Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 02:15:40

ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ

Γιώργος Τσίγκος

 

book1t

Ο Γιώργος Τσίγκος από το 1979 μέχρι το 2001 έχει εκδώσει πέντε συλλογές ποιημάτων: "Ο ίσκιος του ήλιου" (1979), "Φώναζαν τα όνειρα" (1980), "Οδηγίες πίσω" (1984), "Έλα ρε κόφτη πλάκα" (1986), "Η Μεγάλη Τέλεια Αγάπη" (2001).

Ο Γιώργος Τσίγκος από το 1979 μέχρι το 2001 έχει εκδώσει πέντε συλλογές ποιημάτων:

  • "Ο ίσκιος του ήλιου" - 1979
  • "Φώναζαν τα όνειρα" - 1980
  • "Οδηγίες πίσω" - 1984
  • "Έλα ρε κόφτη πλάκα" - 1986
  • "Η Μεγάλη Τέλεια Αγάπη" - 2001

 

book1t

"Ο ΙΣΚΙΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ"
ΑΘΗΝΑ 1979
Η πρώτη συλλογή του Γ.Τσίγκου

"Πίσω από τον ήλιο γεννήθηκε ο ίσκιος της σκέψης μου, ξέμακρα από τη σάρκα"

 
book4t

"ΦΩΝΑΖΑΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ"
ΑΘΗΝΑ 1980

Φώναζαν όλα τα αλυσοδεμένα των ανθρώπων

 
book3t

"ΕΛΑ ΡΕ ΚΟΦΤΗ ΠΛΑΚΑ"
ΑΘΗΝΑ 1986

 
book2t

"ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΙΣΩ"
ΑΘΗΝΑ 1992
Κυκλοφορεί Β' Έκδοση

 
teleiaagaph

"Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΛΕΙΑ ΑΓΑΠΗ"
ΑΘΗΝΑ 2001

Κι ενώ όλοι μιλούν για την αγάπη (κι εννοούν βέβαια τη βαριά νταλκαδοκαψούρα) σε μια πεζή κι ανέραστη εποχή που θέλει να αυτοπυρπολούνται οι ρομαντικοί εραστές, σε μια εποχή σκληρή, υπερρεαλιστική, της αρπαχτής, της πουτανιάς, της σκυλοροκάδικης εθνικής τσιφτετελοξεφτίλας ο Γιώργος Τσίγκος έρχεται με το νέο, πέμπτο του βιβλίο να μας θυμίσει ότι η υπάρχει ακόμα η ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΛΕΙΑ ΑΓΑΠΗ κι όποιος δεν τη σέβεται (τον εαυτό του) να τη φοβάται.

Ιδιόμορφη, απρόσμενη γραφή μας ταξιδεύει με την ίδια χάρη στο παρελθόν όσο και στο μέλλον της ονειροφαντασίας που έχει βασίλειο μέσα στις καρδιές όσων από μας κρύβεται ένα παιδί, μια παιδική Αγνή Αγάπη. Θέλει πολύ μεγάλη καρδιά να μάθεις να πολεμάς για κείνη. Πρέπει να την πιστεύεις πάνω από τον μίζερο εγωισμό σου, να ξέρεις να δίνεσαι αλτρουιστικά, άδολα και να 'σαι έτοιμος να πουλήσεις πολύ ακριβά το τομάρι σου για να την υπερασπιστείς μέσα στη μεγάλη αρένα της σύγχρονης αδηφάγας κοινωνίας που πετά αδίστακτα κάθε καρδιά, κάθε ψυχή ερωτευμένη στον καιάδα των εκάστοτε φασιστικών big brother. Η μεγαλύτερη επανάσταση είναι εδώ και η εξέγερση είναι αναπόφευκτη. Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΛΕΙΑ ΑΓΑΠΗ είναι εδώ και για όποιον την πιστεύει θα του δώσει την αιώνια εφηβική νεότητα, την αθανασία, τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΓΑΠΗ.

Το μεγάλο ερώτημα-μαχαίρι της διχόνοιας, της αμφιβολίας το κρατούν από της γέννησης του κόσμου πάνω από τα κεφάλια μας οι κανίβαλοι των συναισθημάτων μας και κόβουν κατά τα μέτρα τους και τα συμφέροντά τους τα αγνά ερωτικά ονειρατά μας γι αυτόν τον κόσμο. Διαλαλούν με τους νόμους τους ότι Δεν Υπάρχει η ΤΕΛΕΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΓΑΠΗ.