Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 19:38:05

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΞΙΖΕΙ

Σε πραγματικό χρόνο θα είναι τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Σε πραγματικό χρόνο θα είναι τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google έτσι ώστε οι χρήστες να βλέπουν τις τελευταίες πληροφορίες.

Η μηχανή αναζήτησης θα έχει πλέον δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, χωρίς καμία χρονική υστέρηση, από περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο ιστοσελίδες, οι οποίες θα περιλαμβάνουν ειδησεογραφικές υπηρεσίες, blogs, κοινωνικά δίκτυα κ.α.

Στο πλαίσιο αυτό, η Google ανακοίνωσε ότι οι αναζητήσεις της θα περιλαμβάνουν πλέον και τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις (updates) από τις δημοφιλείς υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης Facebook, MySpace και Twitter.

Η νέα δυνατότητα, σύμφωνα με τη Google, βρίσκεται ήδη σε εφαρμογή, αλλά θα χρειαστούν λίγες μέρες μέχρι να μπορεί να αξιοποιηθεί πλήρως σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η αναζήτηση σε πραγματικό χρόνο σε άλλες γλώσσες, πλην της αγγλικής, θα αρχίσει να εφαρμόζεται στις αρχές του 2010.

Η ροή δεδομένων σε πραγματικό χφρόνο (streaming) θα εμφανίζεται κανονικά μέσα στη γνώριμη σελίδα με τα αποτελέσματα της αναζήτησης, σε ένα "κουτάκι" που αυτόματα θα παρέχει σε συνεχή βάση πληροφορίες σχετικές με την αναζήτηση.

Έτσι ένας χρήστης που ψάχνει για κάτι, μέσα στη σελίδα με τους σχετικούς συνδέσμους, θα βλέπει μια συνεχή ροή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη και προσβάσιμη επίσης από "έξυπνα" κινητά όπως το iPhone και από όσες συσκευές "τρέχουν" το λειτουργικό σύστημα Android της Google.

Η Google χαρακτήρισε "τεχνικό κατόρθωμα" το να μπορεί ο χρήστης αυτόματα να έχει διαθέσιμες όλες αυτές τις ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο, ώστε να έχει μια πραγματική εικόνα του τι συμβαίνει "ακριβώς τώρα" οπουδήποτε στον κόσμο.

Η νέα πρωτοβουλία της Google, σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι η απάντησή της στον αυξημένο ανταγωνισμό, κυρίως από την μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft, ενόψει μάλιστα και της συμφωνίας (που αναμένει έγκριση από τις αμερικανικές ρυθμιστικές Αρχές) με την μηχανή αναζήτησης της Yahoo.