάνουμε αυτο που θέλουμε στα πλαίσια του παιχνιδιού και αυτό έκανε την όλη εμπειρία ακόμα καλύτερη!  

SR Ποιά συναυλία σας έχει  κάνει ιδιαίτερη εντύπωση και για ποιό λόγο; 

Ν:Μπορεί να ακουστεί γραφικό αλλά κάθε συναυλία με τους sticks μου είναι μοναδική!!!!Κάθε φορά και ξεχωριστή…..Οι πιο συναρπαστικές συναυλίες μας για εμένα είναι αυτές των festival ή κάθε είδους συναυλία σε εξωτερικούς χώρους! Μου αρέσει να παίζουμε εξω, στη φύση! Μοναδικη εμπειρία απο festival λοιπόν ήταν το NOISE FESTIVAL που οργάνωσε ο Χρήστος δίπλα στη θάλλασα της Αρτέμιδας πρίν 2 χρόνια! Δεν μπορώ να περιγράψω την ευτυχία που ένιωθα onstage κοιτάζοντας το απεραντο γαλαζιο της θάλασσας και τον κόσμο που ήταν τόσο θερμος……Ελπίζω στο μέλλον να ζήσω κι άλλες τέτοιες στιγμές! 

Χ:Και για εμένα όπως είπε η Νάνσυ κάθε live των sticks είναι μια ιδιαίτερη γιορτή οπότε θα αναφέρω ενα live που μου είχε κάνει εντύπωση για το πόσο περίεργο ήταν… πρίν 2 χρόνια μας είχανε καλέσει να παίξουμε για την κοπή της πίτας μιας ασφαλιστικής εταιρίας, αρχικά αυτό από μόνο του είναι περίεργο..και μετά αρκετά σουρεαλιστικός ήταν ό χώρος της συναυλίας! Παίξαμε ενα 2ωρο σετ σε μια κυριλέ σάλα ενος κυριλέ ξενοδοχείου μπροστά σε πολύ κυριλέ ανθρώπους που έτρωγαν ακατάπαυστα όσο εμείς παίζαμε το σετ μας! Αυτό μου είχε κάνει εντύπωση!!! 

 

SR Η περιβόητη κρίση με ποιο τρόπο αγγίζει  την μουσική;  

Χ:Εχω την εντύπωση ότι η κρίση πέρα απο το κακό αντίκτυπο που έχει σε όλους μας σε οικονομικό επίπεδο, εχει επηρεάσει πολύ αυτούς που ζούσαν μέσα στην υπερβολή. Σε ενα βαθμό εχει ωφελήσει κατα κάποιο τρόπο καλλιτέχνες και μπάντες που σε άλλες εποχές ίσως να μη βρίσκανε και κάπου να παίξουν και να πληρωθούν αφου η πίτα ήταν ήδη μοιρασμένη στις υπερβολές! Το άσχημο της όλης υπόθεσης είναι ότι πλέον σιγά σιγά δε θα υπάρχει πίτα….(χαχαχαχα)

Ν:Τι να πω….με κάλυψε απόλυτα ο Χρήστος! Εγω τελευταία αντιμετωπίζω μια πιο ''ανθρώπινη'' συμπεριφορά απο τον κόσμο. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στην κρίση αλλά μπορεί να εχει συμβάλει σε κάποιο βαθμό. 

 

SR Τι σημαίνει για εσάς μουσική; 

Ν:Για εμένα μουσική είναι ευλογία, έκφραση! Τρόπος ζωής. Επικοινωνώ με τους ανθρώπους μέσα απο τη μουσική και μοιράζομαι τον εαυτό μου. Μ'αρέσει που υπάρχει! Είναι απο τα πολυτιμότερα αγαθά της ζωης!Σ ε εκείνη τα λεω όλα….τα άσχημα τα κάνει να φαίνονται όμορφα… .είναι μια σαγινευτική  μάγισα!!! 

Χ:Η μουσική είναι ενας απο τους λόγους που με κάνει και ξυπνάω κάθε πρωί… εχω βασίζει τη ζωη μου πάνω σε αυτή και δε βλέπω τον εαυτό μου να κάνει κάτι άλλο εκτός απο ..μουσική. 

SR Εάν σας δινόταν η ευκαιρία να άλλαξετε κάτι στην ελληνική μουσική σκηνή τι θα κάνατε; 

Ν:Κατα βάση πιστεύω πως όλα χρειάζονται. Εκτός απο αυτά που μας χαλάνε τα αυτιά! Αν είχα ενα μαγικό ραβδάκι θα εξαφανιζα κάποιους δεινόσαυρους που τα κάνουν ολα για το χρημα και δημιουργούν ακαταλαβίστικες μουσικές χωρίς κανενα συναίσθημα. Νιώθω ότι ζυμώνουν τα κεφάλια μας όπως θέλουν και πλάθουν τα αυτιά του κόσμου με ήχους πεζους, ανούσιους….. Ονειρεύομαι ενα πιο ρομαντικό τρόπο διαχείρησης της μουσικής…. Είναι κρίμα να βασιλευει στους τυφλους ο μονοφθαλμος οταν υπαρχουν τόσα μαργαριταρια θαμενα!

X:Με κάλυψε η Νανσυ και γενικότερα μια τέτοια κουβέντα απαιτεί πολλές σελίδες... 

SR Ποια είναι η «συνταγή» για να είναι μια μπάντα σε «φόρμα» ?

Χ:Κατ'αρχάς θα πρέπει να προβάρει και να μην χάνει ποτέ τον ενθουσιασμό της. Θεωρώ πως όταν σταματήσει να σε ενθουσιάζει αυτό που κάνεις τότε πλέον δεν έχεις πια όρεξη να το κάνεις.Το συχνό παίξιμο και η πρόβα μας κρατάει πάντα ενθουσιασμένους και σε φόρμα!  

SR Ποια τα μελλοντικά σχέδιά σας? 

N:Αφου κυκλοφορήσει το νεο μας single σχεδιάζουμε συναυλίες για την άνοιξη και το καλοκαίρι,διάφορα πραγματα είναι στα σκαριά για συνεργασίες κλπ. και επίσης προσπαθουμε να βρούμε το χρόνο να τελειώσουμε επιτέλους το album μας! 

Αφού σας ευχαριστήσω ειλικρινά για την τιμή που μου κάνατε να μιλήσετε  στο Southernrock.gr , θα ήθελα να μας  πείτε και  ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες μας 

Ευχόμαστε να συνεχίσει να υπάρχει κόσμος που να αγαπάει τη μουσική και να σέβεται τους καλλιτέχνες. Υπάρχει πολύ ωραία μουσική εκεί εξω, το μόνο που χρειάζεται είναι ανοιχτό μυαλό και καθαρά αυτιά!

Ευχαριστούμε πολύ το Southernrock,gr  για τη φιλοξενία    

 

Συνέντευξη Σάββας Συνοδινός