Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 08:01:46

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΞΙΖΕΙ

Δείτε τη μεγαλύτερη φωτογραφία εσωτερικού χώρου που έχει δημιουργηθεί μέχρι σήμερα

Φωτό Flickr από τον χρήστη "buildings fan

40 gigapixels μεγαλείου είναι υπεραρκετά για να μας φτιάξουν τη διάθεση μια μονότονη μέρα, πόσο μάλλον όταν ανήκουν σε ένα από τα πιο μυστηριακά μέρη του πλανήτη. Πρόκειται για το 360 μοιρών πανόραμα της βιβλιοθήκης τουμοναστηριού Στράχοβ, στην Πράγα, ένα αριστούργημα της ψηφιακής φωτογραφίας και ένα κομψοτέχνημα της τεχνικής μπαρόκ, που χρονολογείται από τον 180 αιώνα.

Η φωτογραφία μεγέθους 40 gigapixels δημιουργήθηκε από τη συνένωση 2.947 φωτογραφιών, συνολικού όγκου 280GB για λογαριασμό του γνωστού site πανοραμάτων 360cities.net και θεωρείται η μεγαλύτερη φωτογραφία εσωτερικού χώρου που έχει δημιουργηθεί μέχρι σήμερα. Πραγματικά η λεπτομέρεια αυτού του πανοράματος είναι απίστευτη, με τη λειτουργία zoom να εστιάζει ξεκάθαρα επάνω στους τίτλους του καθενός από τους 42.000 σπάνιους τόμους που φιλοξενούνται στην ιστορική βιβλιοθήκη, αλλά και στο φρέσκο του θόλου, που βρίσκεται σε ύψος 14 μέτρων από το έδαφος.

Ο φωτογράφος και ιδρυτής του 360cities, Jeffrey Martin, ο οποίος φωτογράφησε τον χώρο με μια ρομποτικά χειριζόμενη Canon 550D, παρήγαγε σχεδόν 3000 αποσπασματικές φωτογραφίες, οι οποίες χρειάστηκαν 111 ώρες για να μονταριστούν σε ένα μοναδικό πανόραμα, που μπορεί να δει κανείς στην ιστοσελίδα του 360cities.