Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 13:44:04

ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Συνέντευξη των Vanlade

 

 van_new_picture

Οι Vanlade είναι μια νέα και ανερχόμενη μεταλ μπάντα από τις Η.Π.Α.Εχουν κυκλοφορήσει 2 ντεμος και έναν πολύ κάλο δισκο. Ας ακούσουμε τι έχει να μας πει και το ιδιο το συγκρότημα:


SR. Πειτε μας ένα σύντομο βιογραφικό της μπάντας.

Όλα άρχισαν το 2006 από τον κιθαρίστα   Zakk Vanlade και τον μπασσιστα  Nikky Skorcher.Η σημερινή σύνθεση της μπάντας με τον τραγουδιστή   Brett Blackout και τον ντράμερ   CC Spearhead,έγινε το 2009.Το 2012 το ντεμπούτο μας “ Iron Age” κυκλοφόρησε από την  Stormspell and Slaney Records. Απο τότε κάναμε μερικές επιλεκτικές εμφανίσεις στα μεσοδυτικα και αυτή την στιγμή δουλεύουμε για τον δεύτερο δίσκο μας ,έχοντας προσθήκη δεύτερου κιθαρίστα τον  Mike Stryker.

SR. Απο που προέρχεται το όνομα σας?

Το όνομα μας προέρχεται από την σκανδιναβική μυθολογία,έχει μια ωραία ιστορία και ακούγεται πολύ metal και rock!

van__new_picture

SR. Ποιος γράφει την μουσική και τους στίχους?Από που είναι εμπνευσμένοι οι στίχοι σας?

Συνήθως είναι υπόθεση όλου του συγκροτήματος,κάποιος έρχεται με μια ιδέα και όλοι δουλεύουμε γύρω από αυτην. Οσο άφορα τους στίχους,τα τραγούδια είναι γραμμένα σχετικά με οτιδήποτε ιστορικό,μάχες,διάστημα,μάχες στο διάστημα,βιντεοπαιχνίδια,αλκοόλ και γυναίκες(στο διάστημα!)

SR. Πείτε μας μερικά λογία για το νέο σας δίσκο “Iron Age”.

Το “ Iron Age” είναι το ντεμπούτο μας και περιλαμβάνει κομμάτια από την υπάρχουσα σύνθεση της μπαντας. Ειναι μια συλλογική μίξη που νιώθουμε ότι μπορεί να περάσει τα παλαιά κομμάτια εκεί έξω και να παρουσιάσει το νεότερο υλικό για να δείξει την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει το συγκρότημα.

vand_new_picture


SR. Εχετε κυκλοφορήσει 2 ντεμος. Υπαρχει πιθανότητα να τα επανακυκλοφορήσετε?

Όσο άφορα τα ντεμο μας,μόνο το ένα είναι με την τωρινή σύνθεση το “Stay Heavy Or Die” του 2010.Όλα τα κομμάτια του ξαναηχογραφήθηκαν και μπήκαν στο ντεμπούτο μας και δεν υπάρχουν σχεδία επανακυκλοφορίας του παλιότερου υλικού

SR. Παίζετε True Heavy Metal!Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε άνοδο στο είδος αυτο. Ποια είναι η γνώμη σας για αυτό?Από ποιες μπάντες είστε επηρεασμένοι?

Όταν ήρθε στην Αμερική,το true heavy metal ήταν πολύ   underground και παραμενει. Μοιαζει σαν η κάθε μεγάλη πόλη να έχει μερικές μπάντες που κουβαλάνε το επίπεδο τους στις  περιοχές τους. Ειχαμε το προνόμιο να παίξουμε με αρκετές τέτοιες μπαντες και ήταν πολύ ωραίο που είδαμε ότι  ήταν ενεργες. Απολαμβανουμε να παίζουμε με όλα τα είδη συγκροτημάτων,άλλα μας αρέσει να πιστεύουμε ότι μπορούμε να φέρουμε κάτι νέο σε ένα ήδη έτοιμο ειδος. Συδυαζουμε τη μουσική μας με ένα ξεχωριστό rockin' stage show. Εχουμε τις επιρροες μας από κλασσικές μπάντες του είδους σαν τους  Iron Maiden, Helloween, Saxon, Riot, Running Wild και πιο νεότερες  σαν τους Iced Earth. Το να τιμούμε τους metal θεούς είναι αυτό που κάνουμε καλύτερα!

SR. Ποια είναι η άποψη σας για τη μεταλλική σκηνή σήμερα?

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί ήχοι εκεί έξω  που αποκτούν κοινο. Συνηθως δεν είναι κάτι που γενικώς μας αρεσει. Για αυτό προσπαθούμε να κρατήσουμε το metal αληθινό και να κρατήσουμε την παλαιά σχολή ζωντανή.

SR. Σχεδια για συναυλίες?

Πενταετές σχέδιο : Συνεχίζουμε να πίνουμε και να ροκαρουμε!

SR. Σχεδια για το μέλλον?

Δεκαετές σχέδιο : Συνεχίζουμε να πίνουμε και να ροκαρουμε!

SR. Κατι  που θα θέλατε να προσθέσετε?

Κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά για περισσότερα πράγματα και οι Vanlade θα έρθουν σε μια σκηνή κοντά σας!Κοινοποιήστε την μαγεία των Vanlade και  Stay Heavy or Die!!!

SR. Ενα μήνυμα για τους αναγνώστες του Southernrock.gr


Τρέξτε για τις ζωές σας και προετοιμαστείτε για το χτύπημα!Το 2013 θα είναι η χρονιά των Vanlade!

Σε αυτό το σημείο τελειώνει η πολύ καλή συνέντευξη με τους Vanlade. Ευχαριστούμε τα μέλη του συγκροτήματος για τον χρόνο τους και τους ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για το μέλλον!Keep on Southernrocking guys!!!


http://www.myspace.com/vanlade
http://www.reverbnation.com/vanladeofficial
https://www.facebook.com/vanladeinterview: Λεωνίδας Σγούρδας για το Southernrock.gr