Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 14:21:29

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΞΙΖΕΙ

Οι νέες αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν σε λίγες ημέρες στις σελίδες του Facebook

 

Αν είχες αϋπνίες χθες το βράδυ και δεν ξέρεις πού οφείλονταν ή νομίζεις ότι φταίει η οικονομική κρίση που περνάμε -για να το θέσω ευγενικά και να μη μας πιάσουν ομαδικώς οι μαύρες μας-, θα σου πω εγώ τον αληθινό λόγο.

Πραγματοποιήθηκε χθες το F8 συνέδριο του Facebook κι αναρωτιέσαι, μάλλον καίγεσαι, να μάθεις ποιές είναι οι νέες αλλαγές που σκαρφίστηκαν αυτή τη φορά οι υπεύθυνοι για να μας κατασκοπεύουν... Ε, συγνώμη, ήθελα να πω να μας φέρουν πιο κοντά με τους φίλους μας, αληθινούς και διαδικτυακούς μαζί.

Στο συνέδριο, λοιπόν, στου οποίου την έναρξη, ο Άντυ Σάμπεργκ από το Saturday Night Live επιχείρησε να μιμηθεί όσο πιο πειστικά μπορούσε το Μαρκ Ζούκερμπεργκ παρουσιάστηκαν όλες οι νέες αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν σε λίγες ημέρες στις σελίδες του Facebook και δεν υπάρχει περίτπωση να μην τις προσέξεις γιατί θα βγάζουν μάτι.

Μες στην τρελή χαρά, ο Ζούκερμπεργκ παρουσίασε το νέο Facebook προφίλ με την ονομασία "Timeline". Φαντάσου το Timeline σου σαν ένα ψηφιακό λεύκωμα που θα δημιουργηθεί αυτόματα μέσα από τη συνολική δραστηριότητά σου στο Facebook όλα αυτά τα χρόνια. Φωτογραφίες, ενημερώσεις, applications κι ό,τι άλλο έχεις κάνει, θα συγκεντρωθούν σε αντίστροφη χρονολογική σειρά, διαμορφώνοντας αυτό που ο Ζούκερμπεργκ περιέγραψε ως η "ιστορία της ζωής σου". Κι επειδή ξέρω ότι ξετρελλάθηκες, να συμπληρώσω ότι αν εντοπίσεις κενά, μπορείς να προσθέσεις μόνος σου ό,τι θες.

Εκτός από το Timeline, παρουσιάστηκαν οι νέες εφαρμογές όπως το News Ticker που θα μας επιτρέπει να μοιραζόμαστε πληροφορίες που θα θέλουμε -όποιος θέλει, δηλαδή- και δεν θα εμφανίζονται στο Timeline, όπως και τα τραγούδια που ακούς ή τις ταινίες που βλέπεις.

Μάλιστα, πλέον στο Facebook θα έχεις τη δυνατότητα να ακούς τραγούδια μαζί με τους φίλους σου, όση ώρα κάνεις chat μαζί τους ή να παρακολουθήσεις μια ταινία μόνο και μόνο επειδή κάποιος φίλος σου κάνει το ίδιο. Να πούμε ότι τέτοιου είδους ενημερώσεις θα εμφανίζονται στο νέο Timeline, μόνο εάν εσύ το επιτρέπεις.

Κι αν απορείς ως προς τι όλες αυτές οι αλλαγές, η απάντηση που έδωσε ο Ζούκερμπεργκ είναι ότι με την παρούσα όψη των προφίλ -φωτογραφίες και μερικές πρόσφατες ενημερώσεις ή στοιχεία για σπουδές ή εργασία-, δεν μπορείς να πληροφορηθείς αρκετά πράγματα για τη ζωή ενός ατόμου. Αντίθετα, με το Timeline όλα θα παρουσιάζονται μπροστά στα μάτια σου. Με το που κάνεις κάποιον φίλο, θα βλέπετε τα πάντα ο ένας για τον άλλο. Μήπως το παραέκαναν αυτή τη φορά;

Πάντως, ο Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι ο λόγος της αλλαγής είναι η επιθυμία του να αλλάξει τον τρόπο που αλληλεπιδρούν οι άνθρωποι μεταξύ τους ή που παρουσιάζουν τον εαυτό τους, μιας κι οι νέες δυνατότητες θα τους ενθαρρύνουν να μοιράζονται ακόμη περισσότερα πράγματα.

Πηγή www.e-go.gr/