Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 11:34:23

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΞΙΖΕΙ

Blues στη Σύρο!!

Blues στη Σύρο!!


Αγαπημένος προορισμός η Σύρος, αρχοντική και λεπτεπίλεπτη δεσπόζει στις Κυκλάδες.  Ως πολιτισμική τους πρωτεύουσα ήρθε η στιγμή να επιβεβαιωθεί και μπροστά στα μάτια και ..τα αυτιάμου!
Η βραδυά Blues ήταν η αφορμή για τη φετινή μου επίσκεψη στο νησί στις 6 Αυγούστου.  Την έμπνευση για αυτη τη βραδυά είχε ο φίλτατος κύριος Επικούρης , τη διοργάνωσή της ο Δήμος Ερμούπολης, την απόλαυση όλοι εμείς που παρευρεθήκαμε!
Παραμονή της μουσικής βραδυάς, τα Ερμουπόλεια σκαλολούλουδα ( μωβ ανθάκια μπουκαμβίλιας που ο  αέρας ειχε αποθέσει στα πέτρινα σκαλιά της πολης)  κέντρισαν τον καλλιτεχνικό μου οίστρο.  Καθοριστικό ρόλο έπαιξαν σε αυτο το κέντρισμα τοσο οι μυρωδιές, σαν αυτη της κάπαρης όσο και το λουκούλειο γεύμα που μας προσφέρθηκε  νωρίτερα και το οποίο τόνωσε τις αισθήσεις μας.

Τα μέλη της  μιας απο τις 2 μπάντες που ήταν καλεσμένες στο  event, της Loose Rag,  ήταν επίσης παρόντα στο γεύμα.  Μοναδική ευκαρία να μιλήσουμε για αυτό το ιδιαίτερο μουσικό ιδίωμα, για το οποίο  η αγάπη μας είχε φέρει όλους εκεί, το Blues.  Βαρυ το καθήκον τοσο αυτης της μπάντας όσο και των Blues Cargo.  Επρεπε να «φέρουν» στα αυτιά του νησιού τους ήχους του Blues  και να το μαγέψουν!  Οι αρχές ήταν διστακτικές με την προβολή αυτης της συναυλίας. Ωστόσο η διάθεση και το κέφι των μουσικών ήταν στα ύψη.  Σε αυτο συνετέλεσε η εξαιρετική φιλοξενία και ζεστασιά των αρχών της πόλης.

Η μεγάλη ημέρα της συναυλίας , 7 Αυγούστου , είχε φτάσει.  Απογευματάκι, νωρίς, έγιναν οι πρόβες των δυο συγκροτημάτων ενω με τη βοήθεια των μουσικών συντελεστών ήχος και εικόνα ρυθμίστηκαν  ως έπρεπε.  Ο χώρος πανέμορφος:  Θέατρο Ευανθίας Καίρη στα Λαζαρέττα, εξω απο την Ερμούπολη. 
 
Το βραδάκυ μας βρήκε όλους, μουσικούς και θαμώνες  ‘ετοιμους να απολαύσουμε το δρώμενο.  Βέβαια ήμασταν ολοι λιγο σκεπτικοί σε οτι αφορούσε την προσέλευση του κόσμου.. Πείραμα είπαμε , ολα καλα ξαναείπαμε.. Το θεατράκι  δέσποζε πάνω στο βράχο με θέα ολη την Ερμούπολη, οι δυο εκκλησιές της πόλης είχαν σιωπίσει , λες και περίμεναν ν’ακούσουν τί επρόκειτο να γίνει εκεί , στα Λαζαρέττα.
Τιμώντας τον κόσμο που είχε αρχίσει να ανεβαίνει  τα σκαλάκια του θεάτρου οι Loose Rag  ξεκίνησαν καλησπερίζοντας και παίζοντας αυτο που ξέρουν πολυ καλά, το Blues. Σιγα σιγά η μουσική, όπως και ο κόσμος, γέμιζε το χώρο. Το groove έκανε τους ώμους να κινούνται δεξιά και αριστερά..  Επευφημισμοί, χειροκροτίματα , κιθάρες να διηγούνται ιστορίες ανθρώπινες, καθημερινές.  Ιστορίες  σαν αυτές που ζούμε και γνωρίζουμε όλοι καλα.  Ο ρυθμός πότε πιο νωχελικός ποτε πιο γρήγορος ξεσήκωνε τις αισθήσεις!  Ειχε σκάσει μύτη και το νιό το φεγγαράκι ,λες και ηθελε να δει καλύτερα τι συμβαίνει πήγε και κάθισε ακριβώς πάνω απο το θεατράκι. 

Οταν ανέβηκαν στη σκηνή οι Blues Cargo ο κόσμος δεν περίμενε αυτό που τελικά έζησε! Μια απίστευτη ερμηνεία, απο όλα τα μέλη της μπάντας, έκανε τους παριστάμενους  να σηκώνονται  απο τις καρέκλες τους. Ταχα μου για να πάρουν μια μπύρα απο το μπαρ αλλα  αυτό που ήθελαν ήταν να λικνιστούν στημελωδία της κιθάρας του κου Στέλιου. 

Ο κος Ιωάννου, εκτός απο ωραία φωνή έχει και θεατρικό ταλέντο.  Κατέβηκε απο τη σκηνή και ανακατεύτηκε με τον κόσμο, παροτρύνοντας τον να τραγουδήσει μαζί του.  Τα σόλα του Ορέστη στα πλήκτρα αλλα και οι πιο jazz παρεμβάσεις του Μπάμπη με το σαξόφωνο σιγοντάρανε. Μέχρι και ο αέρας κόπασε για να ακουρμαστεί τα ντραμς του Πέτρου.. ολοι μια μεγάλη παρέα!Η ωρα πέρασε πολύ γρήγορα με το blues να κατακλύζει τον όμορφο χώρο, εκείνη την Αυγουστιάτικη βραδυά.  «Λίγο ακόμη»  έλεγαν όλοι, Τhe thrill is not gone... at Sweet home Siros!!  Εύχομαι το Νοέμβριο να μπορέσω να ξαναγευτώ το blues στη Συρο , μια που ταιριάζουν τόσο πολύ,  σαν το τριαντάφυλλο με το παγωτό!

Σ.Φ.